Marian Voicu
Lucrează în TVR din 1996 ca reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show și producător. În ultimii ani a moderat emisiuni precum „Persona", „În linia întâi", „Românii de lângă noi", „Atunci și acum" sau seria „Carpații - plămânul Europei". Prezintă pe TVR1 emisiunea ”Breaking Fake News”.
Marian Voicu
Marian Voicu
Marian Voicu_IMG_1831
Marian Voicu
Marian Voicu
Marian Voicu
Marian Voicu_IMG_1831
Marian Voicu

Marian Voicu a absolvit Politehnica şi Științele Economice, urmând apoi cursurile CIFAP Paris.

A moderat dezbaterile prezidenţiale şi parlamentare din 2004. Timp de zece ani a documentat pentru TVR comunităţile româneşti - de la istroromâni şi aromâni, până la românii de peste Bug și cei din Federația Rusă. Este primul jurnalist român care a filmat în Sudan, Uganda și Siberia.

În ultimii ani a moderat emisiuni precum „Persona", „În linia întâi", „Românii de lângă noi", „Atunci și acum" sau seria „Carpații - plămânul Europei".

Printre cele mai recente filme documentare se numără „Torna, torna, fratre! Povestea aromânilor spusă de ei înșiși" (2015), „Exodul. O tragedie siriană" (2014), „Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani" (2013), „Serbia după război. În căutarea adevărului" (2009).

Între 2008 - 2010 a realizat „Interviurile Europa FM”. A fost manager de proiect la Radio România Chişinău, post lansat în 2011.

S-a implicat în domenii precum cooperarea pentru dezvoltare internațională, documentarea migrației, combaterea traficului de ființe umane, programe pentru jurnaliştii români din jurul României.

A fost reprezentantul salariaților în Consiliul de Administraţie al SRTV în perioada 2007-2010, este membru în Comisia de Etică şi Arbitraj (din 2015) și al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), președinte al Alianței Internaționale a Jurnaliștilor Români, cu care organizează anual Stagiile de formare pentru tineri jurnaliști din Republica Moldova și Ucraina.

A primit Medalia de aur din partea Asociaţiei Corespondenţilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (New York, 2015) la categoria „Ricardo Ortega Memorial Prize for broadcast (TV & Radio) media”, pentru documentarul „Exodul. O tragedie siriană”, premiul pentru reportaj și documentar al Asociației Profesioniştilor de Televiziune din România de patru ori (Marele Premiu, ex aequo, în 1998), Premiul Clubului Romăn de Presă pentru talk-show (2006), Premiul Televest pentru curaj si conduită jurnalistică (2001), Premiul pentru Excelență în Jurnalism European pentru „calitatea intelectuală a emisiunilor de la Europa FM şi TVR Cultural", acordat de Casa Europa / Uniunea Europeană (2008).

A fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (2014).

În 2016 a publicat la editura Humanitas volumul „Tezaurul României de la Moscova. Inventarul unei istorii de o sută de ani".

„Cred că în presă sunt importante pasiunea şi onestitatea. Cred că vedetele nu pot fi jurnalişti, iar jurnaliştii nu sunt vedete. Cred că presa este cu adevărat a patra putere în stat, dar că trebuie să-şi exercite puterea cu discernământ. Cred că dacă trăim mai bine sau mai rău, dacă vorbim o limbă română mai curată sau mai săracă, dacă ne pasă de noi şi de ceilalţi, toate acestea ţin în mare măsură şi de felul în care lucrează presa.”

 

Arhiva articole
duminică, 19 mai 2024
„Războaiele sfinte”, teoriile conspirației privind praful saharian, dezinformarea în cadrul concursului Eurovision și conflictul dintre englezi și irlandezi sunt subiectele ce au alcătuit ediția emisiunii "Breaking Fake News!" de duminică, 19 mai, ora 19.00, la TVR 1.
TikTok, interzis? Am aflat duminică, la „Breaking Fake News”! | VIDEO
duminică, 12 mai 2024
Tot atunci, despre sângeroasele mandate ale lui Vladimir Putin. Marian Voicu ne-a aşteptat duminică, 12 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.
duminică, 28 aprilie 2024
Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu atacuri teroriste la adresa unor competiţii sportive populare se numără printre subiectele ediției emisiunii "Breaking Fake News!", ce a fost difuzată duminică, 28 aprilie, ora 19.00, la TVR 1.
„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare” | VIDEO
joi, 18 aprilie 2024
Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu a dezbătut, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern mondial” ar urmări să instaureze un regim totalitar la scară globală. Emisiunea a adus în atenția dumneavoastră și alte subiecte de interes.
Deborah Lipstadt, trimis special al SUA pentru combaterea antisemitismului, invitat special la
joi, 11 aprilie 2024
Ediția emisiunii "Breaking Fake News!" de duminică, 14 aprilie, ora 19.00, a adus în atenția dumneavoastră subiecte precum: antisemitismul, ca teorie a conspirației, Porto Rico – paradox constitutional, discreditarea jocurilor olimpice de la Paris de către propagandiștii Kremlinului, luptele din Gaza, dar și teorii ale conspirației privind retragerea Prințesei de Wales din viața publică.
