Daniela Zeca Buzura
Prozatoare, eseistă, critic literar și realizatoare de emisiuni radio și TV, doctor al Facultății de Litere din cadrul Universității din București. Daniela Zeca Buzura a fost, din 2004 până în 2012, director al TVR Cultural. Acum este moderator al emisiunii „Mic dejun cu un campion”.
Daniela Zeca
Daniela Zeca
Daniela Zeca Buzura
Daniela Zeca Buzura
Daniela Zeca Buzura
Daniela Zeca
Daniela Zeca
Daniela Zeca Buzura
Daniela Zeca Buzura
Daniela Zeca Buzura

Daniela Zeca Buzura a fost, din anul 2004 până în 2012, director al canalului TVR Cultural din cadrul Televiziunii Române. În prezent, este moderatorul seriei evenimentelor culturale la TVR 2.

Producţii la TVR: „Ceva de citit”, „Didactica magna” și „Față în față cu autorul”, documentarele „Din Esfahan, cu dragoste”, „Focul lui Zarathustra”.

Sâmbăta, de la ora 10.00, prezintă emisiunea „Mic dejun cu un campion”, la TVR 2.

De-a lungul carierei în Televiziune a câştigat premiile:

1997 - „Premiul Național de Televiziune” acordat de Uniunea Scriitorilor și Fundația „Scrisul Românesc”;

2006 - „Personalitatea europeană a anului pentru România” - secțiunea Televiziune, acordată de Fundația Eurolink și Comisia Europeană;

2009 - Premiul revistei Convorbiri literare la secțiunea proză pentru romanul Istoria romanțată a unui safari;

2010 - Premiul pentru carte de televiziune, acordat la cea de-a XX-a Gală a Premiilor Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România pentru trei eseuri de critică media;

2013 - Cea mai îndrăgită carte a anului 2012 la „Festivalul Internaţional de Literatură de la Iaşi 2013 pentru romanul Omar cel orb (finalist la Premiul "Augustin Frăţilă" 2013).

Este autoarea unei trilogii orientale care cuprinde romanele Istoria romanţată a unui safari, Demonii vântului, Omar cel Orb, iar în 2011 a apărut şi volumul Zece zile sub văl.

Arhiva articole
Cassian Maria Spiridon:
sâmbătă, 18 mai 2024
În emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 18 mai, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura Cassian l-a avut invitat pe Cassian Maria Spiridon, poet, eseist, critic literar, jurnalist de presă scrisă şi televiziune şi, de 30 de ani, director al revistei ’’Convorbiri literare’’ Filiala Iaşi, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi, din 2009, preşedinte al Filialei Iaşi.
Lucian Maxim:
joi, 09 mai 2024
Lucian Maxim, muzician, compozitor şi percuţionist în Orchestra Naţională Radio a fost invitatul Danielei Zeca Buzura într-o nouă ediţie "Mic Dejun cu un Campion" sâmbătă, 11 mai, de la ora 10:00, la TVR 2 și TVR Internaţional. La TVR Cultural s-a transmis duminică, 12 mai, de la ora 10:00.
Pr. Emanoil Băbuş:
sâmbătă, 04 mai 2024
În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările de conţinut şi nici răspunsurile simple şi edificatoare. Invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 4 mai, de la ora 10:00, la TVR 2, a fost pr. prof. univ. dr. Emanoil Băbuş – preot la Biserica Sfântul Ilie-Gorgani, profesor, cercetător şi scriitor.
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO
joi, 25 aprilie 2024
Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de romane, nuvele şi eseuri, cronici plastice, jurnalist şi fotograf, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor la revista „Viaţa Românească’’.  
Acad. Maya Simionescu:
vineri, 19 aprilie 2024
Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", a fost acad. Maya Simionescu – biolog, cercetător științific, co-fondator și director al Institutului de Biologie și Patologie Celulară ’’Nicolae Simionescu’’ , fondator şi preşedinte al Societății de Biologie Celulară, membru titular şi vicepreședinte al Academiei Române din 1998.
Eugenia Moldoveanu:
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 10:00, ediţie de colecţie "Mic Dejun cu un Campion". Invitata Danielei Zeca Buzura a fost  soprana şi profesoara Eugenia Moldoveanu, una dintre cele mai strălucite voci ale României şi ale scenei mondiale.
Dr. Radu Ţincu:
sâmbătă, 06 aprilie 2024
Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura, gazda "Mic Dejun cu un Campion", v-a invitat la o întâlnire cu doctor, conf. univ Radu Ţincu – medic primar terapie intensivă (ATI), specializare boli infecţioase şi toxicologie şi profesor.
