loader
Foto

Ultimele trei ediţii ale sezonului 13 „Câştigă România”, la TVR 1

În sezonul 13 „Câştigă România!”, în fiecare seară de luni, la TVR 1, trei concurenţi câştigători ai uneia sau mai multor ediţii din primele 12 sezoane se întrec în cunoştinţe de cultură generală. Să vedem care sunt invitaţii lui Virgil Ianţu în ultimele ediţii „Câştigă România!”.

 

Unii dintre ei s-au remarcat prin șarm, alții prin strategie, unii au fost foarte cuminți și concentrați, alții, din contră, expansivi și foarte vorbăreți. Toți au, însă, un numitor comun: au cucerit publicul! Îi reîntâlnim şi îi admirăm din nou în studioul emisiunii străbătând virtual judeţele României şi arătându-ne cât de mult îşi iubesc ţara prin cunoştinţele deţinute în materie de istorie, geografie, tradiții folclorice, culturale şi spirituale sau personalități ale României. În sezonul 13 „Câştigă România!”, în fiecare seară de luni, la TVR 1, trei concurenţi câştigători ai uneia sau mai multor ediţii din primele 12 sezoane se întrec în cunoştinţe de cultură generală.

(w882)

Pe 22 ianuarie, Virgil Ianţu ne-a invitat să urmărim ediţia 11 „Câştigă România!”, în care concurenţi au fost jurnalistul Radio România Actualităţi, Alexandru Avram, magistratul Daniel Vişan şi polivalentul Marius Niculae Toader. Toţi trei au fost concurenţi ai sezoanelor anterioare „Câştigă România!”.

Alexandru Avram adoră fotografia și muzica disco, e fan Modern Talking și la numai 26 ani a participat cu multă dezinvoltură la 3 ediții „Câștigă România!” în urmă cu aproape 5 ani! Își urmează pasiunea și lucrează ca jurnalist la Radio România Actualități, colecționează viniluri, iar trupa sa favorită este Modern Talking!

Daniel Vişan lucrează ca magistrat și ne va spune în emisiune părerea sa sinceră despre justiția din România! A câștigat 4 ediții în sezonul 6, dar atunci a avut și soția alături, în public. S-a născut la Giurgiu, însă acum locuiește împreună cu soția și fiica sa la Pitești, ascultă rock progresiv, citește cu plăcere și îi place să călătorească.

Marius Niculae Toader din Câmpulung Muscel a revenit după 4 ani. E unul dintre cei mai înfocați fani ai emisiunii, a creat chiar un grup de Facebook al participanților din cele 12 sezoane! Ca profesie, e multispecializat: a lucrat o vreme şi în presă, e radioamator pasionat, colecţionar, interesat de cultura geto-dacilor, dar şi de fotbal şi Formula 1.

Un „seducător prin vocație”, o asistentă medicală şi un matematician au concurat la „Câştigă România!”

(w882)

Concurenții ediţiei 12 „Câştigă România!” din 29 ianuarie le au pe toate: charismă, ambiţie, capacitate de concentrare, dar mai ales cunoştinţe despre ţara noastră. Am aflat cine a reușit să răspundă la întrebările pregătite de echipa lui Virgil Ianţu. S-au întrecut luni, 29 ianuarie, la „Câştigă România!”:

Daniel Petru Roșu - un personaj simpatic și charismatic, „seducător prin vocație”, așa cum el însuși se caracteriza, a revenit după 3 ani la „Câștigă România!” cu entuziasm și bună-dispoziție! A participat la 3 ediții, dar parcă au fost 10, atât de memorabile au fost răspunsurile și replicile sale!

Axinia Popescu a participat la 3 ediții în sezonul 8, lucrează ca asistentă medicală și vine din Turnu Severin. Serioasă, ambițioasă, perseverentă, îi place să conducă mașina, să plece în drumeții și, nu în ultimul rând, să gătească.

Cristian Niculescu a câștigat 6 ediții în primul sezon al emisiunii, când nu existau variante de răspuns! Rezervat, calculat, concentrat, nu degeaba a absolvit Facultatea de Matematică și are ca principal hobby jocul de șah!

Pasionaţi de literatură şi istorie, concurenţi ai ultimei ediţii „Câştigă România!” a sezonului 13

(w882)

Ce au în comun un specialist în diverse sectoare ale Sistemului Energetic Naţional, un profesor de istorie şi un scriitor? Cei trei se numără printre cei mai buni și memorabili concurenți ai emisiunii „Câştigă România!” şi, pe 5 februarie, sunt din nou invitaţii lui Virgil Ianţu. Luni, de la ora 21.00, în ultima ediţie a sezonului 13 „Câştigă România”, ne întâlnim cu:

Liviu Marius Cristea este economist, a câștigat 5 ediții în 2021 și a lucrat 39 de ani în diverse sectoare ale Sistemului Energetic Național. Pasionat de literatură și muzică, cântă la chitară, vizitează tot ce și-a dorit și nu a avut timpul necesar și ne-a mărturisit „mi-am conservat curiozitatea pentru a rămane cât mai mult tânăr.”

Gabriel Răbîia este unul dintre cei mai simpatici profesori de istorie din concursul de la TVR 1, a participat la 3 ediţii în sezonul 7 şi a avut foarte mulţi susţinători, în special din rândul elevilor săi de la Școala gimnazială din Ștefești, o comună apropiată de Slănic Prahova.

Horia Gârbea a participat la 5 ediții din sezonul 9, este scriitor și scenarist, dar și inginer–profesor. A avut ocazia și onoarea să joace în două simultane alături de Anatoli Karpov. A publicat în toate genurile, preferând dramaturgia și traducerea de teatru. E pasionat de studiul probabilităților, fiind și jucător de bridge, dar și parior. Pasiunea sa dominantă este literatura, dar și gastronomia ocupă un loc important între preocupăsile sale, Horia câștigând chiar concursuri cu plăcintele sale.

Sezonul 13 „Câştigă România!” rămâne o bătălie a vârfurilor, a celor mai buni, dar şi a orgoliilor, pentru că doar câştigători ai ediţiilor din sezoanele anterioare sunt din nou concurenţi. Serile de luni în compania postului TVR 1 ne aduc emisiuni educative, amuzante şi pline de neprevăzut. Nu e de mirare că telespectatorii fideli, una dintre cele mai frumoase comunităţi de fani, cea a iubitorilor emisiunii „Câştigă România!”, aşteaptă deja cu nerăbdare următorul sezon! Dar până atunci, nu rataţi ultimele ediţii ale concursului de cultură generală pe teme despre România, luni seara, la TVR 1.

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu