Irninis Miricioiu
Parcursul său profesional a cuprins domenii diverse: de la religie la economie, de la medicină la folclor, de la divertisment la cultură.
Irninis Miricioiu

Este producătorul și moderatorul uneia dintre cele mai longevive emisiuni difuzate la TVR3, Din arhiva TVR. Începând din 2008, emisiunea a fost difuzată neîntrerupt timp de 7 ani, pentru ca după o absență de alți 7 ani de pe micul ecran, să revină în grila TVR3 cu ediții noi, începând din toamna lui 2022.

Pentru Irninis Miricioiu, povestea televiziunii a început încă din copilărie, atunci când urmărea plină de curiozitate din spatele camerelor de luat vederi desfășurarea de forțe pe care o presupune realizarea unei emisiuni. La 19 ani devenea documentarist în redacția Jurnalului Cultural, o adevărată școală de televiziune după cum singură mărturisește. Căci acolo a învățat ABC-ul meseriei de jurnalist, ulterior devenind reporter de teren, și ce înseamnă cu adevărat o secundă. Pentru cel de acasă, pentru telespectator, o secundă nu înseamnă decât o bătaie de inimă, dar pentru omul de televiziune, o secundă poate însemna însăși viața.

A urmat Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, iar pasiunea pentru jurnalism a determinat-o să se îndrepte către o a doua facultate, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Spiru Haret. Și-a întregit studiile cu un master în Managementul instituțiilor media în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Parcursul său profesional a cuprins domenii diverse: de la religie la economie, de la medicină la folclor, de la divertisment la cultură, printre emisiunile la care a colaborat sau pe care le-a moderat numărându-se: Universul Credinței, Lecția pentru viitor,  Autostrada TVR, Doi care doinesc, Hai să ne întâlnim sâmbătă seară,

De-a lungul celor 20 de ani de televiziune, a parcurs aproape toate etapele profesionale:  reporter, redactor, realizator a zeci de ştiri, reportaje, documentare, moderator a sute de emisiuni, producător și prezentator de evenimente speciale printre care se numără: serile de folclor si muzică simfonică de la Cerbul de Aur, festivalurile Callatis, Cerbul de Aur Junior de la Piatra Neamt, Festivalul Medieval de la Sighisoara, Dance Masters.

Mă consider un om al schimbărilor şi poate că de aceea fiecare schimbare, oricât de radicală, a fost pentru mine un pas înainte.

Timp de 7 ani am avut parte de o provocare profesională, un proiect amplu căruia m-am dedicat în totalitate: emisiunea Din arhiva TVR, difuzată la TVR 3, care nu a fost altceva decât o încercare de a deschide cutia cu amintiri a Televiziunii Române. Fiind singura de acest gen din România,  având adevărate comori în materie de muzică, dans, teatru, poezie şi nu numai, am explorat împreună cu invitaţi de onoare (actori, muzicieni, interpreţi, regizori, realizatori, mari oameni de cultură) arhiva TVR-ului, în peste 200 de ediții. Iată că, după o pauză de 7 ani, această emisiune revine în casele oamenilor cu ediții noi, ca o nouă provocare de a continua un proiect de suflet ce încearcă, prin permanenta juxtapunere dintre trecut și prezent, să abolească timpul. Măcar în amintire sau în emoția clipei prezente,” mărturisește jurnalista.

Pasiunea sa pentru televizune a rămas neclintită, chiar dacă în ultimii ani s-a  dedicat altor proiecte care i-au adus la fel de multe satisfacții. Marketingul online a fost noua provocare profesională, a reprezentat șansa de a învăța continuu, de a merge mai departe într-un domeniu colateral care a venit ca o completare firească a pregătirii jurnalistice.

Dacă ar trebui să aleg un singur lucru din viața mea la care nu aș renunța niciodată, acela ar fi scrisul. El m-a acompaniat toată viața mea, chiar dacă în facultate scriam critică literară, ulterior am scris felurite articole, scenarii de emisiuni, postări pentru social media și orice alt tip de text a fost nevoie. La el mă întorc când mi-este greu. Este aliatul meu de nădejde și va rămâne pentru totdeauna,” mărturisește Irninis Miricioiu.

