Mihaela Crăciun
Mihaela Crăciun (n. 1970, Reuseni, Suceava) este realizator și producător la Televiziunea Română, licențiată în Istorie și Geografie, cu master în Istoria Ideilor și Mentalităților la Universitatea din București și specializări în „Istorie și film” şi „Producția știrilor TV”. La TVR 1 este unul dintre moderatorii de la Dincolo de Alb si Negru.
Mihaela Craciun_IMG_2392
Mihaela Craciun
Mihaela Craciun
Mihaela Craciun
Mihaela Craciun
Mihaela Craciun_IMG_2392
Mihaela Craciun
Mihaela Craciun
Mihaela Craciun
Mihaela Craciun

A participat la vizitele Regelui Mihai în județul Suceava din 1992 și 1997 și a realizat interviuri cu Regele Mihai și Ion Rațiu. În 1999 a prezentat principalul Jurnal al serii la TVR 1, iar între 2000-2001, Jurnalul de noapte.

Din anul 2000 produce, realizează și moderează emisiuni la TVR Internațional.

Dintre cele mai importante proiecte din remarcabila sa carieră de jurnalist de televiziune, amintim doar două:

- „Aici e Radio Europa Liberă. La microfon…”, o serie de 22 de episoade, dedicată celebrelor voci de la microfon, dar și jurnaliștilor mai puțin cunoscuți din departamentele de cercetare și monitoring. Emil Hurezeanu remarca: „Am urmărit cu mare interes şi cu o mică tulburare sufletească emisiunile pentru că m-au pus în filmul vechi al întâlnirilor şi întâmplărilor noastre comune care fac parte dintr-o lume apusă, din fericire… Este extraordinar că există un interes reluat, împrospătat, din partea unor oameni tineri, din partea unei instituţii publice centrale de informare pentru acest fenomen….”

- „Seratele lui Iosif Sava”, dialogul peste ani cu personalitățile invitate de Iosif Sava. Anda Orban consemna în cartea „Mărturii esențiale”: „În anul 2005, Mihaela Crăciun, realizator de marcă, recunoscut în ţară şi străinătate, s-a avântat în reeditarea într-o manieră foarte curajoasă a Seratelor D-lui Sava […] a însemnat un uriaş succes de public…” 

Cunoscător inegalabil al comunității românești de peste hotare, între 2013 și 2019, a fost consilier diplomatic pentru relația cu comunitatea, presă și comunicare, la Ambasada României de la Lisabona. A inițiat și realizat proiecte cu impact în rândul comunității românești din Portugalia, printre care: Cursul de limbă, cultură și civilizație românească în școli portugheze, Serile „Acasă” ale Ambasadei României la Lisabona, editarea publicației Ambasadei, Revista „Curier Portughez”.

S-a ocupat deopotrivă de relația cu comunitatea românească, precum și de cea cu basarabenii din Republica Moldova stabiliți la capătul vestic al Europei.

A revenit, la începutul anului 2019, la TVR Internațional, la emisiunea al cărei titlu l-a dat, în 2007, după articolul din Constituția Romaniei, Articolul 7. Românii din străinătate. 

Mihaela Crăciun le spune telespectatorilor în fiecare miercuri seară: „Români de aproape şi români de departe, oriunde vă aflaţi, nu uitaţi, sunteţi România! Avem nevoie de dumneavoastră!

