Mirela Nagâț
Mirela a început ca reporter specializat pe evenimente culturale, în cadrul Direcţiei Ştiri şi Emisiuni Informative a TVR, în 2001. Din 2005, şi-a diversificat aria de acoperire şi a acceptat provocarea „scenei" politice (a fost acreditată pe lângă Parlament şi partidele politice).
Mirela Nagâţ
Mirela Nagâţ
Mirela Nagâţ
Mirela Nagâţ

A fost de doua ori corespondent special al Televiziunii Române la Festivalului de la Cannes, pe care îl consideră „o adevărată instituţie de presă, în care lucrează mii de jurnalişti”. Mirela a transmis de la Cannes inclusiv la ediţia istorică din 2007, când Cristian Mungiu a luat trofeul Palme d'or, iar Cristian Nemescu Marele Premiu la secţiunea Un certain regard.

Mirela a urmat cursurile Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC, secţia Teatrologie, la clasa profesoarei Micaela Tonitza Iordache.  În copilărie îşi dorea să devină... diplomat. „Mi se părea atunci interesant, mă gândeam că o să întâlnesc oameni rafinaţi şi că o să călătoresc mult”, explică ea. „Între timp, la liceu, m-am adâncit în literatură, iar în pragul admiterii la facultate am descoperit teatrul. S-a întâmplat datorită profesorului meu de limba română, Gheorghe Antonescu, un om care mi-a fost un adevărat mentor. El făcea un lucru rarisim: organiza excursii în capitală, la teatre, la operă, la muzee. Datorită lui l-am văzut în carne şi oase pe George Constantin, la Nottara, în Fecioara şi moartea, prin anii ’90”, îşi aminteşte Mirela.

„Literatura face parte din stilul meu de viaţă”, spune ea. Dacă ar fi să aleagă un scriitor favorit, îi e destul de dificil: „de la clasicii ruşi şi scriitorii sud-americani, până la descoperirile ultimilor ani, aleg la întâmplare, de pildă, Philip Roth sau Orhan Pamuk”.

În prezent, Mirela Nagâț face parte din echipa de prezentatori a emisiunii Dincolo de alb și negru.

Arhiva articole
Maeştri ai dialogului jurnalistic, gazde în noul sezon „Dincolo de alb şi negru”
luni, 19 septembrie 2022
Din 19 septembrie, de la 18:55*, premiere ale dezbaterilor „Dincolo de alb şi negru” se văd la TVR1. Mihai Rădulescu, Cătălin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Crăciun, Marian Voicu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mirela Nagâţ i se alătură lui Cătălin Ştefănescu, ca moderatori.
Mircea Cărtărescu, în dialog cu Mirela Nagâţ, la „COOLtura” | VIDEO
joi, 05 mai 2022
Unul dintre cei mai apreciaţi scriitori ai epocii moderne, Mircea Cărtărescu a dialogat cu jurnalista TVR despre întâlnirea recentă avută cu cititorii săi din America de Sud. „COOLtura” a fost la TVR 1 vineri, 6 mai, de la ora 16.50.
Sezon nou „Cooltura”, la TVR 1. Andrei Şerban, invitatul Mirelei Nagâţ
miercuri, 19 ianuarie 2022
„O discuție mai puțin despre teatru și mai mult despre viață”, în prima ediţie „Cooltura” din 2022. Jurnalista Mirela Nagâţ ne-a dat întâlnire cu regizorul Andrei Şerban la TVR 1, vineri, 21 ianuarie, de la ora 17.00.
Mirela Nagâț, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor | VIDEO
miercuri, 26 mai 2021
Jurnalista TVR a fost decorată de Ambasada Franței.