Carmen Târnoveanu
Este jurnalist senior, moderator și realizator de programe de televiziune, cu un portofoliu impresionant de proiecte.
Carmen Tarnoveanu 2
Carmen Tarnoveanu
Carmen Tarnoveanu 2
Carmen Tarnoveanu

Carmen Târnoveanu este jurnalist senior, moderator și realizator de programe de televiziune, cu un portofoliu de proiecte precum: TVR Internațional 20 de ani!, România ca tine!, Mai pe româneşte, Românii după Brexit. Irlanda de Nord, România mea! sau Înainte şi după... România, Dăruiește Românie!

De asemenea, Carmen Târnoveanu a fost gazda Galelor de susţinere a României la Eurovision 2019. Este moderatorul și realizatorul emisiunii Dăruieşte Românie!

Carmen Târnoveanu este absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi a Facultăţii de Filosofie, ambele facultăți se regăsesc în cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De asemenea, Carmen Târnoveanu a frecventat și cursurile unui Master în Ştiintele Comunicării, în cadrul aceleiași universități.

”N-ai bănui, dar profesia aceasta chiar trăieşte în registrul tainei. Deschide drumuri pe care n-ai fi îndrăznit să porneşti şi îţi dă voie să ţii de mână oameni care te lasă să te găseşti pe tine însuţi”, spune Carmen Târnoveanu.

”Îmi amintesc că ascultam Radio Contact cu atâta atenţie, încât, chiar dacă, la momentul acela, nu cunoşteam vocabularul specific meseriei, puteam să descriu, cu exactitate, ce se întâmpla într-o oră de emisie. Adică, ştiam că emisiunea începe cu o scurtă prezentare, că anumite melodii se repetă la intervale clare de timp... Eram fascinată de radio, de cum se armonizează vocile într-un aparat pentru a-ţi spune o poveste. Am ştiut dintotdeauna că şi eu pot face asta! Nu mă întrebaţi de ce, nici acum n-am un răspuns... Îmi alegeam fragmente din articolele din ziare şi le citeam cu voce tare prin casă, imaginându-mi că vorbesc la radio. Nici părinţii mei nu ştiu istoriile astea, e prima dată când vorbesc, să zicem, serios despre ceva ce întotdeauna mi s-a părut doar o joacă ...

Eram un copil pe-atunci, deci, se întelege că nu îmi era greu să cred că totul este posibil... Şi a fost. După admiterea la facultate, la un început de toamnă, am auzit la radio de un concurs de preselecţie. M-am înscris, m-am prezentat şi m-au acceptat. Am început cu emisii în week-end, apoi emisii de linie şi, mai târziu, emisiuni de autor. Am rămas în radio 12 ani, iar după primii 5, am început să lucrez, în paralel, ca moderator şi în televiziune.

Meseria aceasta este una vocaţională. Deci, foarte puţin din ce fac îmi aparţine. Restul e numai Dumnezeu, care m-a însoţit la fiecare pas, și oamenii de lângă mine, adică, echipa mea. Nu am avut şansa unui mentor, nu a deschis nimeni uşi în locul meu, însă mi-au ieşit în cale destui oameni care m-au lăsat să încerc. Iar ca să reuşeşti, de foarte multe ori, e nevoie doar de o încercare”, continuă jurnalista.

 