„Breaking Fake News!”: 6 luni de la atacurile grupării teroriste Hamas | VIDEO
duminică, 07 aprilie 2024
Duminică, 7 aprilie, ora 19.00, Marian Voicu v-a invitat la o dezbatere despre narațiuni ale dezinformării și propagandei în contextul războiului Israelului împotriva Hamas. Un alt subiect readus în atenția dumneavoastră a fost războiul Rusiei în Ucraina.
vineri, 29 martie 2024
Duminică, 31 martie, ora 19.00, ați urmărit, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor care ar lupta de partea Kievului, potrivit Moscovei, folosirea atacului terorist de lângă Moscova în scop propagandistic, izbucnirea foametei în Fâșia Gaza și despre istoria Insulei Cipru.
duminică, 24 martie 2024
Duminică, 24 martie, ora 19.00, TVR 1 v-a invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiumii "Breaking Fake News" despre modul în care dezinformarea a aprins conflictul dintre români și maghiari, la Târgu Mureș, acum 34 de ani, și despre realegerea lui Putin, cu un număr record de voturi, ca președinte al Federației Ruse.
Duminică, la „Breaking Fake News”: cazul Roşia Montană şi alegerile prezidenţiale în lume | VIDEO
duminică, 17 martie 2024
Vom avea sau nu pașaport de carbon personal? Răspunsul – în episodul de duminică, 17 martie. Marian Voicu şi echipa sa ne-a aşteptat de la ora 19.00, la TVR 1.
Avem şanse să recuperăm tezaurul de la Moscova? Tema s-a discutat la „Breaking Fake News”
joi, 07 martie 2024
Alte subiecte au fost conflictul din Fâşia Gaza şi cazul Alexei Navalnîi. Un nou episod „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu,  duminică, 10 martie, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO
10 ani de la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și 2 ani de la invadarea Ucrainei pe scară largă
miercuri, 28 februarie 2024
Ar putea acest conflict să devină unul înghețat? Este pacea posibilă în curând? La „Breaking Fake News”, Marian Voicu a stat de vorbă cu Cosmin Popa, cercetător științific la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, despre conflictul din ţara vecină. Duminică, 3 martie, ora 19.00, la TVR 1.
De ce a murit Alexei Navalnîi şi ce citim printre rânduri din interviul acordat de Vladimir Putin lui Tucker Carlson?  | VIDEO
duminică, 25 februarie 2024
Spioni ruşi în Parlamentul European? Un nou episod „Breaking Fake News” a venit cu alte subiecte despre fenomenul deepfake şi urmările sale. Marian Voicu şi echipa sa ne-a aşteaptat duminică, 25 februarie, de la ora 19.00, la TVR 1.
Despre deepfake, Eurovision şi „cel mai periculos loc din lume”, la „Breaking Fake News” | VIDEO
joi, 08 februarie 2024
Am aflat și cum „se îmbogăţesc” francezii peste noapte sau ce părere au ruşii despre posibilele recuperări teritoriale ale României. Duminică, 11 februarie, de la ora 19.00, Marian Voicu ne-a propus un nou episod „Breaking Fake News”, la TVR1.
„Breaking Fake News”: despre modul cum vor accesa românii antibioticele din farmacii | VIDEO
joi, 01 februarie 2024
Decizia cu privire la accesarea antibioticelor de către pacienți, mitingul fermierilor și al transportatorilor, împușcarea mortală a unui civil palestinian, republica Nagorno Karabach au fost subiectele aduse în fața dumneavoastră de către jurnalistul Marian Voicu, într-o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News”, duminică, 4 februarie, ora 19.00, la TVR 1
vineri, 26 ianuarie 2024
Duminică, 28 ianuarie, ora 19.00, Marian Voicu v-a invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News!" despre cât de posbil este un atac iminent al Rusiei împotriva NATO, despre pregătirea omenirii pentru o ipotetică nouă pandemie și despre lupta Georgiei de integrare în Uniunea Europeană și NATO.
Conflict ecleziastic în Ucraina şi Republica Moldova, declanşat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei | VIDEO
vineri, 19 ianuarie 2024
La „Breaking Fake News”, invitatul lui Marian Voicu, pr. Radu Preda, conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai, ne-au explicat totul despre trecerea la calendarul ortodox pe stil nou în Ucraina. Duminică, 21 ianuarie, ora 19.00, la TVR 1.
Retrospectiva anului 2023, cu Marian Voicu, la „Breaking Fake News”
vineri, 12 ianuarie 2024
2023 a stat sub semnul războaielor - al Rusiei împotriva Ucrainei și al Israelului împotriva Hamasului. Dar 2023 a fost şi anul Inteligenței Artificiale, cea mai recentă mare descoperire a umanității. Ce ne-a adus anul care tocmai s-a încheiat în materie de fake news ne reaminteşte Marian Voicu la „Breaking Fake News”, duminică, 14 ianuarie, ora 19.00.    
joi, 14 decembrie 2023
Duminică, 17 decembrie, ora 19.00, ați putut afla în emisiunea "Breaking Fake News!" la TVR 1, dacă dezinformarea a avut vreun rol în epidemia de rujeolă declarată în România de Ministerul Sănătății.
