Mihai Ovidiu Enea

"Ca să faci bine, fă ce-ți place!"

Mihai Ovidiu Enea
Mihai Ovidiu Enea
Mihai Ovidiu Enea
Mihai Ovidiu Enea
Mihai Ovidiu Enea
Mihai Ovidiu Enea

Asta-i deviza care i-a schimbat viața și despre care nu se sfiește să admită, nu a aplicat-o de fiecare dată când a trebuit să schimbe câte ceva în propria carieră.

De formație conjuncturală teolog, jurnalist cu ștate vechi în radioul public, comunicator cu experiență acumulată în sistemul camerelor de comerț și în domeniul relațiilor internaționale, Mihai a înțeles abia după ce și-a întâlnit maestrul, regretatul cineast Alexandru Satmari, care este drumul pe care poate să meargă fără frica de a greși.

Reapropierea de natură prin vânătoare i-a adus înțelegerea unor ancestrale adevăruri pe care le aflase de la proprii săi bunici și părinți. Din această limpezire a venit apoi proiectul "Regatul Sălbatic". O emisiune manifest cu informație actualizată despre și cu animale sălbatice, despre respect de tradiții vechi românești legate de natură și pădure și despre conservare activă durabilă și sustenabilă a habitatelor naturale din România.

Mihai filmează, scrie, prezintă și produce împreună cu o echipă restrânsă de doar doi oameni nu mai puțin de 12-14 ediții de câte 30 de minute, din fiecare din seriile de până acum ale emisiunii "Regatul Sălbatic".

"Un lucru e cert: prezența omului în natură este cel mai perturbator factor. De aici și responsabilitatea majoră care revine tot omului și nu naturii, de a interveni activ la restabilirea unor echilibre naturale care altfel, în mod real, în acest moment nu pot fi altfel atinse, oricât de mult ne-am dori ca natura să aibă singură puterea de a se repara.

Cred cu tărie că noi ca nație trebuie sa ieșim odată și odată din ipocrizia pudibondă în care ne încadrăm cu mai mult sau mai puțin succes cu toții.

Nu vom intra pe un curs de normalitate ca societate dacă în loc să numim lucrurile ceea ce sunt, vom fi excesiv de precauți și “politically corecți”.

Asta cred și sunt sigur că pe telespectatorii mei îi califică tocmai împărtășirea acestei poziții legtă nu doar de natură și vânătoare, ci de întraga lor existență în România zilelor noastre."

 

 

Arhiva articole
Performanța în gospodărirea faunei sălbatice
luni, 18 decembrie 2023
Duminică, 24 decembrie, de la ora 17:00, TVR 3 ne-a invitat la o nouă aventură în ”Regatul sălbatic”.
Ursul brun din România, din nou în vizorul emisiunii „Regatul sălbatic” la TVR 3
marţi, 12 decembrie 2023
Emisiunea „Regatul sălbatic” trage un semnal de alarmă, pledând pentru respectarea necesităţilor florei şi faunei. Producătorul Mihai Ovidiu Enea ne-a pregătit analiză a situaţiei din nordul ţării, într-o nouă ediţie a emisiunii, pe 17 decembrie, de la ora 17.00, la TVR 3 şi pe 21 decembrie, la 6.20, pe TVR Internaţional.
miercuri, 16 februarie 2022
TVR3 vă propune ediții Best of ale emisiunii "Regatul sălbatic", sâmbătă de la ora 20.00, la TVR 3.
“Regatul Sălbatic”: Armonia naturii
miercuri, 22 decembrie 2021
Sâmbătă, 25 decembrie, de la ora 20.00, la TVR 3, Mihai Enea v-a invitat la o ediție de Crăciun a „Regatului Sălbatic”.
“Regatul Sălbatic”: Pentru om şi pentru natură
vineri, 17 decembrie 2021
Dacă cineva e curios să afle care-i “motorul” “Regatului Sălbatic” are ocazia ca în ediția de sâmbătă 18 decembrie să afle în bună măsură. TVR 3, de la ora 20.00.
joi, 02 decembrie 2021
Sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 20.00, la TVR 3 și TVR+, Mihai Ovidiu Enea vă invită să urmăriți o nouă ediție "Regatul Sălbatic".
″Regatul sălbătic″: Despre lumea păsărilor
marţi, 16 noiembrie 2021
Vă invităm să urmăriți o nouă ediție a emisiunii despre animale, păsări, ecosisteme şi biodiversitate, sâmbătă de la ora 20.00, la TVR 3.
Regatul sălbatic: Importanța restabilirii echilibrului în habitate
joi, 11 noiembrie 2021
Mihai Ovidiu Enea v-a invitat să urmăriți o nouă ediție dedicată conservării naturii. Sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 20:00, pe TVR3.
Regatul sălbatic: Managementul faunei sălbatice
miercuri, 03 noiembrie 2021
Conservarea naturii, rolul vânătorii și reconstrucția pădurilor s-au aflat printre subiectele ediției din 6 noiembrie, difuzată de la ora 20:00, la TVR 3.
Regatul sălbatic: Conservarea activă și durabilă a naturii
sâmbătă, 30 octombrie 2021
Sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 20.00, TVR3 difuzează o nouă ediție a emisiunii.
Regatul sălbatic - expediții în Africa de Sud
miercuri, 04 martie 2020
La începutul verii 2019, realizatorul Mihai Ovidiu Enea a participat la o expediație cinegetică în Africa de Sud, unde a realizat o serie de materiale pe care le prezintă la TVR 3, în fiecare duminică, de la ora 15:00.