Alina Stancu
Bucureşteanca Alina Stancu s-a născut în 1977 şi a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, fiind şi bursier Freedom House/JTI pentru jurnalism. Alina şi-a început cariera în 1995, la Tele 7 ABC, ca reporter, redactor şi editor al Telejurnalului. În perioada 1998-2003 şi-a continuat formarea profesională la Pro TV şi Acasă TV.
Alina Stancu
Alina Stancu
Alina Stancu
Alina Stancu

Din 2003 a realizat şi moderat emisiuni pe teme sociale, politice sau magazin la postul B1 TV. Alina s-a alăturat echipei TVR INFO din august 2011, ca unul dintre moderatorii dezbaterilor Info +.

Pe parcursul lunii septembrie 2011, Alina a prezentat Ultima ediţie, pe TVR 1, iar până în primăvara anului 2012 a găzduit şi emisiunea Prim plan, tot la TVR 1. Alina Stancu a prezentat Ora de ştiri, pe TVR 2, iar din septembrie 2014, timp de un an, a prezentat şi Foc Încrucişat, la TVR 1, alături de Cornel Nistorescu.

Din octombrie 2016, Alina Stancu ne-a adus ştirile fiecărei după-amiezi, de luni până vineri, iar în prezent o întâlnim la pupitrul Telejurnalului de la ora 14.00, de la TVR 1.

Alina este căsătorită, o pasionează „bucătăria fără foc", teatrul şi muzica şi se consideră o persoană perseverentă, perfecţionistă, consecventă şi loială.

Arhiva articole
Alina Stancu: „Îmi plac drumețiile montane și să cuceresc cât mai multe vârfuri”
joi, 18 iulie 2024
În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta! Te provocăm să intri în arena celei mai mari competiții! Vezi, trăieşti, străluceşti lângă campioni, la Televiziunea Română - official broadcaster al Jocurilor Olimpice Paris 2024.
De Ziua Naţională, TVR a prezentat eroii dintre noi, la Gala „Omul anului” | VIDEO
sâmbătă, 02 decembrie 2023
Televiziunea Română onorează eroii anului 2023! Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ora 21.00, TVR 1 a difuzat Gala „Omul anului”, dedicată oamenilor frumoşi şi generoşi, adevărate modele de urmat, care fac gesturi şi fapte extraordinare pentru semenii lor şi pentru societate.
Despre Omicron şi recuperarea post-COVID, într-o dezbatere la TVR 1
miercuri, 26 ianuarie 2022
TVR şi Colegiul Medicilor din România au continuat seria dezbaterilor informative cu subiecte de maxim interes privind pandemia de COVID-19. Joi, 27 ianuarie, de la ora 21.00, Alina Stancu ne-a invitat la o nouă ediţie specială.
Dezbatere publică – ediţie specială la TVR | VIDEO
joi, 21 octombrie 2021
Tot ce trebuie să ştii despre vaccinarea anti-COVID-19, stimulent al imunităţii. Vineri, 22 octombrie, ora 21.00, în direct la TVR 1.
Situaţia copiilor instituţionalizaţi, dezbătută într-o Ediţie specială
marţi, 19 iulie 2016
Alina Stancu şi invitaţii ei, în direct la TVR 1 şi TVR+, marţi, 19 iulie, de la ora 21.05, la Ediţia Specială a Ştirilor TVR.
Legea salarizării unitare şi pachetul naţional anti-sărăcie, teme la Prim-plan
miercuri, 08 iunie 2016
Alina Stancu a adus în discuţie temele amintite la Prim-plan de miercuri, 8 iunie, ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+. Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Dragoş Pîslaru, a fost invitatul ediţiei.
Despre
joi, 10 martie 2016
Alina Stancu a dezbătut tema amintită la  Prim-plan din 10 martie, ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+, cu Rovana Plumb, Ana Măiţă, Jeni Chiriac. În partea a doua, despre "cine ne mai ascultă telefoanele", cu Alecu Racoviceanu şi Georgiana Iorgulescu.