Inteligența artificială și pericolul pe care aceasta l-ar putea reprezenta pentru umanitate, la „Breaking Fake News” | VIDEO
duminică, 10 decembrie 2023
Marian Voicu a stat de vorbă cu Dragoș Stanca, expert digital media, despre succesul pe care îl are inteligența artificială într-un timp atât de scurt. Este periculoasă sau ajută umanitatea? Ați putut afla duminică, 10 decembrie, de la ora 19:00, la TVR 1 și online pe TVR+.
„Breaking Fake News”: Cum va arăta România de mâine? | VIDEO
miercuri, 29 noiembrie 2023
Duminică, 3 decembrie, ora 19.00, TVR 1 v-a invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News”. Am aflat cum poate fi format spiritul critic și civic în școală ca soluție în lupta cu dezinformarea.
″Breaking Fake News″: despre polarizarea lumii în contextul războiului din Israel
luni, 27 noiembrie 2023
Duminică,  26 noiembrie 2023, ora 19.00, TVR 1 a difuzat o nouă ediție a emisiunii ″ Breaking Fake News ″ aducând în atenția dumneavoastră subiecte legate de războiul din Israel, false oportunități de investiții pe rețele sociale și separatismul catalan.
„Breaking Fake News!”: Scepticismul față de viitorul Uniunii Europene și lupta împotriva globalismului. Ce este suveranismul?
vineri, 17 noiembrie 2023
Duminică, 19 noiembrie, la TVR 1, de la ora 19:00, Marian Voicu v-a așteptat la o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News!”.
Premieră la nivel global: noua lege europeană a serviciilor digitale! Ce prevede am aflat la „Breaking Fake News”, pe TVR 1 | VIDEO
luni, 13 noiembrie 2023
Un spaţiu digital mai sigur. Comisia Europeană vrea să protejeze drepturile fundamentale ale utilizatorilor. O discuţie lămuritoare pe acest subiect am urmărit duminică, 12 noiembrie, de la ora 19:00, când Marian Voicu a stat de vorbă cu Bogdan Manolea, președintele Asociației pentru Tehnologie și Internet.
 „Breaking Fake News!”: despre percepția Halloweenului în spațiul mediatic românesc |VIDEO
luni, 06 noiembrie 2023
Duminică, 5 noiembrie, ora 19.00, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News!” la TVR 1!
În Ucraina se vorbeşte limba română. Mai multe, într-o nouă ediţie „Breaking Fake News” | VIDEO
vineri, 27 octombrie 2023
Despre recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina şi despre statutul Taiwanului în Orientul Îndepărtat aflăm mai multe în episodul de duminică al emisiunii realizate de Marian Voicu. „Breaking Fake News” s-a văzut duminică, 29 octombrie, de la ora 19.00, la TVR 1.
Războiul de la graniţă şi istoria Transnistriei, subiecte în prima ediţie a noului sezon „Breaking Fake News” | VIDEO
luni, 16 octombrie 2023
Emisiunea realizată de Marian Voicu a revenit cu premiere. Primul episod al sezonului s-a difuzat duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, la TVR 1.
Exclusivitate TVR 1: „Viitorul energiei nucleare în România: reactoarele modulare mici”  | VIDEO
joi, 06 iulie 2023
România va fi a doua țară din lume unde vor fi instalate reactoare modulare mici, după Statele Unite ale Americii. Un documentar filmat în exclusivitate în SUA de Marian Voicu şi Andrei Coruţ ne-a adus lămuriri duminică, 9 iulie, de la ora 19.00, la TVR 1 și TVR+. Partea a doua a fost pe 16 iulie, de la ora 19:00.
joi, 15 iunie 2023
Duminică, 18 iunie, de la ora 19:00, la TVR 1 și TVR+, v-am invitat să revedeți o ediție "best of" la  Breaking Fake News!
„Breaking Fake News”: Inteligenţa Artificială – prieten sau duşman al omenirii? | VIDEO
joi, 08 iunie 2023
Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire  la o nouă ediţie a emisiunii „Breaking Fake News”, duminică, 11 iunie, de la ora 19.00, la TVR 1. Subiecte: inteligența artificială, greva profesorilor şi domnia lui Mihai Viteazul.
″Breaking Fake News″: despre deportarea romilor în Transnistria | VIDEO
duminică, 04 iunie 2023
Duminică, 4 iunie, ora 19.00, v-am invitat să urmăriți ediția 10 a emisiunii ″Breaking Fake News″, moderată de Marian Voicu.
vineri, 26 mai 2023
Duminică 28 mai, de la ora 19:00, pe TVR 1 și TVR+, am urmărit o nouă ediție la "Breaking Fake News".
Scriitoarea Narine Abgarian, invitată în emisiunea „Dincolo de Alb și Negru
luni, 22 mai 2023
„E decizia fiecăruia dacă fură o bucată de pâine sau o împarte", spune Narine Abgarian, scriitoarea care a deschis seria dialogurilor „Dincolo de Alb și Negru" din această săptămână. Luni, 22 mai, de la ora 19.00, pe TVR1 și TVR+ ea a răspuns întrebărilor lui Marian Voicu.