Actorul Vlad Ivanov a deschis un nou sezon „Mic Dejun cu un Campion”, la TVR 2 și TVR Cultural | VIDEO
sâmbătă, 30 martie 2024
„Dacă n-aş fi făcut carieră în actorie, mi-ar fi plăcut să fiu în echipa lui Jacques Cousteau", mărturiseşte Vlad Ivanov, actor de film, teatru şi televiziune, invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion", în ediţia de sâmbătă, 30 martie, de la ora 10:00.
Laurenţiu Constantin: „Peste tot în lume, muzica are o funcţiune socială vitală. Fără ea nu se poate” | VIDEO
miercuri, 27 decembrie 2023
Este muzician, director al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti, membru în Comitetul director al Reţelei Europene de Muzică Veche (REMA), membru al Consiliului Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Laurenţiu Constantin a  venit la „Mic Dejun cu un Campion”, pe TVR 2, sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 10:00. Ediția s-a difuzat de la ora 12:00 și la TVR Internațional. Pe TVR Cultural și TVR MOLDOVA a fost urmărită pe 31 decembrie.
Maria Coman: „Iubesc şi trăiesc muzica psaltică pentru că dăruieşte emoţie, dragoste şi bucurie celor ce o ascultă” | VIDEO
vineri, 22 decembrie 2023
Ediție specială „Mic Dejun cu un Campion” în Ajunul Crăciunului. Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 10:00, invitata Danielei Zeca Buzura a fost Maria Coman, solistă de muzică psaltică, jurnalist.
Medicul Luiza Spiru:
joi, 14 decembrie 2023
Invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" este profesor de Geriatrie, Gerontologie și Psihiatria Vârstnicilor la Universitatea „Carol Davila” din Bucureşti şi președintele al Fundaţiei Ana Aslan Internaţional. Prof. univ. dr. Luiza Spiru este şi ambasador pentru România în cadrul EWA European Women’s Association.
Dan Constantin Mireanu:
vineri, 08 decembrie 2023
"Trebuie să fii foarte atent ce fel de erou eşti pentru că poţi fi şi unul negativ. Se alunecă uşor în extrema cealaltă’’, adaugă lt. col. dr. Dan Constantin Mireanu, jurnalist militar, redactor-şef adjunct al Revistei ’’Observator militar’’, fotoreporter şi realizator de film, invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", la TVR 2.
miercuri, 29 noiembrie 2023
A spus prof.univ.dr. Bogdan Murgescu, istoric, eseist şi profesor, pro-rectorul Universităţii Bucureşti, invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia de sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 10:00, la ”Mic Dejun cu un Campion”, pe TVR 2.
Vlad Ciobanu:
vineri, 24 noiembrie 2023
Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 10:00, a fost Vlad Ciobanu, sculptor, profesor şi eseist.
Gabriel Liiceanu: „Filozofii nu stau departe de nimic din ceea ce înseamnă viaţă”
vineri, 17 noiembrie 2023
Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura a propus telespectatorilor TVR 2 o întâlnire de excepție la „Mic Dejun cu un Campion”. Invitatul său a fost Gabriel Liiceanu, scriitor şi filozof, profesor, editor şi director al Editurii Humanitas.
Bogdan Suceavă, un matematician cu suflet de poet, la
joi, 09 noiembrie 2023
"Dacă lumea se schimbă ce se va întâmpla cu poezia? Dar cu proza? Eu cred că diferenţa o fac umanitatea, experienţa personală, trăirea profundă a creatorului, evoluţia interioară care nu pot fi înlocuite de nicio inteligenţă de alt tip" , a spus profesorul şi publicistul Bogdan Suceavă, invitatul Danielei Zeca Buzura, în ediţia de sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 10:00.
Prof. univ. dr. Dafin Mureşeanu:
luni, 06 noiembrie 2023
Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne-a invitat la un "Mic Dejun cu un Campion" de colecţie alături de prof. univ. dr. Dafin Mureşeanu, profesor, medic neurolog, scriitor, membru corespondent al Academiei Române, fondatorul Institutului RoNeuro Centrul de Cercetare și Diagnostic al Bolilor Neurologice din Cluj-Napoca.
Ana Blandiana:
vineri, 27 octombrie 2023
Ana Blandiana, poetă, eseistă şi militantă anticomunistă, fondatoarea Alianţei Civice şi a Memorialului de la Sighet, membru corespondent al Academiei Române a fost invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 10:00.
