Emilia Nicolaescu
La TVR3, Emilia Nicolaescu ne aduce poveşti adevărate despre "Locuri, oameni şi comori".
Emilia Nicolaescu

După 12 ani de Ştiri, a devenit producător şi prezentator al mai multor emisiuni în direct sau înregistrate pentru TVR 2 şi TVR 3: matinalul "Buna dimineaţa, Muntenia", "Regional Cafe" şi, în paralel, pentru "Muzica străzii", "Noi să fim sănătoşi", Bucate mănăstireşti", "Ca la mama acasă", Izvoare de sănătate", "Trupe de liceu" şi altele.

Şi-a început activitatea în TVR în anul 1990, mai întâi ca editor şi prezentator al "Actualităţilor". În ultimii ani, a realizat seriile de documentare "Poveşti de istorie" şi "Locuri, oameni şi comori". Ambele producţii au fost selecţionate integral de către URTI (Uniunea Internaţională a Televiziunilor Publice). Este absolventă a Facultăţii de Filozofie a Universităţii Bucureşti.

Emilia Nicolaescu ne aduce noi poveşti adevărate despre locuri care ascund mistere, despre comori neştiute, furate - dintre care unele au fost recuperate de oameni care şi-au făcut din recuperarea istoriei o profesie şi o pasiune. Seria "Locuri, oameni si comori" este o producţie a Casei de Producţie a TVR.

Arhiva articole
Hanurile uitate ale Bucureștiului
joi, 21 noiembrie 2024
Ce atmosferă, ce viață, ce opulență, cum se mai învârteau banii pe sub tejghele, cum beau de supărare cei ce-și pierdeau gologanii, cum își mai etalau doamnele toaletele, cum își mai strigau mărfurile negustorii, cum se bătea palma pentru orice afacere gândeai, cum erau așteptate trăsurile de la Lipsca sau Viena, chit că mușteri erau comercianți bogați sau femei sărace care se bucurau pentru o panglicuță și clar, muzica lăutarilor nu lipsea din nicio ocazie
Piatra Neamț în epoca de piatră
marţi, 05 noiembrie 2024
În inima Neamțului, de fapt chiar în zona orașului Piatra Neamț, au trăit oameni din cele mai îndepartate timpuri, nici nu putem calcula începuturile existenței oamenilor aici, pentru ca e vorba de zeci de mii de ani în urmă, dar cel mai interesant, este ca acești oameni au fost foarte evoluați, și dovezi ale culturii lor, au ajuns pina la noi, grație arheologilor.