Cum va fi salvat Complexul Energetic Oltenia?
marţi, 23 februarie 2016
Ministrul Energiei Victor Grigorescu a fost invitatul jurnalistei TVR Alina Stancu în ediţia de marți, 23 februarie, a emisiunii „Prim-plan”, transmisă în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.
Kelemen Honor, invitat la Prim-plan, de la TVR 1
luni, 15 februarie 2016
Jurnalista Alina Stancu a moderat prima dezbatere Prim-plan a săptămânii. Luni, 15 februarie, de la ora 21.00, în direct la TVR 1 şi TVR+.
Prevenția în sănătate și Selecția Națională Eurovision, joi la „Prim-plan”
joi, 11 februarie 2016
Alina Stancu v-a fost gazdă joi, 11 februarie, de la ora 21:00, la două dezbateri de actualitate – prevenția în sănătate și Selecția Națională Eurovision – la „Prim-plan”, pe TVR 1 și online pe TVR+.
Legea dării în plată şi ameninţările Zika şi AH1N1 în „Prim-plan”
joi, 04 februarie 2016
Jurnalista TVR Alina Stancu a aflat în ce condiţii vom mai accesa creditele imobiliare, dar şi ce măsuri putem lua să ne protejăm de infectarea cu cele două virusuri, în ediţia de joi a emisiunii, transmisă în direct, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.
Ministrul Agriculturii, în Prim-plan la TVR 1
joi, 28 ianuarie 2016
Alina Stancu a stat de vorbă, la Prim-plan, cu Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi cu Gabriel Gherghescu, realizator Viaţa satului , joi, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+. În partea a doua, despre Arena Naţională, cu Marius Mitran.
Noutăţile Strategiei de Apărare a ţării, în dezbatere la „Foc încrucişat”
luni, 29 iunie 2015
În ultima ediţie din acest sezon, Alina Stancu a discutat cu jurnalistul Cornel Nistorescu, deputatul UNPR Eugen Nicolcea şi politologul Andrei Ţăranu despre Strategia de Apărare a Ţării şi posibilitatea formării unei noi majorităţi parlamentare.
Fuziunea PLR – PC, discutată la Foc încrucişat
luni, 22 iunie 2015
Politologul Alexandru Radu şi analistul economic Adrian Mitroi au fost invitaţii Alinei Stancu la Foc încrucişat , alături de jurnalistul Cornel Nistorescu , duminică, 21 iunie, la TVR 1 şi TVR+.
„Prin prezenţa la Baku, Victor Ponta face încă un gest de copil recalcitrant”
luni, 15 iunie 2015
Declaraţia îi aparţine profesorului Dumitru Borţun , invitatul Alinei Stancu la Foc încrucişat , alături de politologul Cristian Pîrvulescu, duminică, 14 iunie, la TVR 1 şi TVR+.
Foc încrucişat: „Poziţia prim-ministrului este slăbită”
luni, 08 iunie 2015
În ediţia din 7 iunie, subiectul emisiunii a fost dispunerea DNA de începere a urmăririi penale față de PM Victor Ponta. Invitaţii Alinei Stancu au fost Cornel Nistorescu,  jurnalistul Doru Buşcu şi preşedintele Expert Forum Sorin Ioniţă.
Foc încrucişat: Scandalul închisorilor secrete operate de CIA
luni, 27 aprilie 2015
Sistemul politic românesc şi închisorile CIA, obligativitatea votului şi cazul "Şova" s-au numărat printre temele dezbătute la "Foc încrucişat", în ediţia din 26 aprilie.
Discuţii aprinse pe tema pensiilor parlamentarilor, la
luni, 20 aprilie 2015
Duminică, 19 aprilie, la TVR 1, Alina Stancu şi Cornel Nistorescu au discutat cu politologul Cristian Pîrvulescu despre congresul UDMR, pensiile parlamentarilor, cazul Şova, mandatul lui Klaus Iohannis şi situatia din Rusia.