Arhiva articole
Două seri de poezie și amintiri cu Ana Blandiana, la „Din arhiva TVR”
vineri, 07 iunie 2024
Sâmbătă, 8 iunie, precum şi pe 15 iunie, de la ora 20:00, la TVR 3, emisiunea „Din arhiva TVR”, realizată de Irninis Miricioiu, ne propune să petrecem două seri speciale în compania uneia dintre cele mai iubite poete ale României: Ana Blandiana. Ediția difuzată în două părţi este o adevărată călătorie emoționantă în lumea poeziei și amintirilor, aducând în prim-plan momente unice din viața și opera Anei Blandiana.
O sărbătoare a copilăriei și a folclorului românesc, de 1 iunie, la TVR 3
sâmbătă, 01 iunie 2024
De 1 iunie, Ziua Copilului, TVR 3 v-a invitat să redescoperiți bucuria copilăriei într-o ediție specială a emisiunii "Din Arhiva TVR".
“Din Arhiva TVR“: interviu cu Ion Haiduc
vineri, 24 mai 2024
“Ca să ai conștiința propriilor rădăcini trebuie să te învețe cineva“, a mărturisit Ion Haiduc în cea de-a doua parte a emisiunii dedicate lui “Din Arhiva TVR“, ce a fost difuzată sâmbătă, 25 mai, ora 20.00, la TVR 3.
Ion Haiduc a deschis noul sezon al emisiunii “Din Arhiva TVR”
vineri, 17 mai 2024
Expresiv, carismatic și cu tolba plină de povești ca un haiduc adevărat ce este, actorul Ion Haiduc a deschis seria emisiunilor “Din Arhiva TVR”, sâmbătă, 18 mai, de la ora 20:00, la TVR3. A doua parte a emisiunii dedicate lui Ion Haiduc o puteți urmări sâmbătă, 25 mai, ora 20:00.
Tradiții pascale la TVR3, în ediții speciale „Din Arhiva TVR
vineri, 26 aprilie 2024
Vă lansăm invitația de a petrece alături de TVR 3, cu ediții speciale „Din Arhiva TVR", dedicate folclorului românesc autentic. Duminică, 5 mai, de la ora 20.00 și luni, 6 mai, de la ora 10.00.
Crăciun de poveste ”Din Arhiva TVR”
miercuri, 20 decembrie 2023
Peste 30 de artiști din toate colțurile țării, dar și elevi ai Școlii de Artă București s-au adunat la Casa Diham pentru a vă ura ”Un Crăciun de poveste!”. Pe 25 decembrie, de la ora 22.00, la TVR3.    
Despre sensul vieţii, cu profesorul Constantin Dulcan, într-o nouă premieră „Din arhiva TVR”
sâmbătă, 04 noiembrie 2023
Dialogul realizatoarei TVR Irninis Miricioiu cu neurologul şi autorul Dumitru Constantin Dulcan a continuat sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 20.00, la TVR 3.
„Nu m-am visat niciodată actor. Nici n-am fost la teatru până înainte de a intra în Institut” - Victor Rebengiuc deschide noul sezon al emisiunii „Din Arhiva TVR”, la TVR 3
joi, 12 octombrie 2023
Din 7 octombrie, emisiunea realizată de Irninis Miricioiu la TVR 3 a revenit cu un nou sezon, cel de-al XVIII-lea. Personalităţi ale scenei şi culturii româneşti ne dau întâlnire în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00. Primele două ediţii, difuzate pe 7, respectiv 14 octombrie, au fost dedicate maestrului Victor Rebengiuc.
„Din Arhiva TVR
luni, 02 octombrie 2023
Emisiunea „Din Arhiva TVR" aduce în casele dumneavoastră un sezon plin de povești emblematice.
Vara aceasta, maraton “Din arhiva TVR” la TVR 3
vineri, 14 iulie 2023
Vara aceasta TVR 3 vă aduce o experiență de neuitat: un maraton "Din arhiva TVR".
Petrecere de pomină la un han de poveste, în a doua zi de Paști
joi, 13 aprilie 2023
Irninis Miricioiu v-a poftit la masa muzicii populare luni, 17 aprilie, în a doua zi de Paști. Folclorul și veselia au făcut din nou casă bună, la TVR3, de la ora 20.00.
Din Arhiva TVR: In Memoriam Ion Caramitru
vineri, 10 martie 2023
TVR 3 v-a invitat să urmăriți un interviu de colecție cu Ion Caramitru (1942-2021), sâmbătă, 11 martie, de la ora 20.00.