Arhiva articole
Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară
marţi, 23 iulie 2024
Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări emisiunea în fiecare joi, de la ora 20.00, la TVR Internațional.
Sezonul estival „Dăruiește Românie!
marţi, 16 iulie 2024
Vara aceasta, vineri de vineri, Carmen Târnoveanu îi întâmpină pe invitații emisiunii „Dăruiește Românie!" în locuri de poveste, decupate dintr-un București aristocrat, diafan, desenat după arhitectura unui timp care continuă să scrie la propria noastră istorie. De la 20:00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate o pot urmări la TVR Internațional, în fiecare joi, de la ora 20:00.
vineri, 12 iulie 2024
Carmen Târnoveanu i-a așteptat pe invitații emisiunii "Dăruiește Românie!" într-un loc de poveste, desenat după rigoarea frumuseții naturale, pe o stradă cochetă din cartierul Cotroceni, și de-acolo au pornit, împreună, spre publicul TVR, vinerea, în direct, de la ora 20:00. Românii din străinătate o pot urmări la TVR Internațional începând din 11 iulie, în fiecare joi, de la ora 22:00.
Ediții estivale „Dăruiește Românie!”, în premieră la TVR 3
marţi, 02 iulie 2024
Emisiunea „Dăruiește Românie!”, firul roșu al divertismentului estival, din 5 iulie, în fiecare vineri, în direct, de la ora 20.00, la TVR3. Românii din străinătate o pot urmări la TVR Internațional începând din 11 iulie, în fiecare joi, de la ora 22.00.
Violoncelistul Adrian Naidin, baritonul Lucian Petrean și scriitorul Dan Mircea Cipariu continuă spectacolul pe scena “Dăruiește Românie!”
miercuri, 08 mai 2024
Carmen Târnoveanu v-a așteaptat sâmbătă, 11 mai, de la ora 13:30, la TVR3, la o ediție inedită a emisiunii „Dăruiește Românie!”, alături de artiști și oameni de cultură care construiesc, prin talent și dăruire, cele mai frumoase decupaje ale istoriei contemporane.  
De sărbători, Dăruiește Românie!
sâmbătă, 04 mai 2024
Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de la ora 18.00 și sâmbătă, 4 mai, de la ora 13.30, la TVR3.  
Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3
sâmbătă, 04 mai 2024
Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:00, pe TVR 3.
„Dăruiește Românie!
sâmbătă, 27 aprilie 2024
Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică a Didei Drăgan. Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 13.30, la TVR3.
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3
marţi, 16 aprilie 2024
Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament au fost invitații lui Carmen Târnoveanu la ”Dăruiește Românie!”. Sâmbătă, 20 aprilie, de la 13.30, la TVR3.  
Carmen Târnoveanu v-a invitat la o nouă ediție a emisiunii „Dăruiește Românie!
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Carmen Târnoveanu v-a așteptat în emisiunea „ Dăruiește Românie! împreună cu tenorul Alin Horia Mânzat, soprana Mădălina Constantin, compozitorul Cezar Bălan și mult AMteatru, sâmbătă, 13 aprilie, ora 13.30, la TVR3.
Carmen Târnoveanu a prezentat o premieră pentru televiziune, în debutul noului sezon “Dăruiește Românie!”
joi, 04 aprilie 2024
40 de artiști ai Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București au urcat pe scena emisiunii “Dăruiește Românie!”, în debutul sezonului 11, care poate fi urmărit începând cu 6 aprilie, în fiecare sâmbătă, de la 13:30, la TVR3.  