Despre noul pol politic al Monicăi Macovei, la “Foc încrucişat”
luni, 06 aprilie 2015
Duminică, 5 aprilie, la TVR 1, Alina Stancu şi Cornel Nistorescu au stat de vorbă cu Monica Macovei despre noua formaţiune politică pe care aceasta o construieşte.
Răspunsurile lui Sorin Oprescu pentru bucureşteni, la „Foc încrucişat”
luni, 30 martie 2015
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitatul ediţiei din 29 martie a emisiunii „ Foc încrucişat” la TVR 1, unde a vorbit atât despre situaţia actuală a Bucureştiului, cât şi despre intenţia sa de a candida pentru un nou mandat de edil.
Fronturi şi strategii de actualitate, dezbătute la „Foc încrucişat”
luni, 23 martie 2015
Consiliul Naţional al PSD şi „asaltul” DNA au fost subiectele de actualitate, dezbătute duminică, 22 martie, în emisiunea “Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.
Despre curăţenie în societatea românească, la „Foc încrucişat
luni, 16 martie 2015
Cele mai fierbinţi subiecte din actualitate  au fost analizate duminică, 15 martie, în emisiunea „Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.
Actualitatea politică, în dezbatere la „Foc încrucişat”
luni, 09 martie 2015
Cele mai fierbinţi subiecte din actualitatea politică au fost analizate duminică, 8 martie, în emisiunea „ Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.
Codul Fiscal şi dinamica parlamentară, analizate la „Foc încrucişat”
luni, 02 martie 2015
Noul Cod Fiscal şi dinamica parlamentară la început de an şi de sesiune au fost subiectele dezbătute, duminică, 1 martie, în emisiunea „Foc încrucişat”, difuzată pe TVR 1 şi TVR+.
Noul Cod fiscal, subiect la Foc încrucişat
luni, 23 februarie 2015
Eugen Nicolicea, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul şi analistul economic Lucian Isar au fost invitaţii Alinei Stancu în ediţia din 22 februarie a emisiunii Foc încrucişat , difuzată la TVR 1 şi TVR+.
Pacea de la Minsk, rolul şi puterea NATO, dezbătute la
luni, 16 februarie 2015
“Pacea de la Minsk” în contextul unui război iminent la graniţa estică a ţării noastre a fost subiectul dezbătut duminică, 15 februarie, în emisiunea “Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.
Anchetarea Elenei Udrea şi încrederea în justiţie, dezbătute la Foc încrucişat
luni, 09 februarie 2015
Dosarele DNA ale fostului ministru PDL al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi derularea evenimentelor care au avut-o personaj principal, în ultima săptămână, pe Elena Udrea au fost analizate în emisiunea  “Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.
Despre „coşmarul francului elveţian”, la Foc încrucişat de la TVR 1
luni, 26 ianuarie 2015
Un avocat şi un profesor de economie au comentat situaţia economică explozivă cauzată de creşterea francului elveţian. Gheorghe Piperea şi Cristian Păun au fost invitaţii Alinei Stancu la Foc încrucişat , difuzată la TVR 1 şi TVR+ duminică, 25 ianuarie .
Foc încrucișat: „Cardul de sănătate validează calitatea de asigurat”
duminică, 18 ianuarie 2015
Pe 18 ianuarie, Foc încrucișat a dezbătut problema cardurilor de sănătate, alături de Vasile Ciurchea, CNAS, și Vasile Barbu, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților. Cele mai importante declarații, în textul de mai jos.
„A fi sau a nu fi Charlie-ist” – subiect la Foc încrucişat
luni, 12 ianuarie 2015
Doi jurnalişti francezi cu suflet românesc au comentat pentru telespectatorii TVR 1 evenimentele tragice din Franţa. Dinu Flămând şi Nicolas Don au fost invitaţii Alinei Stancu în prima ediţie Foc încrucişat din 2015, difuzată la TVR 1 şi TVR+ pe 11.01.
