Virgil Ianțu
Este unul dintre cei mai carismatici prezentatori din istoria TV-ului românesc. Din septembrie 2022, îl regăsiți la TVR1 prezentând primul concurs de cultura generală despre țara noastră – ”Câștigă România!”.

Cei mai mulţi probabil că îl cunosc ca șarmantul prezentator al emisiunii Vrei să fii miliardar/milionar?, ca jurat în cadrul Megastar, ori ca simpaticul partener de dialog al celor mici în Copiii spun lucruri trăznite.

A absolvit Academia Națională de Muzică în 1995, la secția Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, iar imediat după terminarea facultații a intrat în Corul Național de Cameră Madrigal, alături de care a cântat în toată lumea.

În anul 2000 a intrat în televiziune făcând istorie cu primul sezon Vrei să fii miliardar? (Prima TV), care a devenit atât de popular încât a fost reînnoit apoi după mulți ani. Iar de atunci a construit în paralel o carieră în divertisment și muzică: Megastar, Copiii spun lucruri trăznite, Te crezi mai deștept?, Big Brother, Mobilul sunt doar câteva dintre emisiunile a căror gazdă a fost de-a lungul anilor.

Cele mai cunoscute proiecte muzicale sunt alături de cei de la The Fifties, în trupa lui Ștefan Bănică Jr., și, cel mai recent, ca lider al trupei Bucharest Jazz Orchestra.

Pentru cei care urmăreau Copiii spun lucruri trăznite nu va fi de mirare că în ultimii ani Virgil a dezvoltat o pasiune pentru psihologia copiilor, lucru care s-a concretizat în proiectul de educație Copiii spun – un curs ca o joacă și în seria online Copiii spun...

A readus la TVR 1, începând din 19 septembrie 2022, de luni până joi, de la ora 21.00, primul concurs de cultura generală despre țara noastră – Câștigă România!.

Luându-i la întrebări pe concurenţi în platoul emisiunii, are un aer de profesor serios - e adevărat, mai prietenos - care scoate elevii la tablă. Şi da, i-ar plăcea să fie profesor, admite Virgil Ianţu, pentru că „acest lucru m-ar motiva să lupt cu cei care amână acea reformă reală a învăţământului pe care o aşteptăm cu toţii!”. Dar, până să opteze pentru această profesie, continuă să pledeze pentru educaţie şi cultură generală solidă, la „Câştigă România!”.

„Cultura generală rămâne o valoare constantă, dar şi metodele de predare trebuie adaptate perioadei în care trăim. Copiii de astăzi sunt aproape altă specie, în comparaţie cu noi şi atunci noi trebuie să găsim metode moderne de învăţare care să îi şi atragă pe elevi şi să le aprindă curiozitatea. Apariţia Internetului este unul dintre factorii care ne obligă şi pe noi să ne adaptăm, dacă vrem să fim ascultaţi şi înţeleşi”, adaugă prezentatorul concursului „Câştigă România!”.

„Cu credinţa că doar educaţia este răspunsul la întrebările pe care şi le pune ţara asta de atâta amar de vreme, începem sezonul 11 Câştigă România! Din 19 septembrie, la TVR 1!” (Virgil Ianţu).

 