Dacă doriţi să revedeţi... Acad. Georgeta Filitti, la
joi, 20 iulie 2023
În fiecare sâmbătă, de la ora 10:00, în acelaşi loc, la Grădina Cărtureşti – Verona, alături de un amfitrion plin de vervă, scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura, TVR 2 vă invită să revedeţi câteva dintre ediţiile de colecţie alături de personalităţi remarcabile care au încercat deja certitudinea succesului.
Dacă doriţi să revedeţi... arheologul Cătălin Pavel, la
joi, 13 iulie 2023
Câteva dintre ediţiile de colecţie ale emisiunii „Mic Dejun cu un Campion", în fiecare sâmbătă, la ora, 10:00, în acelaşi loc, la Grădina Cărtureşti – Verona, alături de un amfitrion plin de vervă, scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura, la TVR2.
Dacă doriţi să revedeţi... compozitorul Dan Dediu, la
vineri, 16 iunie 2023
Câteva dintre ediţiile de colecţie ale emisiunii "Mic Dejun cu un Campion", în fiecare sâmbătă, la aceeaşi oră, 10:00 fix, în acelaşi loc, la Grădina Cărtureşti – Verona, cu acelaşi amfitrion plin de vervă, scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura şi, firesc, la TVR2.
Valentin Teodosiu:
joi, 08 iunie 2023
Actor de teatru, film şi televiziune, voice over pentru documentare, desene animate şi posturi TV, Valentin Teodosiu, invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia de sâmbătă, 10 iunie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", spune că nu înţelege conflictul între generaţii între actori: "În meseria asta nimeni nu ia locul nimănui. Nu are cum".
Marian Voicu: „Trebuie să te documentezi astfel încât să ştii dacă cel din faţa ta este onest sau nu!”
sâmbătă, 03 iunie 2023
Invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic Dejun cu un Campion”, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 10:00, este jurnalist de radio şi televiziune, publicist, scriitor şi analist. „Oricum, noi facem o meserie în folosul comunităţii dar trebuie să reuşeşti să te pui şi în pielea celor care stau acasă şi te urmăresc’’, adaugă Marian Voicu. | VIDEO
joi, 25 mai 2023
O bună oportunitate pentru invitaţia de sâmbătă, 27 mai, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion" a fost apariţia manualului de limbă şi literatură română coordonat de prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter, profesor universitar, critic şi istoric literar, poet şi prozator, publicist, director de Şcoală Doctorală, fondatorul şi amfitrionul ’’Cafenelei critice’’.  
Alexandru Bălăşescu:
sâmbătă, 20 mai 2023
Cu un doctorat obţinut la Universitatea din California şi un masterat în etnologie la Universitatea din Lyon, carieră profesorală în SUA, Europa şi Orientul Mijlociu dar şi activitate în diplomaţia culturală ca director adjunct al ICR la Istanbul, invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" îndeplineşte atributele unui campion veritabil.
Ioan Stanomir:
joi, 11 mai 2023
"Eşti credibil ca profesor doar dacă nu eşti un diriginte ca în filmul ’Liceenii’. L-am admirat şi mai mult pe Ion Caramitru pentru ce a putut să scoată din acel rol ingrat’’, spune invitatul Danielei Zeca Buzura care, cu seriozitate şi sensibilitate a răspuns tuturor întrebărilor în ediţia "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 13 mai, de la ora 10:00.
Carmen Lidia Vidu:
vineri, 21 aprilie 2023
Invitata Danielei Zeca Buzura este regizor de teatru, film şi spectacole multimedia, realizator de film documentar şi scurt metraj, arte vizuale şi performative, curator de evenimente expoziţionale şi culturale. Carmen Lidia Vidu a venit sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 10:00, într-o nouă ediţie "Mic Dejun cu un Campion".  
Răsvan Popescu, la „Mic dejun cu un campion”: „Asta fac eu. Transmit emoţii. Pun oamenii pe gânduri” | VIDEO
sâmbătă, 08 aprilie 2023
Invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic Dejun cu un Campion”, în ediţia de sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 10:00, a fost Răsvan Popescu – scriitor şi jurnalist, scenarist, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului.
„Careul de Ași” în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion”
luni, 19 decembrie 2022
În Ajun de Crăciun, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire cu Cătălin Ştefănescu,  Marina Constantinescu şi Irina Păcurariu, pentru a fi martorii unei profunde discuții jurnalistice născută din 30 de ani de experiență în media din România.