Arhiva articole
miercuri, 20 decembrie 2023
Când ați auzit ultima dată cum sună o cobză? Vă arătăm noi, sâmbătă 23 decembrie, de la ora 17.00, pe TVR1. Înainte de Crăciun, o ediție "Dincolo de Alb şi Negru" cu Mihaela Craciun și invitați de suflet, care ne pregătesc pentru sărbătoarea ce urmează.
luni, 04 decembrie 2023
Ați avut parte de o incursiune în universul HAUSVATER la "Dincolo de alb și negru", sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00, la TVR 1 și TVR+. Emisiunea s-a difuzat și la TVR Internațional, marți, 5 decembrie, ora 22.30, ora României.
Despre terapii inovatoare în SUA, despre Brancuşi şi Semenic, cu Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru” | VIDEO
marţi, 07 noiembrie 2023
Inovația și provocările globale de sănătate fac subiectul unei ediţii în premieră a emisiunii de la TVR 1, cu Mihaela Crăciun, sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 17.00.
Actor în „Breaking Bad” şi expert în AI. Românul a fost invitatul Mihaelei Crăciun la „Dincolo de alb şi negru”
luni, 16 octombrie 2023
Se consideră un om norocos. A plecat din România în urmă cu 26 de ani şi e unul dintre cei mai cunoscuți români din Statele Unite. Marius Stan este cercetător în SUA şi a acceptat invitaţia jurnalistei Mihaela Crăciun la „Dincolo de alb şi negru”, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 17.00, la TVR 1.
Marius Ștefan: ”Un lider adevărat îsi asumă greșelile echipei” | VIDEO
vineri, 06 octombrie 2023
Antreprenorul Marius Ștefan, președinte al organizației Romanian Business Leaders, a venit la ”Dincolo de Alb si Negru”, la TVR 1, sâmbătă, de la ora 17:00.
Ce se află dincolo de albastrul de Voroneţ şi de “Capela Sixtină a Orientului”? | VIDEO
luni, 05 iunie 2023
Luni, 5 iunie, de la ora 19:00, ați putut afla la TVR 1, într-un program special prilejuit de aniversarea a 535 de ani de la începerea zidirii Mănăstirii Voroneţ.
miercuri, 10 mai 2023
Mihai Carp , diplomat de carieră, membru al Secretariatului Internaţional în cadrul NATO, a fost invitatul Mihaelei Crăciun, miercuri, 10 mai, la emisiunea "Dincolo de Alb şi Negru", pe TVR 1 și TVR+.
România lui Ömer Tetik, ”Dincolo de alb și negru”
joi, 04 mai 2023
Mihaela Crăciun l-a provocat pe bancherul turc Ömer Tetik la o discuție despre leadership, motivație şi pasiunea pentru domeniul financiar, în cel mai dificil context economic din istoria recentă. În ediția de joi, 4 mai, a emisiunii ”Dincolo de alb și negru”, de la ora 19:00, pe TVR 1.  
„Dincolo de alb și negru”: povestea de antreprenor a lui Dragoș Petrescu
miercuri, 19 aprilie 2023
Dragoș Petrescu, antreprenor în industria ospitalităţii și fost președinte la Romanian Business Leaders (RBL), a fost invitatul Mihaelei Crăciun, joi, la Dincolo de Alb și Negru, la TVR 1, de la ora 19.00.
Despre revanşa memoriei interzise, luni, la „Dincolo de alb şi negru”
luni, 27 martie 2023
Directorul Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău, regizorul și actorul Petru Hadârcă, a fost invitatul Mihaelei Crăciun. Într-o ediție prilejuită de Ziua Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918. Luni, 27 martie, de la ora 18:55, la TVR 1.
luni, 20 martie 2023
Luni, 20 martie, de la ora 19.00, la "Dincolo de Alb şi Negru", a venit ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, diplomatul pentru care funcția de Ambasador înseamnă DEMNITATE.
joi, 09 martie 2023
Dan Suciu, director de Comunicare al BNR, a fost invitatul Mihaelei Crăciun, joi, 9 martie, la "Dincolo de Alb şi Negru", la ora 18.55, pe TVR1.
Despre reabilitarea spaţiului public, la „Dincolo de alb şi negru”
miercuri, 22 februarie 2023
Învăţăm ceva după cutremurul din Turcia? Dar şi despre Bucureştii şi Timişoara de ieri şi de azi ne-a vorbit, la „Dincolo de alb şi negru”, arhitectul Şerban Sturdza, invitatul Mihaelei Crăciun. Miercuri, 22 februarie, de la 18.55, la TVR 1.
O nouă serie de ediții „Dincolo de alb şi negru”
joi, 16 februarie 2023
O săptămână cu invitați fascinanți la TVR 1, care ne-au condus și ne-au ajutat să explorăm spaţiul care se află „Dincolo de alb şi negru” ! | VIDEO  
Medicina moleculară explicată de Octavian Bucur, la „Dincolo de alb şi negru”
luni, 13 februarie 2023
E coordonatorul unui grup de cercetare la Institutul Victor Babeș, București și profesor asociat la Institutul de Medicină Moleculară Viron, Boston. Cercetătorul Octavian Bucur a fost invitatul Mihaelei Crăciun de la 18.55, la TVR 1. | VIDEO
Ioan Holender: „Probabil, cu vârsta, rădăcinile devin mai adânci”
marţi, 20 decembrie 2022
Destin în lumea muzicii. Marţi, 20 decembrie, la „Dincolo de alb şi negru”, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, a fost invitatul Mihaelei Crăciun la TVR 1.
Care sunt cele mai bune investiții în această perioadă?
miercuri, 16 noiembrie 2022
Va intra economia româneacă în recesiune? Miercuri, 16 noiembrie, am căutat răspunsuri la „Dincolo de alb şi negru”, cu Mihaela Crăciun şi invitatul ei, Sergiu Cristian Manea, preşedinte executiv al unei instituţii financiare. De la 18.55, la TVR 1.
Matei Vişniec, luni la „Dincolo de alb şi negru”
vineri, 04 noiembrie 2022
Mihaela Cărciun ne-a propus să începem săptămâna la „Dincolo de alb şi negru” alături de un invitat cu totul special. Matei Vişniec, în direct la TVR 1 luni, 7 noeimbrie, de la ora 18.55.