Cătălin Crişan, bucuria de la început de an, la „Dăruieşte Românie!
joi, 04 ianuarie 2024
Pe 6 ianuarie, în emisiunea „ Dăruiește Românie!“ ați revăzut o ediție din programul special de sărbători. Pe TVR3, de la ora13.30.
Palatul Național al Copiilor pe scena emisiunii “Dăruiește Românie!”
joi, 28 decembrie 2023
V-am invitat să vă bucurați de ediția speciale a emisiunii “Dăruiește Românie!”, joi, 28  decembrie, de la ora 13.05 , la TVR3!
Carmen Târnoveanu a primit colindători la „Dăruiește Românie!
duminică, 17 decembrie 2023
Cântece care ne aduc aminte cât de mult putem iubi și colindători ai vremurilor noastre, sâmbătă, 23 decembrie, de la 13.30, pe TVR3.
De 1 Decembrie, să fim generoși! Ediție specială „Dăruieşte Românie!
vineri, 24 noiembrie 2023
De 1 Decembrie, la TVR 3, celebrăm Ziua Naţională a României prin generozitate, într-o ediţie specială a emisiunii „Dăruieşte Românie!" și suntem invitaţi să aşezăm propria noastră istorie pe partitura singurei înţelegeri universale – Muzica. Vineri, 1 Decembrie, pe TVR3, de la ora 20.30.
Artiști de valoare pe scena ”Dăruiește Românie!”
marţi, 14 noiembrie 2023
Carmen Târnoveanu: ”Rolul meu este să așez oamenii în lumina frumuseții lor. Asta fac în fiecare sâmbătă, la ora 13.30, la TVR3, în emisiunea Dăruiește Românie!”  
Artiști remarcabili pe scena ”Dăruiește Românie!”
sâmbătă, 11 noiembrie 2023
Sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 13.30, la TVR 3, i-am răsplătit cu aplauze pe cei care dăruiesc frumos!  
Creatorii de frumos își dau întâlnire la ”Dăruiește Românie!”
miercuri, 01 noiembrie 2023
Emisiunea prezentată de Carmen Târnoveanu este în fiecare sâmbătă, la ora 13.30, la TVR 3.  
”Dăruiește Românie!”, locul preferat de întâlnire al artiștilor români
marţi, 24 octombrie 2023
Carmen Târnoveanu ne-a invitat sâmbătă, 28 octombrie, la ora 13.30, la TVR3, să urmărim o ediţie “Dăruiește Românie!”.  
Carmen Târnoveanu ne-a invitat la o nouă întâlnire cu emisiunea „Dăruiește Românie!”
marţi, 17 octombrie 2023
Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora ora 13.30, Carmen Târnoveanu ne-a dăruit o nouă întâlnire cu artele. Am aflat povestea AMteatru, i-am urmărit pe Alexandru Bindea, Codruț Croitoru și pe alți artiști invitați la „Dăruiește Românie!” de pe TVR3.
Cu aplauze pentru 45 de ani de COMPACT!
luni, 16 octombrie 2023
Așa debutează noul sezon al emisiunii ”Dăruiește Românie!”. Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii, v-a așteptat în prima ediție din noul sezon, alături de Compact. Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 13:30, la TVR 3.
„Dăruiește Românie!”: O ediție specială la TVR 3
luni, 05 iunie 2023
Carmen Târnoveanu v-a invitat luni, 5 iunie, de la 18.00, la TVR 3, să urmăriți emisiunea „Dăruiește Românie!” într-o ediție specială cu Dida Drăgan, violonistul Răzvan Stoica, Elina, Codruț Croitoru &Taylor, Trupa The Musical – Heartbeat.
„Dăruiește Românie!
sâmbătă, 03 iunie 2023
Ovidiu Niculescu, Trupa Freeze, FF Theatre, Taylor, Ap3 și Magitot s-au întâlnit cu telespectatorii, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 13.30, în emisiunea „Dăruiește Românie!" de la TVR 3.
Trupe din industria muzicală românească, într-o nouă ediție „Dăruiește Românie!
miercuri, 24 mai 2023