Arhiva articole
Preselecţii „Câștigă România!”
luni, 01 aprilie 2024
Vineri, 19 aprilie, v-am așteptat la sediul TVR din București, Str. Ermil Pangrati, nr. 28, între orele 14:00 - 19:00.
A început sezonul 14 „Câştigă România!”! Din 25 martie, Virgil Ianţu revine cu patru ediţii săptămânale la TVR 1 | VIDEO
miercuri, 20 martie 2024
Întrebarea „Câștigă România!” din acest sezon va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile. Virgil Ianţu ne aşteaptă să ne verificăm cunoştinţele în fiecare seară de luni până joi, de la ora 21.00, la TVR 1, în singurul concurs de cultură generală pe teme despre România.
„Câştigă România”, un nou sezon la TVR 1
miercuri, 13 martie 2024
„Câştigă România” – singurul quiz-show de cultură generală cu tematică românească – revine la TVR cu patru ediţii pe săptămână.
Ultimele trei ediţii ale sezonului 13 „Câştigă România”, la TVR 1
miercuri, 10 ianuarie 2024
În sezonul 13 „Câştigă România!”, în fiecare seară de luni, la TVR 1, trei concurenţi câştigători ai uneia sau mai multor ediţii din primele 12 sezoane se întrec în cunoştinţe de cultură generală. Să vedem care sunt invitaţii lui Virgil Ianţu în ultimele ediţii „Câştigă România!”.
Sezonul campionilor continuă la „Câştigă România!”: un electrician, pasionat de maşini şi istorie, un editor de carte cu masterat în Etnologie şi un ofiţer în rezervă s-au întrecut în ediţia 5 | VIDEO
luni, 20 noiembrie 2023
Trei dintre cei mai buni și memorabili concurenți ai emisiunii au fost invitaţii lui Virgil Ianţu luni, 20 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1. Ediţiile sezonului 13 „Câştigă România” se văd lunea, ora 21.00, cu redifuzare vinerea, de la 22.30.
Confruntarea campionilor în sezonul 13 „Câştigă România!”, la TVR 1
miercuri, 18 octombrie 2023
Din 23 octombrie, Virgil Ianţu ne dă întâlnire în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, în noul sezon al concursului de cultură generală pe teme despre România. Se anunţă o bătălie a vârfurilor, a celor mai buni, dar şi a orgoliilor, pentru că doar câştigători ai ediţiilor din sezoanele anterioare sunt din nou concurenţi!
„Copiii spun”. Şi în această toamnă, la TVR1
miercuri, 18 octombrie 2023
Au multe de spus. E nevoie doar să li se ofere cadrul necesar pentru a se face auziţi. Din 21 octombrie, Virgil Ianţu le este partener de discuţie într-un nou sezon „Copiii spun”. În fiecare sâmbătă, de la ora 15.30, la TVR 1.
De 1 Iunie, Copiii spun... la Câştigă România!
luni, 29 mai 2023
David, Horaţiu şi Marius sunt trei puşti care dau răspunsuri cu logică întrebărilor încuietoare ale lui Virgil Ianţu. Tot ei îl pun în încurcătură pe simpaticul prezentator cu propriile provocări, într-o ediţie specială „Câştigă România!”, difuzată pe 1 Iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.
„Părinţii nu înţeleg că o prostie este un lucru bun nereuşit”. „Copiii spun”, la TVR 1
miercuri, 29 martie 2023
Ce spun copiii? Spun… de toate. Cu seriozitate şi inocenţă, cu siguranţa că deţin adevărul asupra lumii, cei mici fac deliciul show-ului „Copiii spun”, pe care Virgil Ianţu ne invită să-l vedem la ora 16.30, în fiecare sâmbătă, la TVR 1.
Se caută un câştigător pentru marele premiu „Câştigă România!”
marţi, 28 martie 2023
Concursul de cultură generală pe teme despre România continuă la TVR 1 cu un nou sezon. Din 27 martie, Virgil Ianţu ne aşteaptă să ne verificăm cunoştinţele în fiecare seară de luni până joi, de la ora 21.00.
Final de sezon „Câştigă România!”, la TVR1
luni, 09 ianuarie 2023
Un alt sezon excepţional „Câştigă România!” s-a încheiat. Am urmărit la TVR 1 ultimele ediţii „Câştigă România!” ale sezonului 11, între 9 şi 12 ianuarie, de la ora 21.00.
Nota 10 la „Câştigă România!” Trei prezentatori ai TVR, scoşi la tablă de Ianţu
miercuri, 28 decembrie 2022
Ştiriştii Eda Marcus, Alina Stancu şi Radu Andrei Tudor s-au dovedit concurenţi redutabili la „Câştigă România!”. În ediţia de miercuri, 28 decembrie, la TVR 1. | VIDEO
Rock, muzică veche lăutărească şi...„Câştigă România!”, la TVR1 | VIDEO
marţi, 27 decembrie 2022
Pe 27 decembrie, Anca Dumitra, suava Gianina din Las Fierbinţi, Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, şi Bogdan Mihai Simion, lăutarul-culegător de muzici de tradiție, au concurat în ediţia specială „Câştigă România!”, la TVR1.
„Câştigă România!”, cu ediţii de sărbătoare, la TVR 1
miercuri, 21 decembrie 2022
Cum ne-a obişnuit, la ultimele ediţii „Câştigă România!” ale anului, Virgil Ianţu are invitaţi speciali. Vedete din folclor, muzică sau de televiziune trec la pupitrele concurenţilor singurei emisiuni tv care testează cunoştinţele despre România.
Un chef român din Irlanda a creat un preparat numit „Câştigă România!”
marţi, 15 noiembrie 2022
Ce conţine inedita reţetă şi cum se descurcă în concursul de cultură generală prezentat de Virgil Ianţu un tulcean care trăieşte în Irlanda am văzut miercuri seară, pe 16 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1.
„Câştigă România!” are candidaţi unul şi unul şi pentru următoarele sezoane
joi, 20 octombrie 2022
Echipa lui Virgil Ianţu a încheiat un nou turneu de preselecţii prin oraşele României, pentru concursul de cultură generală difuzat de TVR 1. Cei care au fost selectaţi vor participa la viitoarele înregistrări ale emisiunii.
TVR 1 „Câştigă România”! | VIDEO
luni, 03 octombrie 2022
Sezonul 11 al singurului show televizat de cultură generală pe teme despre România a luat startul luni, 19 septembrie. În premieră, Virgil Ianţu le dă întâlnire telespectatorilor la TVR 1 de luni până joi, de la ora 21.00.