Mariana Mihuţ – un actor rar întâlnit în aceste vremuri
joi, 15 decembrie 2022
Întâlnirea cu invitata Danielei Zeca Buzura a putut fi urmărită în emisiunea "Mic Dejun cu un Campion", la TVR2, în ediţia de sâmbătă, 17 decembrie 2022, de la ora 10:00 (reluare vineri, 23 decembrie ora 2:45).
Despre misiunea muzeelor în viitor, la „Mic Dejun cu un Campion”
sâmbătă, 10 decembrie 2022
’’Rostul unui manager de muzeu este acela de a oferi publicului o instituţie vie, nu doar o expunere de obiecte’’, este crezul istoricului Virgil Niţulescu, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român. | VIDEO  
Actrița Ana Ciontea: „Prin teatru am descoperit adevărul şi simplitatea vieţii”
vineri, 02 decembrie 2022
’’Teatrul mi-a dat curaj şi încredere. Îmi place pe scenă’’, adaugă actrița Ana Ciontea, invitata Danielei Zeca Buzura la „Mic Dejun cu un Campion”, în ediția de sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 10:00.
Cătălin Pavel: ’’Eu mă odihnesc scriind. Scap de stres, de gânduri, de toate’’
vineri, 18 noiembrie 2022
Arheolog, jurnalist, scriitor şi profesor, Cătălin Pavel, invitatul Danielei Zeca Buzura la ’’Mic Dejun cu un Campion’’ în ediția de sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 10:00.
Omul care fotografiază cu inima, la „Mic Dejun cu un Campion”
sâmbătă, 12 noiembrie 2022
Invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion", în ediţia de sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 10:00, a fost Florin Ghioca - critic de teatru, jurnalist, corespondent de război şi fotograf. | VIDEO
Paul Cernat:
marţi, 01 noiembrie 2022
Critic şi istoric literar, scriitor şi publicist, profesor şi cercetător în cadrul Institutului de Istorie și Teorie Literară "George Călinescu", Paul Cernat a venit la "Mic Dejun cu un Campion", în 5 noiembrie, la ora 10:00, la TVR 2.
Doga: ’’Încerc să scormonesc adâncurile sufletului meu şi să nu dăunez nimănui’’
sâmbătă, 29 octombrie 2022
Invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 10:00,  a fost Eugen Doga, artist al poporului, muzician, dirijor, profesor şi compozitor, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
vineri, 21 octombrie 2022
"Mă joc cu firul de lână până îl transform într-un miracol vizual. Mă strădui să păstrez echilibrul dintre ’a păstra’ şi ’a inova’’, spune Cela Neamţu, artist vizual, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" în ediţia de sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 10:00.
Mihai Mănuţiu: „Teatrul este şi va rămâne efemer!”
vineri, 14 octombrie 2022
„M-am ferit întotdeauna să fac profeţii”, spune regizorul, scenaristul şi profesorul Mihai Mănuţiu. Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 10, a vorbit la „Mic Dejun cu un Campion” despre profesia sa, dar și despre dragostea pentru scris.
vineri, 07 octombrie 2022
Spune Sabina Fati, jurnalista care a îndrăznit să exploreze de una singură teritorii necunoscute şi pline de pericole, invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion".
Carte şi critică literară la „Mic Dejun cu un Campion”
vineri, 09 septembrie 2022
Sub genericul „Dacă doriţi să revedeţi...”, Daniela Zeca-Buzura invită telespectatorii TVR 2 sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10:00, la o întâlnire cu scriitoarea Andreea Răsuceanu.
Profesorul Alexandru Ciurea a deschis noul sezon
joi, 01 septembrie 2022
De sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la ora 10:00 Daniela Zeca Buzura s-a întors în grădina secretă a Librăriilor Cărtureşti - Verona, pentru a da startul celui de-al şaisprezecelea sezon "Mic Dejun cu un Campion".
 Dacă doriţi să revedeţi... Adriana Trandafir la
vineri, 05 august 2022
„Glumeşte adesea, spunând: Sunt o fată tristă, plină de umor. Noi însă credem că este o mare actriţă, cu mult talent şi sperăm să vă convingem şi pe dumneavoastră”, spune Daniela Zeca Buzura despre Adriana Trandafir.
 Dacă doriţi să revedeţi... Radu Afrim la
vineri, 29 iulie 2022
Sâmbătă, 30 iulie,  de la ora 10.00, pe TVR 2, Daniela Zeca Buzura v-a invitat să urmăriți o ediție de colecție "Mic dejun cu un campion". Invitat este Radu Afrim, unul dintre cei mai în vogă regizori români de teatru.