Trump la CNN şi protestatarii AUR în stradă - „un festival fake news”
duminică, 21 mai 2023
În fiecare duminică, la TVR 1, Marian Voicu, realizator şi moderator, ne invită la „Breaking Fake News”, prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect. Noi subiecte - pe 21 mai, de la ora 19.00.
Trenurile cu avuţii ale Regelui Mihai şi scrierile lui Nostradamus, la „Breaking Fake News” | VIDEO
vineri, 12 mai 2023
Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 14 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.
Românii au ajuns pe Marte! Mai multe, în emisiunea „Breaking Fake News” | VIDEO
vineri, 05 mai 2023
În aceeași ediție, am aflat mai multe despre viitorul Turciei şi situaţia copiilor din familiile din România. Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 7 mai, de la ora 19.00, la TVR 1.
Libertatea presei, „Dincolo de alb şi negru”! Cu Viorel Ilişoi şi Marian Voicu
miercuri, 03 mai 2023
Pe 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, o discuţie deschisă despre presa de ieri şi de azi ne-a propus jurnalistul Marian Voicu, alături de scriitorul şi „ziaristul pe stil vechi” Viorel Ilişoi. La TVR 1, de la ora 18.55.
„Breaking Fake News”, o ediție despre masculinitatea toxică și „Orașul de 15 minute
vineri, 21 aprilie 2023
Emisiunea duminicală de la TVR1 „Breaking Fake News” ne-a propus și pe 23 aprilie de la ora 19:00 demontarea obiectivă a unor subiecte alarmiste și a unor falși eroi din spațiul public.
Despre eurosceptici, portofelul digital şi moartea lui Stalin, la „Breaking Fake News
vineri, 31 martie 2023
Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 2 aprilie, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO
Povestea limbii moldoveneşti şi marele incendiu din Londra, la Breaking Fake News
duminică, 26 martie 2023
Subiecte... fierbinţi, despicate în 4 la masa adevărului. Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire la o nouă ediţie în premieră a emisiunii, duminică, 26 martie, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO
Scandalul Bîstroe a deschis noul sezon „Breaking Fake News” la TVR 1
vineri, 17 martie 2023
Marian Voicu şi echipa sa aleg pentru noi grâul de neghină, într-o nouă serie de întâlniri în premieră, în fiecare duminică, de la ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO  
O nouă serie de ediții „Dincolo de alb şi negru”
joi, 16 februarie 2023
O săptămână cu invitați fascinanți la TVR 1, care ne-au condus și ne-au ajutat să explorăm spaţiul care se află „Dincolo de alb şi negru” ! | VIDEO  
În vizită la primul muzeu privat de artă din România, cu „Dincolo de alb şi negru”
miercuri, 01 februarie 2023
Miercuri, 1 februarie, de la ora 18.55, la TVR 1, Ervin Kessler, curator de artă şi filosof, preşedinte al Muzeului de Artă Recentă a fost invitatul lui Marian Voicu.
Guvernul de la Chişinău a suspendat licenţele de emisie pentru 6 posturi TV
miercuri, 21 decembrie 2022
La “Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a discutat subiectul cu Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente din Republica Moldova. Miercuri, 21 decembrie, ora 18.00, la TVR1. | VIDEO
Doar bărbaţii erau gladiatori sau şi femeile? Miercuri, la „Breaking Fake News”
marţi, 13 decembrie 2022
Tot atunci, despre atitudinea mai „relaxată” a Europei faţă de războiul din Ucraina şi despre dezinformarea din jurul protestelor din Iran. Marian Voicu şi echipa sa ne-au invitat la TVR1 pe 14 decembrie, de la ora 18:00. | VIDEO
Rusia lui Putin: de la CEKA la FSB, miercuri, la „Breaking Fake News”
marţi, 15 noiembrie 2022
Despre viziunea apocaliptică a iminenţei unei noi revoluţii şi efectul psihologic al otrăvirii asupra oamenilor, într-o nouă ediţie „Breaking Fake News”. Seria premierelor a continuat pe 16 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR1. | VIDEO
Breaking Fake News: Halloweenul miliardarilor planetei – Ziua păcălelii la români
marţi, 08 noiembrie 2022
Despre petrecerea celor mai bogaţi oameni ai lumii... la care nu au participat cei mai bogaţi oameni ai lumii, în ediţia „Breaking Fake News” difuzată pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR1.| VIDEO
Criza energetică din Moldova şi povestea Calului troian, la „Breaking Fake News”
miercuri, 02 noiembrie 2022
Marian Voicu a continuat seria premierelor „Breaking Fake News”, pe 2 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1. Am aflat cum e privită demisia lui Vasile Dîncu la Moscova şi de ce un spion rus s-a camuflat în brazilian în Norvegia. | VIDEO
“Breaking Fake News”: Ce vor olandezii?  | VIDEO
vineri, 28 octombrie 2022
Jurnalistul Marian Voicu a stat de vorbă despre acest subiect cu prof. Cristian Preda, Facultatea de Științe Politice. La “Breaking Fake News”, miercuri, 26 octombrie, ora 18.00, la TVR 1.
