Tudor Furdui
Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist, ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Prezintă ştirile sportive, în cadrul principalului Telejurnalului. Moderează studiourile la meciurile şi competiţiile transmise de TVR.
Tudor Furdui
tudor furdui
_tudorfurdui.jpg
tudor furdui
Tudor Furdui_Microbist de Romania (2)
mingi tudor
Tudor Furdui
tudor furdui
_tudorfurdui.jpg
tudor furdui
Tudor Furdui_Microbist de Romania (2)
mingi tudor

Tudor Furdui a absolvit Academia de Studii Economice. Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist, ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Nu mirajul apariţiei pe sticlă l-a ademenit, ci dragostea pentru tatăl său, actorul, Dumitru Furdui.

„În 1999 am făcut împreună cu Ovidiu Dumitru o emisiune: In memoriam, actorul Dumitru Furdui. A fost primul contact cu arhiva, casetele, MGS-urile şi am fost atins de „microb", povesteşte Tudor.

Televiziunea l-a fascinat dintotdeauna şi, deşi nu avea experienţă, a descoperit-o, a îndrăgit-o şi continuă şi acum să înveţe tainele ei, pas cu pas, pentru că televiziunea „se fură". În cei 13 ani de televiziune a avut satisfacţii profesionale ca reporter, redactor şi prezentator, realizator la Telematinal, Jurnalul TVR de la ora 19.00, Ora de Ştiri la TVR2, Minutul 91, studiouri la meciurile echipelor de club, în cupele europene, dar şi ale echipei naţionale.

Printre emisiunile la care a lucrat se numără emisiunile Euro Staruri şi Euro Show din perioada EURO 2008, cât şi studiourile din timpul Olimpiadei din China 2008 şi cele din Liga Campionilor. Acestora li se adaugă emisiunea Gol după gol, cu rezumatele UEFA Champions League, cât şi producţia estivală din 2013 Vara pe val. În 2021, el a prezentat show-ul „Microbist de România”.

Puţini ştiu că Tudor a trăit timp de 10 ani în Franţa şi totuşi a ales să se întoarcă la matcă. Întrebat ce l-a adus înapoi, Tudor a declarat: „Aşa cum nu-ţi alegi părinţii, n-ai un cuvânt de spus în ceea ce priveşte ţara ta. Aici mă simt bine în pielea mea, aici e acasă". Tudor are şi o altă pasiune în afara sportului, teatrul. Despre asta Tudor a mărturisit: „Sunt un soi de copil de minge al scenei... Pentru că având părinţi boemi (mama balerină la Operă şi tatăl actor) am fost mereu îndrăgostit de artă şi îmi aduc aminte cu nostalgie de copilăria petrecută înainte de spectacole, pe holurile sau în culisele teatrului, în studiourile de la TVR sau la Operă. Asta mi-a insuflat ceva unic: dragostea pentru teatru... Dar actoria cere multă muncă şi tenacitate. Ele nu m-au speriat deloc, însă am convingerea că în această profesie, ca şi în cea de sportiv, dacă nu eşti foarte bun, nu îţi găseşti rostul". Aşa că drumul său a cotit spre televiziune, fiind convins că aici se regăseşte cel mai bine.

 