Dacă doriţi să revedeţi... Lavinia Betea la
marţi, 28 iunie 2022
Sâmbătă, 2 iulie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura v-a propus să revedeţi o ediţie de colecție "Mic Dejun cu un Campion". Invitată a fost Lavinia Betea, unul dintre cei mai perseverenţi cercetători ai istoriei României recente.
Dacă doriţi să revedeţi... o conversație cu Dan Dediu, apreciat muzician şi profesor
sâmbătă, 25 iunie 2022
Sâmbătă, 25 iunie, de la ora 10:00, invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" a fost compozitorul Dan Dediu.
Dacă doriţi să revedeţi... Norman Manea la
vineri, 17 iunie 2022
Sâmbătă, 18 iunie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura v-a invitat să revedeţi o ediţie Mic Dejun cu un Campion, în care s-a vorbit despre România şi românism, scriitură, America şi viaţa din exil, cu scriitorul Norman Manea.
Vava Ştefănescu a vorbit despre dans la
sâmbătă, 28 mai 2022
"Relaţia dansatorului cu corpul e şi mai complicată decât în cazul majorităţii oamenilor’’, a mărturisit invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 28 mai, de la ora 10:00. | VIDEO
Scriitoarea Adriana Babeţi; „Să fii împăcat cu tine este o formă de fericire” | VIDEO
vineri, 20 mai 2022
Invitata Danielei Zeca Buzura la „Mic Dejun cu un Campion”, ediția de sâmbătă, 21 mai, de la ora 10:00, a fost prof. univ. dr. Adriana Babeţi – prozatoare, eseistă, critic literar, profesor universitar de literatură comparată la Universitatea de Vest.
Analistul politic Armand Goşu, la „Mic Dejun cu un Campion”
vineri, 13 mai 2022
Armand Goşu, profesor, analist politic, istoric și ziarist, specializat în spațiul euro-asiatic, a fost invitatul Danielei Zeca Buzura, sâmbătă, 14 mai, de la ora 10:00.
vineri, 06 mai 2022
Consideră Theodor Paleologu, istoric, profesor, eseist, preşedinte al Fundației Paleologu, diplomat şi politician, fost ministru al culturii. Cu invitatul ne-am întâlnit sâmbătă, 7 mai, de la ora 10:00 la "Mic Dejun cu un Campion".| VIDEO
marţi, 26 aprilie 2022
Spune Mihai Mălaimare, actor, regizor şi profesor, om politic, fondatorul şi directorul Teatrului "Masca", invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 30 aprilie, ora 10:00.
Preotul Vasile Gavrilă vine la
miercuri, 20 aprilie 2022
„Ce așteptăm? Așteptăm Învierea”, spune prof. univ. dr. Vasile Gavrilă, invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia specială „Mic Dejun cu un Campion”, de sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 10:00.
Doina Jela,
sâmbătă, 16 aprilie 2022
Invitata Danielei Zeca Buzura în ediţia "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 10:00, la TVR 2 și online pe TVR+, a fost Doina Jela.
Andrei Şerban la Mic Dejun:
miercuri, 06 aprilie 2022
Invitatul ediției ”Mic dejun cu un campion” de sâmbătă, 9 aprilie, a fost Andrei Şerban - regizor de teatru şi de operă româno–american, profesor la universităţi americane. | VIDEO
Mircea Mihăieş, la
vineri, 01 aprilie 2022
Invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 10:00 este un campion redutabil: Mircea Mihăieş – scriitor, traducător, jurnalist, profesor universitar şi manager cultural.
miercuri, 23 martie 2022
Invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion" de sâmbătă, 26 martie, la ora 10:00, este Magda Cârneci - scriitor, eseist, critic şi istoric de artă, redacor şef al revistei ’’Arta’’, preşedinte PEN Club România.
Alexander Hausvater deschide noul sezon „Mic Dejun cu un campion”
marţi, 15 martie 2022
„Cred că nu există creaţie fără pozitivism deschis’’, spune Alexander Hausvater, invitatul Danielei Zeca Buzura în debutul sezonului 15 „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 19 martie, de la ora 10:00.
Medicul ultimei speranţe, dr. Cristian Radu Jecan, la
sâmbătă, 12 martie 2022
Dr. Cristian–Radu Jecan, unul dintre medicii ce s-au făcut remarcaţi prin rigoare şi profesionalism, a fost invitatul Danielei Zeca Buzura, sâmbătă, 12 martie, de la ora 10:00, într-o discuţie aplicată şi plină de umor.