“Breaking Fake News”: Va folosi Putin şi armele nucleare? | VIDEO
miercuri, 19 octombrie 2022
În noua ediţie “Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a analizat subiectul alături de generalul-locotenent (r) Cătălin Tomescu. Zaiafet şi Geminschi au reveni la “Breaking Fake News”. Miercuri, 19.10, ora 18.00, la TVR 1.
Interviu cu Vladimir Soloviov, la “Breaking Fake News”  | VIDEO
marţi, 11 octombrie 2022
Despre pretenţiile imperiale ale Rusiei, într-o nouă ediţie “Breaking Fake News”  la TVR 1. Miercuri, 12 octombrie, ora 18.00, realizatorul Marian Voicu a stat de vorbă cu Vladimir Soloviov, jurnalist la Kommersant, stabilit la Chișinău.
“Breaking Fake News”, sezon nou din 5 octombrie, la TVR 1 | VIDEO
miercuri, 05 octombrie 2022
Din 5.10, jurnalistul Marian Voicu ne dă întâlnire miercurea, de la 18.00, la TVR 1. În prima ediţie a noului sezon “Breaking Fake News”, alături de Ovidiu Nahoi, redactor șef RFI România, despre războiul ruso-ucrainean: mobilizare parţială şi noi anexări.  
Maeştri ai dialogului jurnalistic, gazde în noul sezon „Dincolo de alb şi negru”
luni, 19 septembrie 2022
Din 19 septembrie, de la 18:55*, premiere ale dezbaterilor „Dincolo de alb şi negru” se văd la TVR1. Mihai Rădulescu, Cătălin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Crăciun, Marian Voicu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mirela Nagâţ i se alătură lui Cătălin Ştefănescu, ca moderatori.
„Breaking fake news
miercuri, 01 iunie 2022
În ediția de miercuri, 1 iunie, a emisiunii „Breaking fake news", Marian Voicu v-a propus o discuție despre noua centrală nucleară ce urmează să fie construită în Doiceşti.
Este Putin paranoic? Sau un lider abil?
marţi, 24 mai 2022
Istoricul Mark Galeotti, profesor de onoare la University College London, explică la “Breaking Fake News”, comportamentul paranoid al unor politicieni de ieri şi de azi. Interviul integral realizat de Marian Voicu se vede la TVR 1, pe 25 mai, ora 22.45.
Lărgirea NATO şi Eurovisionul Ucrainei, la „Breaking Fake News”
miercuri, 18 mai 2022
Trolii din social media şi teritoriul peninsulei Crimeea sunt alte subiecte despre care aflăm mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 18 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne aşteaptă în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.
Ziua Victoriei – aceeaşi pentru toţi? Răspunsuri, azi, la „Breaking Fake News”
miercuri, 11 mai 2022
Despre parada din 9 mai de la Moscova şi poveştile din jurul recensământului din România am aflat mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 11 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne-a aşteptat în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.
Sunt riscuri pentru Republica Moldova, în contextul apropierii de UE?
marţi, 03 mai 2022
Marian Voicu şi echipa sa a continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 4 mai, de la ora 23.00, în direct la TVR 1.
Fețele tragice ale dezinformării rusești, miercuri la
miercuri, 27 aprilie 2022
Despre jurnalismul din Ucraina ocupată s-a discutat la “Breaking Fake News”. Miercuri, 27 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 1
Despre „imperiul răului” şi Holodomorul anilor ’30, la „Breaking Fake News”
marţi, 19 aprilie 2022
Marian Voicu şi echipa sa au continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a difuzat miercuri, 20 aprilie, de la ora 22.00, în direct la TVR1. |VIDEO
De ce turul doi al scrutinului din Franța e crucial pentru UE și pentru Ucraina?
duminică, 10 aprilie 2022
Marian Voicu a discutat cu Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA, despre cum va fi lumea după războiul din Ucraina. În direct la “Breaking Fake News”, pe TVR 1, miercuri, 13 aprilie, de la ora 22.00.
Viitorul democraţiei în partea noastră de Europa – încotro? | VIDEO
miercuri, 06 aprilie 2022
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă. Atrocitățile comise de armata rusă ies la iveală. Vladimir Putin încă are prieteni printre liderii politici europeni. Despre viitorul democraţiei în această parte a Europei s-a discutat la “Breaking Fake News”.
Putin luptă împotriva Ocultei mondiale. De când e această teorie a conspirației?
miercuri, 30 martie 2022
Paranoia sau manipulare? La “Breaking Fake News”, Marian Voicu şi invitaţii lui, jurnaliştii Ovidiu Nahoi şi Petre M. Iancu, au discutat despre cum este prezentat războiul în Rusia. Miercuri, 30 martie, ora 22.00, la TVR 1.
Despre „kompromat” şi ce rele mai poate aduce războiul, la „Breaking Fake News”
miercuri, 23 martie 2022
Marian Voicu şi echipa sa continuă seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 23 martie, de la ora 22.00, în direct la TVR 1.