Arhiva articole
Jurnalistul Tudor Furdui, TVR: „M-a impresionat evoluția unui alt campion Popovici”...
marţi, 30 ianuarie 2024
Va fi vara Jocurilor Olimpice de la Paris, pe care telespectatorii le vor putea urmări, ca de obicei, la Televiziunea Română. Ce va fi special la JO de la Paris, dar şi amintiri şi bucurii sau proiecte personale, în interviul cu jurnalistul TVR Tudor Furdui.
Tudor Furdui aduce de 20 de ani evenimentele sportive la TVR
joi, 09 martie 2023
Jurnalist cunoscut al știrilor sportive la Televiziunea Română, Tudor Furdui îi informează în fiecare seară pe cei pasionați despre competiţiile pe care nu le pot rata.
„Microbist de România” îşi ţine promisiunea: 3 norocoşi au experienţa vieţii lor!
miercuri, 05 ianuarie 2022
Pe 6 ianuarie, de la ora 23.20, Tudor Furdui a venit la TVR 1 cu un extra-episod al îndrăgitului show tv dedicat suporterilor. Urmărim ce au trăit cei trei telespectatori care au câştigat o excursie idilică în Maldive.| VIDEO
„Microbist de România” – final de sezon la TVR 1 | VIDEO
luni, 19 iulie 2021
Tudor Furdui v-a invitat pe 21 iulie, de la ora 22.00, la TVR 1, să urmăriți momente inedite din singurul show de televiziune dedicat suporterilor.
Aflăm primul „Microbist de România” pe 7 iulie, la TVR 1 | VIDEO
marţi, 06 iulie 2021
Aventura suporterilor fotbalului românesc în Maldive se apropie de final. După probele de miercuri, 7 iulie, vom afla cine este primul „Microbist de România”, primul campion naţional la microbism. Tudor Furdui ne dă întâlnire la TVR 1, de la ora 22.00.
„Water-football” și biathlon de plajă, la „Microbist de România” | VIDEO
marţi, 29 iunie 2021
Tudor Furdui ne-a prezentat miercuri, 30 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1, episodul 10 al reality-show-ului dedicat celor mai înfocați suporteri. Alte probe spectaculoase și inedite au pus la încercare condiția fizică și talentul celor cei zece concurenți.
Primul concurs de picigin din istorie, la „Microbist de România”
miercuri, 23 iunie 2021
Am învățat miercuri, 23 iunie, un sport vechi de un secol despre care nu știe aproape nimeni și am asistat la nașterea unui sport nou. Tudor Furdui ne-a așteptat cu episodul 9 al reality-show-ului de la TVR 1 pe 23 iunie, de la ora 22.00.
Pescuit de seară în Oceanul Indian, la „Microbist de România”, la TVR 1
marţi, 15 iunie 2021
Snapper roșu, baracudă, jackfish, pește-împărat, dar și o captură-surpriză sunt câteva dintre trofeele cu care se laudă concurenții la „Microbist de România”. Cu Tudor Furdui și suporterii fotbalului românesc ne-am întâlnit în 16 iunie, la TVR 1, ora 22.00.
Quiz-show cu om la apă, în „Microbist de România”, la TVR 1
luni, 07 iunie 2021
Cei zece concurenți trebuie să dea dovadă de cultură generală (și punctuală!) din lumea fotbalului, dar trec și printr-o probă practică – cea a loviturilor de pedeapsă. Tudor Furdui a fost stăpânul fluierelor și miercuri, 9 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1.
Crabii-fantomă intră în arenă la „Microbist de România”! | VIDEO
luni, 31 mai 2021
Tudor Furdui a arbitrat noi probe spectaculoase și inedite miercuri, 2 iunie, de la ora 22.00, la TVR 1, cu episodul 6 al reality-show-ului dedicat celor mai înfocați suporteri.
Primul concurs de paddling printre rechini, la „Microbist de România”
miercuri, 26 mai 2021
Întrecerea dintre cei zece suporteri români în Insulele Maldive continuă la TVR 1. Miercuri, 26 mai, de la ora 22.00, la „Microbist de România”, concurenţii și-au testat abilităţile într-o palpitantă cursă de skijet.
Fotbal în mijlocul oceanului, la „Microbist de România”!
miercuri, 19 mai 2021
Tudor Furdui ne-a aşteptat miercuri, 19 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 1, cu al patrulea episod al reality-show-ului dedicat celor mai înfocați suporteri.
De ziua lui, Tudor Furdui a sărbătorit în formaţie restrânsă
miercuri, 12 mai 2021
Chiar dacă nu poate face petrecere cu zeci de prieteni, Tudor Furdui a sărbătorit alături de câţiva dintre ei. Ștefan Bănică, Virgil Ianțu, Cosmin Cernat, Ioan Andone, Cornel Dinu și alții au ciocnit un pahar cu şi pentru el, la împlinirea a 53 de ani.
A început lupta pentru titlul de campion naţional la... microbism | VIDEO
marţi, 04 mai 2021
După un episod introductiv, în care Tudor Furdui ne-a făcut cunoştinţă cu toţi cei zece concurenţi de la „Microbist de România”, din 5 mai, ora 22.00, la TVR 1, a început competiţia propriu-zisă dedicată celor mai înfocaţi suporteri ai fotbalului românesc.
„Microbist de România”, un show impresionant filmat în Maldive, la TVR 1
miercuri, 28 aprilie 2021
Filmări subacvatice, cu dronă sau super slow-motion, într-unul dintre cele mai exotice locuri de pe planetă! Tudor Furdui arbitrează competiția celor mai înfocați suporteri din fotbalul românesc, de miercuri, 28 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 1.
Microbist de România, din 28 aprilie, la TVR 1 | VIDEO
miercuri, 21 aprilie 2021
Miercuri, 28 aprilie, de la ora 22.oo, la TVR 1, vă invităm să urmăriți prima ediție "Microbist de România", un show TV dedicat numeroşilor fani ai fotbalului, un show în care milioane de oameni vor ține cu ”al nostru”.