Dacă doriţi să revedeţi... scriitoarea Ioana Pârvulescu la
vineri, 04 martie 2022
Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 5 martie, este publicist, critic şi istoric literar, profesor şi traducător, membru al Uniunii Scriitorilor şi membru fondator al Societății de Comparatistică din România. În reluare luni, 7 martie, la ora 8.
Dacă doriţi să revedeţi... Matei Vişniec vine la „Mic Dejun cu un Campion”
vineri, 25 februarie 2022
Invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 26 februarie, de la ora 10:00, a fost Matei Vişniec. scriitor şi jurnalist, poet şi dramaturg, analist şi comentator politic la BBC şi Radio France International (secţia română).
Dacă doriţi să revedeţi... „Mic Dejun” cu un prieten: Alexandru Tomescu
miercuri, 16 februarie 2022
Sâmbătă, 19 februarie, de la ora 10:00, telespectatorii TVR 2 pot revedea la „Mic Dejun cu un Campion” o ediţie de colecţie cu unul dintre cei mai talentaţi muzicieni români contemporani, violonistul Alexandru Tomescu.
Dacă doriţi să revedeţi... o ediţie de colecţie ”Mic dejun cu un campion”
vineri, 11 februarie 2022
Sâmbătă, 12 februarie, de la ora 10:00, v-ați putut reîntâlni cu prof. dr. Jean-Jacques Askenasy – cercetător şi medic, un pionier al studiului terapiilor somnului format la școala românească de neurologie a savantului Gheorghe Marinescu.
Dacă doriţi să revedeţi... o întâlnire de zile mari cu Ion Vianu
vineri, 04 februarie 2022
Sâmbătă, 5 februarie, de la ora 10:00, Daniela Zeca-Buzura ne-a invitat la o reîntâlnire cu unul dintre cei mai prodigioşi intelectuali români contemporani, urmaş al unei familii cu tradiţie şi excelenţă.
Dacă doriţi să revedeţi... Despre cuvântul secret: IKIGAI
joi, 27 ianuarie 2022
O întâlnire cu scriitorul şi jurnalistul Francesc Miralles. Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, de la ora 10:00, v-am invitat să ne fiţi alături pentru a descifra împreună secretul longevităţii şi fericirii.
Dacă doriţi să revedeţi... acad. Ioan Aurel Pop
vineri, 21 ianuarie 2022
La TVR 2 revedeți o ediție specială „Mic dejun cu un campion”. Invitatul Danielei Zeca Buzura este academicianul Ioan Aurel Pop, istoric, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și preşedintele Academiei Române. Pe 24 ianuarie, la ora 8.
Dacă doriţi să revedeţi... o ediţie de colecţie
luni, 10 ianuarie 2022
Sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 10:00, în ziua celebrării Zilei Culturii Naţionale, aflate sub semnul aniversării naşterii lui Mihai Eminescu, Daniela Zeca Buzura a avut un invitat special: criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu.
Dacă vreţi să revedeţi... Pr. Irineu Dogaru la „Mic Dejun cu un Campion”
sâmbătă, 08 ianuarie 2022
Sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 10:00, invitatul Danielei Zeca-Buzura a fost Arhimandritul Irineu Dogaru – parohul Bisericii Palatului Cotroceni.
Dacă doriţi să revedeţi... Mircea Baniciu la „Mic dejun cu un campion”
joi, 30 decembrie 2021
Luni, 3 ianuarie, ora 08:00, la TVR 2, alături de Daniela Zeca Buzura am putut fi împreună cu Mircea Baniciu, pentru 50 de minute pline de amintiri, cuvinte de duh şi muzică pe placul inimii.
Dacă doriţi să revedeţi... Angela Gheorghiu la „Mic Dejun cu un Campion”
joi, 23 decembrie 2021
Oricând am urmări o ediţie specială la Mic Dejun cu un Campion, nimic nu se poate compara cu această spumoasă revedere cu Angela Gheorghiu de luni, 27 decembrie 2021, de ora 8:00
Mariana Mihuţ: „Întotdeauna pe primul plan a fost profesia”
sâmbătă, 18 decembrie 2021
Binecunoscută pentru reţinerea cu care acordă interviuri, întâlnirea cu invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 18 decembrie, ora 10:00, la „Mic Dejun cu un Campion”, după o lungă absenţă, a fost cu adevărat un privilegiu.
