Boris Velimirovici
S-a născut în 1976, la Pojejena (Caraş-Severin). Este licenţiat în filologie la Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. A debutat în presa locală din Timișoara înca din timpul facultății, colaborând cu ziarul sârbesc Nasa Rec și Studioul Teritorial TVR Tiimișoara.
Velimirovici 3
Velimirovici 2
Velimirovici 3
Velimirovici 2

În anul 2003, s-a mutat în București, unde lucrează în mai multe redacții din presa scrisă și televiziune. A venit în TVR în anul 2015, când s-a alăturat echipei Secției Alte Minorități. Din 2016 până în 2021 a condus Secția Alte Minorități a SRTV. Aici a inițiat mai multe proiecte editoriale de promovare a identității și culturii comunităților etnice din România.

În prezent este implicat în realizarea proiectului on-line “11%, ALTFEL, DAR LA FEL” - primul podcast dedicat etnicilor din România. Totodată, la TVR Info, este parte a proiectului Info Etnic, o emisiune de dezbatere pe problematica drepturilor minorităților naționale. Prezintă ediții speciale ale redacției Alte Minorități.

***

La TVR 2 a fost parte din proiectul ALTFEL, DAR LA FEL, un talk-show axat pe respectarea drepturilor omului în România, difuzat de TVR 2.