loader

EMISIUNI Logo

Breaking Fake News

Prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect. Dieta informațională este din ce în ce mai dificilă - ce e adevărat și ce e fals? Cine e arbitrul adevărului? Cum ne construim opiniile? Să încercăm împreună să deosebim adevărul de minciună, știrile reale de cele fabricate.

Care pe care

Care pe care


 TVR1 

Prima emisiune concurs, dedicată exclusiv limbii române, este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect. Se difuzează la TVR 1, sâmbăta și duminica de la ora 16:00.

Câştigă România!

Producţie 100% românească, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală şi prezentată de Virgil Ianţu. În cei 5 ani care s-au scurs de la pregătirile pentru primul sezon, 1.000 de concurenţi şi-au dovedit cunoştinţele şi prezenţa de spirit trecând prin aproximativ 28.000 de întrebări. Din 23 octombrie, în fiecare seară de luni, de la ora 21.00.

Punctul critic

Punctul critic


 TVR1 

Bogdan Muzgoci deschide dialogul pe temele acute ale societăţii, pornind de la creşterea consumului de droguri în rândul tinerilor în România. Emisiunea se difuzează din 23 octombrie în direct la TVR 1, de luni până joi, de la ora 18.00.

Români universali

Din 1 aprilie, Cristian Tabără ne prezintă poveştile incredibile, prea puţin cunoscute, ale unor români care au lăsat o moştenire importantă lumii. Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar câteva dintre contribuţiile românilor la dezvoltarea omenirii. În fiecare seară de luni, de la ora 22.00.

Teleenciclopedia

Teleenciclopedia


 TVR1 

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. O emisiune magică, în fiecare sâmbătă, de la 19:00. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea.

Vorbeşte corect!

„Să dedicăm măcar 5 minute limbii române!” este îndemnul adresat tuturor românilor, de toate vârstele. „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În fiecare zi, de luni până vineri, la ora 13:55, la TVR1!

Cursa prin istorie

Pornim în „Cursa prin istorie” miercurea, de la ora 21.00, la TVR 2 alături de Adriana Irimescu. Prima ediție din sezonul de primăvară poate fi urmărită în 27 martie.

Ediție limitată

Marţi, de la ora 22:00, iubitorii de lectură au parte de întâlniri de excepţie în seria de interviuri „Ediție limitată”, cu Marius Constantinescu, difuzată la TVR 2. Realizatorul prezintă o serie de interviuri cu figuri marcante din lumea internațională a literelor, realizate cu precădere, dar nu exclusiv, pe Zoom.

Educația la putere

Despre tot ce se întâmplă în domeniul educației în România aflăm, la TVR 2, în emisiunea „Educația la putere”, o dezbatere dedicată atât celor interesați, cât şi celor implicaţi în sistem. TVR înlesneşte accesul la informare şi educare şi oferă telespectatorilor programe despre problemele importante pentru societatea românească.

Istorii de bun gust

Nou sezon al emisiunii de antropologie culinară difuzată pe TVR2 în fiecare joi, ora 21.00, începând din 28 martie. Antropologia culinară vorbeşte despre mâncare ca despre o poveste. Hrana este mai mult decât o sursă de energie pentru supravieţuire fizică, iar prin împărtășirea experiențelor culinare se deschid drumuri spre cunoaștere și cultură.

Mic dejun cu un campion

În fiecare sâmbătă dimineaţa, la ora 10:00, la TVR 2, Daniela Zeca Buzura vă invită la o confesiune proaspătă despre performanţă, la o discuţie relaxată cu personalităţi remarcabile sau tineri frumoşi şi optimişti care au încercat deja certitudinea succesului. Aflaţi poveşti despre vieţi de legendă!

Teleșcoala

Teleșcoala


 TVR2 

La TVR 2, „Teleşcoala” le oferă celor aflaţi în anul susţinerii examenelor de Evaluare Naţională posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen, dar şi cursuri de limbi străine sau educaţie financiară.

Universitaria

Universitaria


 TVR2 

„Universitaria”, singura emisiune despre mediul academic din România, aduce, la TVR 2, informații despre programe, burse și proiecte europene. O puteți urmări lunea, de la ora 16.00.

Info Edu

Info Edu


 TVR INFO 

Educația este cea mai mare investiție pe care un stat o poate face.

@RTE&FAPTE

@RTE&FAPTE


 TVR CULTURAL 

În fiecare sâmbătă, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „@RTE&FAPTE”, o serie de emisiuni portret ale oamenilor care lucrează în artele spectacolului.

ArtELE

ArtELE


 TVR CULTURAL 

Seria de podcasturi „ArtELE”, ce prezintă zece povești de succes ale unor femei ce și-au construit o carieră puternică în zona creativă, literară, muzicală, artistică, a fost difuzată la TVR Cultural în luna martie 2024.

Capitalul relațiilor româno-ucrainene

Seria de fillere „Capitalul relațiilor româno-ucrainene” este inițiată de Fundația Paleologu și UNICEF, în colaborare cu Televiziunea Română.

CineSens

CineSens


 TVR CULTURAL 

La „CineSens”, un proiect realizat cu sprijinul UNATC, moderatoarea Magdalena Stanciu îi invită pe telespectatori să urmărească dialoguri cu specialiști din lumea cinematografiei și producții relevante. Emisiunea este difuzată la TVR Cultural vinerea, de la ora 22.00.