Carmen Târnoveanu s-a întâlnit cu cele mai iubite trupe din industria muzicală românească, sâmbătă, 27 mai, ora 13.30, în emisiunea  „ Dăruiește Românie!" pe TVR3.
”Dăruiește Românie!” împreună cu Mișu Cernea, Mike Godoroja & Blue Spirit, Mihai Pocorschi și Dan Mircea Cipariu
sâmbătă, 20 mai 2023
Mișu Cernea, legendarul baterist al formației Sfinx a urcat pe scena emisiunii ”Dăruiește Românie!” alături de muzicianul Mike Godoroja și de Mihai Pocorschi, unul dintre cei mai mari compozitori și interpreți de la noi din țară, sâmbătă, 20 mai, ora 13:30, la TVR3.  
Legendele se întâlnesc în emisiunea ”Dăruiește Românie!”
marţi, 09 mai 2023
Nicu Covaci, Alin Oprea și Talisman, regizorul Cristian Radu Nema, Pacifica, adică Teo Boar și Vlady Cnejevici, Alexandra Violin și magicianul Antonio s-au regăsit în distribuția celei de-a treia ediții a sezonului 9 al emisiunii ”Dăruiește Românie!”. Sâmbătă, 13 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.  
Publicul TVR ”Dăruiește Românie!”
miercuri, 03 mai 2023
Soprana Iana Novac, actorul și regizorul Marian Ciripan, Distinto, trupa Antebellum, trupa Taylor au fost printre invitații ediției ”Dăruiește Românie!” de sâmbătă, 6 mai, la ora 13:30, la TVR 3.
Dans și porții generoase de bucurie, în noul sezon al emisiunii „Dăruiește Românie!
luni, 01 mai 2023
Emisiunea „Dăruiește Românie!", prezentată de Carmen Târnoveanu, a început al nouălea sezon, sâmbătă, 29 aprilie, de la 13.30, la TVR 3.
Dida Drăgan, între invitaţii primei ediţii a noului sezon „Dăruiește Românie!”, la TVR 3
miercuri, 26 aprilie 2023
Violonistul Răzvan Stoica, soprana Elina Velica, Codruț Croitoru & Taylor, trupa HeartBeat - the Musical, sunt alte nume din distribuția ediției care a dat startul sezonului 9 al emisiunii realizate şi prezentate de Carmen Târnoveanu. Noul sezon „Dăruiește Românie!” a început sâmbătă, 29 aprilie, de la 13.30, la TVR 3.
Scrisoare pentru EA! La TVR 3, în luna martie
miercuri, 08 martie 2023
În luna martie, Carmen Târnoveanu vă invită să oferiți scrisori de prețuire. La TVR 3, din 1 martie, de luni până vineri de la ora 19.45, descoperiți personalități remarcabile, prin reportaje-mărturisire.
De sărbători, Carmen Târnoveanu „Dăruiește Românie” la TVR 3
duminică, 25 decembrie 2022
Carmen Târnoveanu vă dă întâlnire la TVR 3, de luni până vineri de la ora 18.00, într-o serie de ediții Best Of.
Parada artiștilor români se vede acum la TVR 3!
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Carmen Târnoveanu îi prezintă pe oamenii talentați ai României, de peste tot din țară, în fiecare sâmbătă, de la 13.30, în emisiunea Dăruiește Românie!  
TVR 3 caută în toată ţara artiști care dăruiesc Românie!
marţi, 29 noiembrie 2022
Carmen Târnoveanu i-a prezentat pe Elina, Julienne P., Irie Girls, El Negro şi pe trupa Spam, sâmbătă, de la ora 13:30, în emisiunea ”Dăruieşte Românie!”.  
La TVR 3, ne-am întâlnit cu artişti care dăruiesc Românie!
luni, 21 noiembrie 2022
Dragoş Moldovan, Constantin Florescu, Mike Godoroja, Rawanne și alți artiști, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 13.30, la TVR 3.
„Dăruiește Românie!”, scena artiştilor din toată ţara
marţi, 15 noiembrie 2022
Carmen Târnoveanu v-a prezentat tineri talentaţi şi artişti celebri, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 13:30, la TVR3.
Silvia Dumitrescu în deschiderea noului sezon al emisiunii “Dăruiește Românie!”