Foc încrucişat: „Democraţia înseamnă instituţii”
luni, 22 decembrie 2014
Duminică, 21 decembrie, la „Foc încrucişat” a fost invitat politologul Alexandru Radu, care, împreună cu moderatoarea  Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu, au dezbătut învestirea lui Klaus Iohannis şi provocările lui din următorii  ani.
Despre Guvernul Ponta IV, la Foc încrucişat
luni, 15 decembrie 2014
Dumitru Borţun şi Cristian Pîrvulescu au fost invitaţii Alinei Stancu, duminică, 14 decembrie, la TVR 1.  
Despre FMI şi evaziunea fiscală, duminică la „Foc încrucişat”
luni, 08 decembrie 2014
Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a fost invitatul Alinei Stancu, duminică, 7 decembrie, la TVR 1, în cadrul emisiunii „Foc încrucişat”.
„PSD a apelat la două instrumente: frica şi lăcomia”
marţi, 02 decembrie 2014
Declaraţia îi aparţine senatorului Mircea Geoană , invitatul Alinei Stancu de duminică, 30 noiembrie, la Foc încrucişat , de la TVR 1 şi TVR+.
„Societatea civilă din România s-a mişcat foarte mult”
luni, 24 noiembrie 2014
A declarat sociologul Alin Teodorescu, referindu-se la alegerile prezidenţiale. Găsiţi în text cele mai importante declaraţii din ediţia de duminică, 23 noiembrie, a emisiunii „Foc încrucişat”, de pe TVR 1.
„Românii votează”, tema emisiunii Foc încrucişat de la TVR 1
luni, 17 noiembrie 2014
La ediţa de duminică, 16 noiembrie, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 13.00 , Alina Stancu şi Cornel Nistorescu i-au avut invitaţi pe Alina Mungiu Pippidi, preşedintele Societăţii Academice din România şi pe Dumitru Borţun, profesor de comunicare la SNSPA.
„Situaţia Ebola la nivel mondial se va înrăutăţi, înainte să se îmbunătăţească”
luni, 10 noiembrie 2014
Declaraţia îi aparţine secretarului de stat Raed Arafat, invitatul Alinei Stancu de duminică, 9 noiembrie, la Foc încrucişat , de la TVR 1 şi TVR+.
Alegerile, în plină desfăşurare, la Foc încrucişat
luni, 03 noiembrie 2014
Sociologul Mircea Kivu şi conf.univ.dr. Dumitru Borţun au fost invitaţii Alinei Stancu la dezbaterea din 2 noiembrie, de la TVR 1 şi TVR+.
Cutremurul din PSD şi anchetele DNA, în Foc încrucişat
luni, 27 octombrie 2014
Politologul Cristian Pârvulescu şi sociologul Mirel Palada au fost invitaţii Alinei Stancu la dezbaterea din 26 octombrie de la TVR 1 şi TVR+.
Retrocedările ilegale, subiect la Foc încrucişat
luni, 20 octombrie 2014
Dezbaterea din 19 octombrie de la TVR 1 şi TVR+ a pornit de la cererile de arestări ale DNA în Dosarul Retrocedărilor.
Cardul de sănătate, pus în discuţie la Foc încrucişat
luni, 13 octombrie 2014
Dezbaterea din 12 octombrie a avut loc într-o ediţie specială a emisiunii, transmisă în direct din Bucureşti şi Cluj, la TVR 1 şi TVR+.
„Din păcate, trăim prea mult în politică şi prea puţin în realitatea concretă”,
luni, 06 octombrie 2014
a declarat Ecaterina Andronescu, la Foc încrucişat . Senatorul şi preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport , Ecaterina Andronescu, a fost invitatul Alinei Stancu la Foc încrucişat, duminică, 5 octombrie, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 13.00 .