Aşii propagandei sub lupă, la „Breaking Fake News” | VIDEO
vineri, 18 martie 2022
În plin război, ştirile false circulă cu rapiditate în mediul online. Despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta – într-o nouă ediţie „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu,  difuzată miercuri, 16 martie, de la ora 22.00, la TVR 1.
Meta-limbajul dezinformării ruse, explicat la “Breaking Fake News”
miercuri, 09 martie 2022
Ucraina rămâne în epicentrul războiului informațional. Marin Gherman, corespondent „Veridica” la Cernăuți, și, prin telefon, Andrei Captarenco, jurnalist aflat în Ucraina, au fost invitaţii cu care Marian Voicu a stat de vorbă pe 9 martie, ora 22.00, la TVR1.
30 de ani de la declanșarea războiului din Transnistria | VIDEO
joi, 03 martie 2022
La “Breaking Fake News”, Marian Voicu şi invitaţii săi au discutat despre primul conflict îngheţat din Europa: în 2 martie 1992, armata rusă a ocupat teritoriul Republicii Moldova din stânga Nistrului.
„Atenție, film realizat în perioada comunistă!”, un anunţ de tip „cancel culture”?
marţi, 22 februarie 2022
Marian Voicu a discutat recentele recomandări CNA privind anunţurile care preced filmele româneşti dinainte de '89, cu Mircea Toma, la “Breaking Fake News”. Miercuri, 23 februarie, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO
Averea Ceauşeştilor şi ecouri de la graniţa Ucrainei, la „Breaking Fake News”
miercuri, 16 februarie 2022
Şi totuşi, au avut conturi în străinătate Nicolae şi Elena Ceauşescu? Marian Voicu ne-a prezentat o nouă ediţie „Breaking Fake News” miercuri, 16 februarie, de la ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO
Cum răspunde Ucraina pretenţiilor Rusiei, la “Breaking Fake News”, la TVR1
marţi, 08 februarie 2022
Ucraina este în război cu Rusia de 8 ani, iar acum Kievul se așteaptă la o nouă invazie. Ce se întâmplă, de fapt, în Ucraina? Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei la București, Păun Rohovei, a fost invitatul lui Marian Voicu miercuri, 9.02, ora 23:00.  | VIDEO
Dezinformările câştigă teren în România, pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina
marţi, 01 februarie 2022
La “Breaking Fake News”, pe TVR1, Marian Voicu a stat de vorbă cu Generalul de brigadă Constantin Spînu despre situaţia din Ucraina, dar şi despre cum înfloresc dezinformările pe acest subiect la noi în ţară. Miercuri, 2 februarie, ora 23.00.
“Breaking Fake News”, TVR 1: „Mai are Ceauşescu astăzi discipoli?” | VIDEO
marţi, 25 ianuarie 2022
În timpul dictaturii sale, 26 ianuarie devenise o zi în care supușii îi prezentau omagii. Ideile lui Ceauşescu se regăsesc şi azi sub diferite forme. Cristian Vasile ne-a explicat mai multe, la “Breaking Fake News” , pe TVR 1, pe 26 ianuarie, ora 23.00.
Câştigător, învins, egalitate? Care a fost, de fapt, miza „meciului” lui Djokovic?
marţi, 18 ianuarie 2022
Disputa dintre tenismenul Novak Djokovic şi autorităţile australiene a fost, poate, cel mai urmărit „meci” la început de an. Analizele “Breaking Fake News” au continuat la TVR 1, miercuri, 19 ianuarie, ora 23.00. | VIDEO
O altfel de retrospectivă a anului 2021, la “Breaking Fake News”, pe TVR 1
marţi, 11 ianuarie 2022
2021 a stat sub semnul crizei sanitare, politice și energetice. În ce fel ştirile false și dezinformarea au avut un impact major în România şi în lume, ați putut afla de la Marian Voicu, la “Breaking Fake News”. Pe 12 ianuarie, de la ora 23.00, la TVR 1.
Poveşti ruseşti, la „Breaking Fake News” | VIDEO
miercuri, 22 decembrie 2021
Avem sau nu un tezaur la Moscova? Marian Voicu ne-a aşteaptat la o nouă ediţie „Breaking Fake News” miercuri, 22 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.
„Crăciun fericit” sau „Sarbători cu bucurie”? Moşul - persona non grata în UE?
marţi, 14 decembrie 2021
Marian Voicu v-a așteptat la o nouă ediţie „Breaking Fake News”, cu tolba plină de subiecte de sezon. Miercuri, 15 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.
Despre demontarea ştirilor false şi dezinformărilor regimului comunist | VIDEO
luni, 06 decembrie 2021
Ne vorbeşte, la “Breaking Fake News”, fostul redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, Liviu Tofan. Avem întâlnire cu Marian Voicu şi invitatul său la TVR 1, pe 8 decembrie, ora 23.00.
Jurnaliştii, printre cei mai expuşi la ameninţări cu moartea | VIDEO
marţi, 16 noiembrie 2021
Alături de Marian Voicu, Emilia Șercan și Emilian Isăilă au făcut o analiză a fenomenului dezinformării, care merge mână în mână cu discursul instigator la ură. În ediția "Breaking Fake News” din 17 noiembrie, de la TVR 1.