De ce-aș citi?

De ce-aș citi?


 TVR CULTURAL 

„De ce-aș citi?” este o emisiune dedicată importanței și beneficiilor lecturii, apărută la împlinirea a 12 ani de existență a rubricii cu același nume, realizată de jurnalistul și scriitorul Tudor Călin Zarojanu.

Dialoguri academice

Dialoguri academice


 TVR CULTURAL 

Din 2 aprilie 2023, TVR Cultural le aduce telespectatorilor o serie de intervuri cu academicieni, moderată de vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru.

Drumuri aproape

Drumuri aproape


 TVR CULTURAL 

De luni până vineri, de la ora 18.00, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați la „Drumuri de poveste”, o emisiune dedicată călătoriilor, descoperirii poveștilor demult uitate și a oamenilor deosebiți. „Drumuri aproape” este produsă de Diana Bogea, la Studioul Teritorial Timișoara.

Ediţie limitată

Ediţie limitată


 TVR CULTURAL 

Iubitorii de lectură au parte de întâlniri de excepţie în seria de interviuri „Ediție limitată”, cu Marius Constantinescu, difuzată la TVR Cultural, sâmbăta și duminica, de la ora 19.00.

Idei în libertate

Idei în libertate


 TVR CULTURAL 

De luni până vineri, de la ora 11.00, TVR Cultural difuzează „Idei în libertate”, emisiune realizată de Horia Roman Patapievici pentru Televiziunea Română între 2002 și 2005.

Interviurile TVR Cultural

Interviurile TVR Cultural


 TVR CULTURAL 

La „Interviurile TVR Cultural”, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor - cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor.

Istoria literaturii române contemporane

În memoria apreciatului critic literar Alex Ștefănescu, TVR Cultural le aduce telespectatorilor o emisiune îndrăgită realizată de omul de cultură, între 2007 și 2009, dedicată literaturii române contemporane.

Istoria necunoscută

Istoria necunoscută


 TVR CULTURAL 

Povești enigmatice și captivante ale trecutului. Un serial documentar difuzat la TVR Cultural de luni până vineri, de la ora 18.00.

Istorii cu tâlc

Istorii cu tâlc


 TVR CULTURAL 

„Istorii cu tâlc” este o emisiune de tip podcast, cu invitați diverși. Interviurile, realizate de actorul şi prezentatorul Anatol Guzic, sunt pline de confidențe despre experiențe personale, eșecuri, dorințe, emoții ale celor care se află în fața sa. În fiecare vineri, de la ora 15.00, pe TVR Cultural.

Lecția de istorie

Lecția de istorie


 TVR CULTURAL 

Emisiunea „Lecția de istorie” își propune să demonteze falsurile sovietice despre istoria teritoriului românesc dintre Prut și Nistru. Este difuzată la TVR Cultural sâmbăta, de la ora 17.00.

Pastila de artă

Pastila de artă


 TVR CULTURAL 

„Pastila de artă”, emisiune realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, prezintă patrimoniul de excepție al țării noastre. Emisiunea este produsă și realizată de Ileana Ploscaru Panait.

România literară TV

România literară TV


 TVR CULTURAL 

În amintirea criticului literar Nicolae Manolescu, emisiunea „România literară TV” este redifuzată la TVR Cultural în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00.

Biruitorii

Biruitorii


 TVR3 

Sâmbătă, ora 8.30, la TVR3.

Cu cărțile pe față

O emisiune despre cultură și creatorii contemporani. Despre arta lor și lumea în care trăim.

Cult@rt

Cult@rt


 TVR3 

Emisiunea CULT@rt își propune să aducă mai aproape evenimentele culturale din toate zonele țării: premiere, expoziții de artă, lansări de carte, dar şi ideile care au dus la fiecare demers artistic.

Educație 9

Educație 9


 TVR3 

Miercuri, ora 13:05, la TVR3 și luni, ora 19.00, la TVR Craiova.

L.egal 100%

L.egal 100%


 TVR3 

Bilunar, luni, ora 13.05 (alternativ cu săptămâna difuzării „Cult@rt")

Monocrom

Monocrom


 TVR3 

Sâmbăta, ora 8.00, TVR3

Rafinament Plus

Rafinament Plus


 TVR3 

TVR3: Sâmbătă, 19.55; duminică, 18.55

Carte de citire

Carte de citire


 TVR CLUJ 

O călătorie prin carțile noastre

Educație 9

Educație 9


 TVR CRAIOVA 

În fiecare luni, de la ora 19:00, alături de invitații noștri, discutăm despre educația din România, vă prezentăm rezultatele de excepție obținute de olimpici, inovațiile IT, evenimentele organizate în școli și acțiunile importante pentru elevi, în emisiunea Educație 9, de la TVR Craiova.

Educația la zi

Educația la zi


 TVR IAȘI 

Dezbatere pe subiecte din învățământul preuniversitar și universitar din regiunea Moldovei

NutriInfo

NutriInfo


 TVR TG MUREȘ 

Emisiunea este o resursă valoroasă pentru toți cei interesați de îmbunătățirea sănătății lor și de adoptarea unui stil de viață echilibrat și sustenabil.

Rafinament Plus

Rafinament Plus


 TVR TG MUREȘ 

Emisiune realizată de Coralia Ioana Matea, difuzată pe TVR Târgu Mureș și TVR 3.

 

#TVRedu