Marian Voicu stă de vorbă cu conf. univ. Daniel Citirigă, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanța, pentru a ne explica Mişcarea legionară din trecut, cât şi manifestările recente. La „Breaking Fake News”, sâmbătă, 7 decembrie, ora 14.30, la TVR 1.
Primul tur al alegerilor prezidențiale din România a fost urmat de proteste antifasciste și antilegionare, o premieră în România postcomunistă. În același timp, la Tâncăbești, simpatizanții Mișcării legionare, printre care și oameni politici, l-au comemorat pe Corneliu Zelea Codreanu. La „Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu, realizatorul primei emisiuni din audiovizualul românesc dedicate dreptului de a fi informat corect, stă de vorbă cu conf. univ. Daniel Citirigă, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanța, despre „Mișcarea legionară, după un secol”. E „Povestea săptămânii”, care deschide ediţia din 7 decembrie a emisiunii „Breaking Fake News”. O urmărim de la ora 14.30, la TVR 1.
O lege adoptată recent în Australia interzice accesul copiilor sub 16 ani la Tik Tok, Facebook, Instagram și alte rețele sociale. Platforma TikTok este la un pas de a fi interzisă în Statele Unite, iar în România se află în centrul unui scandal legat de alegerile prezidențiale. Ne detaliază „Pericolul TikTok” Tatiana Țarfulea, la „Conspirația săptămânii”.
Nimic nu părea să prevestească dramatismul alegerilor prezidenţiale din România anului 2024. Decizia controversată a Curţii Constituţionale de a cere renumărarea voturilor, comentată ironic de către Vladimir Putin, nu a făcut decât să sporească neliniştea şi să nască scenarii dintre cele mai sumbre. La „Revista presei fake”, cu Horia Grușcă, aflăm despre falsuri, dezinformări și manipulări în subiectul „Alegeri prezidențiale 2024”.
Gâștele de la Capitoliu au intrat în legendă. Dar care a fost rolul lor în salvarea Romei? Ne lămureşte subiectul Gabriela Avram, în rubrica „Istoria și istoriile sale”: „Gâștele și salvarea Capitoliului”.
Bill Gates ne-a plantat cipuri în corp ca să ne controleze, dar a fost un plan naiv, din moment ce apa e informație și tot ce trebuie să știm curge pe Dâmbovița... Comentează subiectul Spărgătorii de fake news, Zaiafet și Geminschi, în „O droaie de cipați crizați”.
Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri mai mult decât absurde. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări pe care ni le punem în fiecare zi primesc răspunsuri pertinente la „Breaking Fake News”, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30, la TVR 1.
credit foto: capturi emisie TVR