La 6 ani de la Colectiv, nu există vinovați, doar teorii ale conspirației | VIDEO
marţi, 09 noiembrie 2021
Realizatorul Marian Voicu ne-a propus să dezbatem subiectul alături de jurnalistele Mirela Neag şi Ramona Ursu, în noua ediţie "Breaking Fake News”, pe 10 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1.
Dezinformarea ucide în pandemie? Ce se putea face înainte de valul 4? Dar acum?
miercuri, 03 noiembrie 2021
La "Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viață. Pe 3 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO
Dezinformarea pe reţelele sociale, la „Breaking Fake News” | VIDEO
marţi, 26 octombrie 2021
Cine are de câştigat de pe urma informaţiilor false din online am aflat miercuri, 27 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 1, când Marian Voicu ne-a invitat să urmărim o nouă ediție „Breaking Fake News".
Despre valul 4 al pandemiei de COVID-19, la
luni, 18 octombrie 2021
Miercuri, 20 octombrie, de la ora 23.00, la TVR1, Marian Voicu ne propune o nouă ediţie "Breaking Fake News".
Adevăr sau dezinformare: de ce se scumpesc energia electrică și gazele?
marţi, 12 octombrie 2021
Marian Voicu  a dezbătut subiectul la "Breaking Fake News”, pe 13.10, ora 23.00, la TVR 1. Cum a ajuns dezinformarea profitabilă pe TikTok şi Fakebook şi cum a devenit Vlad Ţepeş Dracula, în rubricile „Revista presei Fake” şi „Falsuri de colecţie”.
Format nou pentru „Breaking Fake News”, în sezonul 3
marţi, 05 octombrie 2021
Pe lângă interviurile lui Marian Voicu, formatul include un buletin de ştiri „alternative”, realizat de Zaiafet și Geminschi, iar Tetelu va vorbi despre „adevăruri false sau frumoasele minciuni ale manipulării”. Din 6 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 1.
Războiul s-a încheiat. Bătălia continuă. Premieră „Breaking Fake News” la TVR1
vineri, 17 septembrie 2021
Criza refugiaţilor din Afganistan a făcut subiectul unei ediții în premieră a emisiunii realizate de Marian Voicu la TVR 1. Pe 19 septembrie, de la ora 19.00. | VIDEO
duminică, 20 iunie 2021
Duminică, 20 iunie, de la ora 19:00, la #TVR1, Marian Voicu ne-a propus o nouă ediţie "Breaking Fake News!".
Gari Kasparov, la „Breaking Fake News” | VIDEO
marţi, 15 iunie 2021
O ediție-eveniment a emisiunii „Breaking Fake News” ne-a adus interviul acordat în exclusivitate pentru TVR de unul dintre cei mai vânați opozanți ai Kremlinului.  
Breaking Fake News: Conflictul israeliano-palestinian | VIDEO
marţi, 01 iunie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News, difuzată duminică, 30 mai, la #TVR1 , despre conflictul israeliano-palestinian.
Întrebări după moartea ursului Arthur, la
luni, 24 mai 2021
Duminică, 23 mai, de la ora 19.00, la  #TVR1 și online pe TVR+, Marian Voicu ne-a propus o nouă ediţie "Breaking Fake News".
Breaking Fake News: Ne este dor de Ceaușescu? | VIDEO
luni, 17 mai 2021
Ne este, cu adevărat, dor de Ceaușescu? Ediţia emisiunii Breaking Fake News, difuzată duminică, 16 mai, de la ora 19:00, la #TVR1.
Breaking Fake News: Încălzirea globală – o teorie a conspiraţiei? | VIDEO
luni, 26 aprilie 2021
Duminică, 25 aprilie, la #TVR1 și online pe TVR+, Marian Voicu v-a propus la "Breaking Fake News" o ediție despre încălzirea globală.
Războiul ruso-ucrainean, în dezbatere la
sâmbătă, 17 aprilie 2021
Duminică, 18 aprilie, de la ora 19.00, la #TVR1 ​, Marian Voicu ne-a propus o nouă ediţie a emisiunii "Breaking Fake News".
sâmbătă, 10 aprilie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News!, difuzată duminică, 11 aprilie, de la ora 19.00, la #TVR1 ​,  despre protestele anti-covid.
Breaking Fake News: Paşaportul COVID | VIDEO
luni, 29 martie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News, difuzată duminică, 28 martie, la #TVR1 .
luni, 22 martie 2021
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!", difuzată duminică, 21 martie la TVR1.
Discuții despre negaţionism, la
sâmbătă, 06 martie 2021
Duminică, 7 martie, de la ora 19:00, la #TVR1​, Marian Voicu şi invitaţii lui au discutat despre cum este alimentat negaţionismul prin teorii ale conspiraţiei si dezinformare, într-un nou episod al emisiunii "Breaking Fake News!".
luni, 01 martie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News!, difuzată duminică, 28 februarie, de la ora  19:00 ​, la  #TVR1 .
Cum a început fenomenul #FakeNews | VIDEO
luni, 22 februarie 2021
Duminică, 21 februarie, de la ora  19:00 ​, la  #TVR1 ​, Marian Voicu v-a invitat să urmăriți o nouă ediție "Breaking Fake News!" despre  începuturile fenomenului.