sâmbătă, 12 noiembrie 2022
Silvia Dumitrescu, un artist iubit de noi toți, ne-a făcut bucuria de a fi împreună sâmbătă, de la 13.30, la TVR 3, în prima ediție a sezonului 8 al emisiunii “Dăruiește Românie!”, prezentată de Carmen Târnoveanu.
Întâlnire memorabilă cu magicianul Andrei Gârjob la TVR 3
sâmbătă, 12 noiembrie 2022
În emisiunea “Dăruiește Românie!”, magicianul Andrei Gârjob i-a supus pe artiştii invitaţi la teste  de magie.
Dăruiește Românie!, prezentată de Carmen Târnoveanu, se vede la TVR 3
duminică, 06 noiembrie 2022
Dăruiește Românie!, unul dintre cele mai îndrăgite și urmărite programe ale românilor din diaspora, începând cu sezonul 8 se întâlnește cu publicul din țară, sâmbăta, de la ora 13.30, la TVR 3.
Doina Ruști, invitată la Cult@Press
joi, 28 octombrie 2021
Doina Ruști, scriitor, scenarist, profesor universitar, jurnalist, vine în această săptămână la #podcast Cult@Press. În fiecare duminică, de la ora 15:45, la TVR 3, Carmen Târnoveanu vă așteaptă la un dialog despre jurnalismul cultural.
Cult@Press prezintă: #Podcast cu jurnaliști la TVR 3, invitat Mihai Constantin
vineri, 22 octombrie 2021
În fiecare duminică, de la ora 15:45, în noul sezon, întâlnirile cu jurnaliștii invitați în emisiune se transformă într-un #podcast bun de luat “la pachet”.
Dialog cultural la TVR 3: Carmen Târnoveanu și Miruna Moraru
vineri, 15 octombrie 2021
Miruna Moraru a fost invitata lui Carmen Târnoveanu, în cea de-a treia ediție a noului sezon Cult@Press, la TVR 3. De la ora 15:45, pe 17 octombrie.
#Podcast cu jurnaliști la TVR 3
sâmbătă, 09 octombrie 2021
Carmen Târnoveanu prezintă Cult@Press la TVR 3, în fiecare duminică de la ora 15.45. În noul sezon, întâlnirile cu jurnaliștii invitați în emisiune se transformă într-un #podcast bun de luat “la pachet” și de văzut.
Jurnalism Cultural, în noul sezon Cult@Press
duminică, 03 octombrie 2021
Daniela Zeca-Buzura a fost invitata lui Carmen Târnoveanu, în deschiderea noului sezon Cult@Press la TVR 3. De la ora 15.45, pe 3 octombrie.
Cult@Press: Cu cărțile pe masă
sâmbătă, 29 mai 2021
Carmen Târnoveanu s-a întâlnit cu Emil Hossu-Longin, jurnalist și comentator sportiv la Televiziunea Română, sâmbătă, de la ora 19.50, la Cult@Press.
Cult@Press: Ziarist pe stil vechi
sâmbătă, 15 mai 2021
Carmen Târnoveanu s-a întâlnit cu Viorel Ilișoi, ziarist pe stil vechi sâmbătă, 15 mai, de la 19:50, la TVR 3.
Actul cultural e necesar să aibă această țintă: căutarea lui Dumnezeu
joi, 29 aprilie 2021
În ediția Cult@Press din 1 mai, Carmen Târnoveanu îl are ca invitat pe jurnalistul Răzvan Bucuroiu, director fondator al editurii Lumea Credinței. De la ora 19:50, la TVR3.
Cult@Press e cool!, am aflat de la Marina Constantinescu
sâmbătă, 17 aprilie 2021
Carmen Târnovenu a discutat cu Marina Constantinescu în ediția din sâmbătă, 17 aprilie, de la 19.50, la Cult@Press.
Carmen Târnoveanu şi Ovidiu Şimonca, în dialog la Cult@Press
joi, 08 aprilie 2021
Sâmbătă, 10 aprilie, pe TVR 3 de la ora 19:50, la Cult@Press sunteţi invitaţi la o dezbatere pe tema presei preocupate de fenomenul cultural.
Carmen Târnoveanu prezintă Cult@Press, la TVR 3
vineri, 02 aprilie 2021
Gazda emisiunii ”Dăruieşte Românie!”, cea mai îndrăgită emisiune în rândul românilor de peste graniţe, vă dă întâlnire şi la TVR 3, în fiecare săptămână, sâmbăta, de la 19:50.