Simona Carauleanu
Este licenţiată în jurnalism, lucrează în presă din 1996 şi a început ca reporter la un post local de radio din Craiova.
Simona Carauleanu - TVR Craiova

Şi acum îşi aminteşte cât a fost de emoţionată atunci când a intrat pentru prima dată în Studioul de Ştiri al Televiziunii Române, pe vremea când era studentă în Bucureşti şi făcea practică la cursul lui Nicolae Melinescu.

La TVR Craiova a venit în anul 2002  şi a fost pe rând  reporter  teren, voice-over, prezentator de ştiri, realizator de emisiuni şi moderator. Consideră că  aici s-a format profesional şi a realizat numeroase emisiuni de care este mândră.

În prezent, moderează emisiunea "Memoria locului" și este producător al emisiunii "Spirit și credință".

Arhiva articole
Biserica „Sfânta Treime” din Craiova
luni, 18 noiembrie 2024
Biserica „Sfânta Treime” completează ansamblul construcțiilor religioase din centrul Craiovei. Construcția bisericii actuale datează din anul 1906, dar istoria locului este mai veche, tocmai din anul 1768. Biserica a fost paraclis domnesc al familiei Știrbei-Bibescu care a dat Țării Românești doi domnitori: Barbu Dimitrie Știrbei (n.1799) și Gheorghe Bibescu (n.1804), ambii născuți la Craiova.
Conacul familiei Golescu
luni, 04 noiembrie 2024
Istoria conacelor și palatelor românești este în strânsă legătură cu istoria familiilor boierești care le-au construit. În satul Golești, din județul Argeș, se află Muzeul Viticulturii și Pomiculturii, organizat în două secții: Conacul familiei Golescu și Muzeul Etnografic în aer liber. Principala construcție, în jurul căreia s-a construit ansamblul medieval de la Golești, este conacul familiei Golescu.
 Mănăstirea Sf. Ana din Orșova
sâmbătă, 26 octombrie 2024
În această ediție ne oprim în defileul Dunării, la Orșova din județul Mehedinți , un loc cu rădăcini străvechi tocmai din vremurile dacilor, care ne impresionează atât prin istorie, cât și prin frumusețe. Descoperim istoria acestui loc și privim Dunărea , de jos de la debarcader, din dreptul fostei insule Ada Kaleh, sau de sus de la mănăstirea Sf. Ana.
Conacul Otetelișanu din Benești-Vâlcea
vineri, 11 octombrie 2024
Construcția vechiului conac Otetelișanu a început la finalul secolului al XVII-lea - începutul secolul al XVIII-lea, iar existența sa este legată de numele celor care au locuit și trăit pe aici. Patrioţi, filantropi şi iubitori de cultură naţională, boierii Otetelișeni au influențat istoria locului și a regiunii Oltenia.
Pe meleaguri vâlcene, la Complexul Muzeal Măldărești
vineri, 04 octombrie 2024
Cula Greceanu, Cula Duca și Casa Memorială I.G Duca sunt cele trei construcții istorice care alcătuiesc Complexul Muzeal Măldărești. Acestea sunt modele reprezentative pentru arhitectura românească, ce îmbină tradiționalul cu componente specifice fortificațiilor, din timpuri străvechi, începând cu secolul al XVI-lea.
Povestea Teatrului Național din Caracal
miercuri, 04 septembrie 2024
Ridicat în urmă cu 100 de ani în orașul de reședință al județului Romanați, Teatrul Național din Caracal, clădire de patrimoniu, impresionează prin frumusețea arhitecturii, dar și a poveștilor din spatele spectacolelor susținute de-a lungul timpului aici, de mari actori ai scenei românești.