Laura Constantinescu
Prezintă emisiunea "Cântec și poveste", edițiile de miercuri de la TVR Craiova.
Laura Dinca

S-a născut în 1977 la Craiova şi este licenţiată a Facultăţii de Drept. În primul an de studenţie a făcut cunoştinţă cu jurnalismul.

Timp de 7 ani a lucrat la Radio „Oltenia" Craiova, locul unde a descoperit tainele acestei meserii.

Din 2003 a intrat în echipa Studioului Teritorial TVR Craiova. Aici realizează emisiuni folclorice, alături de colegii săi, pe care îi consideră nişte oameni minunaţi, deschişi oricărei provocări.

A fost realizator tv la nenumărate spectacole şi festivaluri. Dacă în radio a aflat cât de important este să ştii să asculţi, televiziunea i-a dat şansa să „vadă".

A înţeles cât de importante sunt lucrurile simple şi că, dacă ştii să priveşti, poţi descoperi frumosul în orice.

Arhiva articole
Sărbătoare la zi mare
joi, 24 octombrie 2024
Festivalului Național de Muzică Populară „Pe deal la Teleormănel”, ajuns anul acesta la cea de a 53-a ediție este un eveniment care se bucură de continuitate la Alexandria, grație organizatorilor, care au înțeles cât de importantă este păstrarea și transmiterea mai departe a valorilor tradiționale românești.
„Pe deal la Teleormănel
marţi, 22 octombrie 2024
Vă invităm să urmăriți Festivalul - Concurs Național de Muzică Populară „Pe deal la Teleormănel", desfășurat la Alexandria, 2024 - Gala laureaților. Festivalul își propune să descopere și să promoveze tinerele talente ale folclorului românesc. La concurs au participat  14 tineri veniți din toate zonele etnofolclorice ale țării.
„Lăudați-vă cu Mehedințiul!”
luni, 09 septembrie 2024
Noi suntem purtătorii unei părți din patrimoniul material și imaterial al acestei țări. Acesta este materialul - costumul popular -, imaterialul este cântecul și jocul popular. Avem noi, oltenii, cele mai multe elemente în Patrimoniul UNESCO.” (Niculina Stoican)
„Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”
joi, 15 august 2024
„Filtrez cântecul prin suflet, minte și glas, pentru a fi definit mai bine.” Gheorghe Roșoga a așternut pe hârtie gânduri, trăiri, întâmplări și, astfel, până la apariția unei cărți nu a mai fost decât un pas. „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc” este volumul ce-i poartă semnătura, sursa sa de inspirație fiind propriul suflet, care întotdeauna a fost profund conectat la viața satului.