Noica: „Absența modelelor va arunca țara într-un ciclu nesfârșit de greşeli”
miercuri, 08 decembrie 2021
Invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic dejun cu un campion”, în ediţia de sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 10:00, a fost academicianul Nicolae Noica – inginer constructor, profesor universitar.
Adrian Niculescu:
vineri, 03 decembrie 2021
Luni, 6 decembrie, de la ora 8:00, la TVR 2, vă invităm să revedeți ediția "Mic Dejun cu un Campion" cu profesorul univ. dr. Adrian Niculescu.
Dr. Aurel Romila: „Merită să trăim atâta timp cât suntem liberi”
vineri, 26 noiembrie 2021
Sămbătă, 4 decembrie, de la ora 8.00, la TVR Internațional și TVR MOLDOVA, Daniela Zeca Buzura vă invită la o nouă ediție "Mic dejun cu un campion".
„Artiştii adevăraţi vor exista în continuare. Arta lor e un mod de existenţă”
miercuri, 17 noiembrie 2021
Invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 10:00, a fost Dan Dediu, compozitor, profesor şi rector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.
joi, 11 noiembrie 2021
Un actor, dramaturg şi regizor, la "Mic dejun cu un campion", sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 10:00, la TVR 2. Pe Mihai Gruia Sandu, celebrul "Arlechino" al anilor 90, îl putem asculta acum la "Teleenciclopedia".
Prof. Ioan Cristescu: „Muzeul este viu. Visez ca vizitatorii să devină personaje”
vineri, 05 noiembrie 2021
Invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic deun cu un campion” de sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 10.00, a fost prof. Ioan Cristescu, manager al Muzeului Naţional al Literaturii Române, profesor și doctor în filologie.
Dr. Dragoş Vinereanu:
joi, 28 octombrie 2021
Invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 10:00, este dr. Dragoş Vinereanu, medic primar cardiolog, profesor universitar şi cercetător, cel mai tânăr membru al Academiei Române de Ştiințe Medicale.
Felicia Mihali: A-ţi iubi trecutul, jumătatea rămasă în ţară, nu este un handicap
miercuri, 20 octombrie 2021
Invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic dejun cu un campion", sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 10:00, a fost jurnalista și romanciera Felicia Mihali.
George Banu, la Mic dejun cu un campion: ’’Teatrul... este clipa de neuitat”
vineri, 15 octombrie 2021
„Teatrul nu poate schimba lumea dar teatrul, reunind plăcerea şi responsablitatea, îi poate servi de alertă spectatorului’’, spune George Banu, invitatul Danielei Zeca Buzura în ediția de sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 10:00.
sâmbătă, 09 octombrie 2021
„Vă așteptăm cu aceeași bucurie și în sezonul de toamnă al unui talk-show alert, interesant și de calitate, la TVR 2, alături de publicul nostru!”, spune Daniela Zeca Buzura.
Culisele unei întâlniri îndelung aşteptate la
joi, 07 octombrie 2021
Ne-am întâlnit în prima ediţie din acest sezon cu Majestatea Sa, Margareta – custodele Coroanei României şi cu Alteţa Sa regală, Principele Radu al României într-o conversaţie despre istorii vechi şi noi ale Casei Regale române. | VIDEO
Dacă doriţi să revedeţi...o ediție cu Gigi Căciuleanu
vineri, 01 octombrie 2021
O conversație de excepție la ”Mic dejun cu un campion”. Pe TVR2, TVR3 și TVR Internațional.        
Dacă doriţi să revedeţi...o ediție cu maestrul Marin Cazacu
vineri, 24 septembrie 2021
Un ”Mic dejun cu un campion” de revăzut neapărat la TVR2,  luni 27 septembrie de la ora 8:00. Pe 26 septembrie, de la ora 7:55, se transmite la TVR 3, iar pe TVR Internațional, pe 2 octombrie, de la ora 7:00.
Dacă doriţi să revedeţi ... o vedetă populară ca Iuliana Tudor | VIDEO
joi, 16 septembrie 2021
Vă invităm să revedeţi o întâlnire memorabilă, la "Mic dejun cu un campion", cu omul de televiziune, Iuliana Tudor, la TVR 2, TVR3, TVR Internațional și TVR Moldova, în perioada 18-25 septembrie.