Despre „oculta mondială”, la Breaking Fake News! | VIDEO
luni, 15 februarie 2021
Duminică, 14 februarie, de la ora 19:00, la  #TVR1 ​, Marian Voicu ne-a propus  la "Breaking Fake News!" un episod despre "oculta mondială".
duminică, 07 februarie 2021
Duminică, 7 februarie, de la ora 19:00, la #TVR1 ​, Marian Voicu ne-a propus un nou episod al emisiunii "Breaking Fake News!" dedicat arestării politicianului rus Alexei Navalnîi.
Vaccinul anti-Covid: speranță și încredere, teamă și dezinformare | VIDEO
marţi, 26 ianuarie 2021
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!" difuzată duminică, 24 ianuarie, de la ora  19:00 ​, la  #TVR1 .
Cine a dat ordinul de a se trage în 22 decembrie 1989? | VIDEO
marţi, 22 decembrie 2020
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!", difuzată duminică, 20 decembrie, de la ora  19:00 , la  #TVR1 , când Marian Voicu şi Mădălin Hodor au discutat despre dezinformarea din timpul evenimentelor din decembrie 1989.
„România - colonie europeană”, la
sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Duminică, 29 noiembrie, la #TVR1 , de la ora 19.00, Marian Voicu ne-a propuns episodul „România - colonie UE” în care a dezbatut subiectul cu prof. univ. Cristian Preda şi Codruţa Simina - jurnalist.
Breaking Fake News! - Vaccinul anti-COVID: de la soft power la dezinformare
luni, 16 noiembrie 2020
Duminică, 15 noiembrie, de la ora  19:00 , la  #TVR1 , invitaţii lui Marian Voicu la Breaking Fake News au fost lector Ruxandra Moroti, UMF Carol Davila, medic primar, Institutul Matei Balș și prof. univ. Andrei Țăranu, SNSPA. | VIDEO
Cum a administrat statul criza sanitară, la
marţi, 03 noiembrie 2020
Miercuri, 3 noiembrie, de la ora 23.00, Marian Voicu ne prezintă o noua ediție "Breaking Fake News".
Breaking fake news: Statul antihrist | VIDEO
luni, 02 noiembrie 2020
Duminică, 1 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR 1 și online pe TVR+, a fost difuzată o nouă ediție „Breaking fake news".
Breaking Fake News! - teoriile conspirației | VIDEO
luni, 19 octombrie 2020
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!", difuzată duminică, 18 octombrie, de la ora 19:00 , la #TVR1 .
„Presa mincinoasă” – primul subiect din noul sezon Breaking Fake News! | VIDEO
luni, 21 septembrie 2020
Duminică, 20 septembrie, de la ora 19:00, la  #TVR1 , a fost difuzat  primul episod al noului sezon Breaking Fake News!
„Breaking Fake News” sau pledoaria pentru adevăr, cu Marian Voicu, la TVR 1
miercuri, 10 iunie 2020
Din 14 iunie, duminica, la 16.30, jurnalistul TVR și invitații săi deosebesc adevărul de minciună, în p rima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect .    
„Cuminţenia artistului”, documentar în premieră la Ochiul magic
marţi, 23 august 2016
Ce înseamnă 11 milioane de euro pentru 19 milioane de români? Putem aşeza sculptura-tezaur realizată  de Constantin Brâncuşi la locul pe care îl merită? Răspunsuri într-un documentar semnat de Marian Voicu, difuzat miercuri, 24 august, ora 21.00, la TVR 1
Marian Voicu ne invită la Festivalul „Cronograf” de la Chişinău
marţi, 24 mai 2016
Joi dimineaţă, „Românii de lângă noi” s-a transmis în direct de la Chişinău, unde are loc unicul festival internaţional de film documentar din Republica Moldova. Emisiunea din 26 mai a fost difuzată de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+ .
Despre starea presei din Republica Moldova, la Românii de lângă noi
miercuri, 04 mai 2016
Joi dimineaţă,  am aflat „Tot ce contează”despre jurnalismul din Republica Moldova. Emisiunea s-a transmis  pe 5 mai, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+ .
O nouă ediţie Românii de lângă noi: 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România
miercuri, 23 martie 2016
Joi dimineaţă,  aflăm „Tot ce contează” despre păstrarea identităţii culturale româneşti, fie în ţară, fie în afara ei. Emisiunea se transmite în 24 martie, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+ .
Cum trăiesc „Românii de lângă noi” în Valea Timocului
miercuri, 21 octombrie 2015
Marian Voicu ne-a spus „Tot ce contează” despre situaţia românilor din Valea Timocului. Emisiunea s-a transmis în direct pe 22 octombrie, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+ .
O călătorie în Ţara Dimineţilor Liniştite, nouă serie de reportaje la TVR 1
marţi, 07 iulie 2015
În această vară, Marian Voicu, Gabriel Gherghescu şi Andrei Coruţ prezintă povestea de succes a Coreei de Sud în seria de reportaje O călătorie în Ţara Dimineţilor Liniştite. De sâmbătă, 11 iulie, de la 14.30, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+.