Dacă doriţi să revedeţi...o ediţie cu Ilie Năstase şi Cristian Ţopescu
miercuri, 08 septembrie 2021
Revedeţi o întâlnire atipică, la "Mic dejun cu un campion", cu doi invitaţi care s-au completat de minune: tenismenul Ilie Năstase şi regretatul comentator sportiv Cristian Ţopescu. | VIDEO
Mic dejun cu un campion: In memoriam Ion Caramitru
luni, 06 septembrie 2021
O personalitate complexă despre care, iată, în aceste clipe de singurătate, vorbim, din păcate, la timpul trecut. Ați revăzut o ediţie "Mic dejun cu un campion", în amintirea lui Ion Caramitru, pe 7 septembrie, de la ora 18, la TVR2.
Matei Vişniec: „Când obosesc de viaţă, scriu un roman”
vineri, 03 septembrie 2021
Matei Vişniec, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi români contemporani, a fost invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic Dejun cu un campion”. Ediţia s-a difuzat sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 10:00, la TVR 2 şi online pe TVR+.
Dacă doriţi să revedeţi...O ediție cu actrița Tania Popa
duminică, 29 august 2021
Conversaţia dintre actriţa Tania Popa şi Daniela Zeca Buzura a fost mai mult decât o simplă întâlnire. A fost un spectacol în sine: al cuviinţei, al excelenţei profesionale, al bunului exemplu personal.
Dacă doriţi să revedeţi...O întâlnire cu scriitorul Mircea Cărtărescu
luni, 16 august 2021
Acum patru ani, l-am avut ca invitat de onoare pe Mircea Cărtărescu. Nu este o sintagmă formală – invitat de onoare – pentru că este chiar un privilegiu de a-l avea alături pe unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori contemporani.
Dacă doriţi să revedeţi...Un interviu cu jurnalistul Marius Tucă
luni, 09 august 2021
Un Mic Dejun cu un jurnalist dilematic, un profesionist al talk-show-ului, un poet sensibil, un redutabil interlocutor: Marius Tucă. Pe TVR2, TVR3, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
Dacă doriţi să revedeţi... o ediţie cu Ion Vianu – medic psihiatru, jurnalist, scriitor
luni, 09 august 2021
Echipa emisiunii "Mic Dejun cu un Campion" ne prilejuieşte întâlnirea cu un reputat medic psihiatru român care a făcut carieră în Elveţia şi, în egală măsură, un scriitor valoros: Ion Vianu. Revedem ediţia la TVR2, TVRi şi TVR MOLDOVA.
Dacă doriţi să revedeţi...  Actriţa Victoria Cociaş, la
joi, 29 iulie 2021
Este una dintre cele mai longevive actriţe din România şi a jucat mulţi ani pe scena Teatrului Nottara, sub îndrumarea celor mai buni regizori. Fiecare spectacol al Victoriei Cociaş se transformă într-o descoperire pentru generaţiile mai tinere.
Dacă doriţi să revedeţi... Ioana Nicolaie şi taina literaturii pentru copii
vineri, 16 iulie 2021
Sâmbătă, 17 iulie, de la ora 10:00, invitatata Danielei Zeca Buzura la "Mic dejun cu un campion", pe TVR 2, a fost Ioana Nicolaie, scriitor, jurnalist, profesor de literatură şi scriere creativă.
Acad. Leon Dănăilă: „E important să faci mereu ceva bun
vineri, 09 iulie 2021
La TVR2 și pe TVR+, ați putut revedea ediția „Mic dejun cu un campion" în care invitat a fost academicianul Leon Dănăilă. Pe 10 iulie de la ora 10:00.
Dacă doriţi să revedeţi... Sofia Vicoveanca la „Mic dejun cu un campion”
vineri, 02 iulie 2021
„Trebuie să fii mereu ceea ce eşti cu adevărat’’,  mărturiseşte Sofia Vicoveanca, o artistă complexă, actriţă, cercetător şi culegător de cântece străvechi, invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 03 iulie, de la ora 10:00, la „Mic dejun cu un campion”.
Dacă doriţi să revedeţi... Dan Grigore la
vineri, 25 iunie 2021
Invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia "Mic dejun cu un campion" de sâmbătă, 26 iunie, de la ora 10:00 a fost primul muzician român distins cu Ordinul Artelor şi al Literelor în grad de Cavaler acordat de Guvernul francez, în 1999.
Dacă doriţi să revedeţi... Prof. dr. Maria Dorobanţu la
joi, 17 iunie 2021
"Eu înţeleg medicina ca pe o ştiinţă, dar în oarecare măsură şi ca pe o artă’’, a mărturisit invitata Danielei Zeca Buzura în emisiunea "Mic dejun cu un campion" de sâmbătă, 19 iunie, de la ora 10:00, la TVR 2.
Dacă doriţi să revedeţi... Mircea Albulescu la „Mic dejun cu un campion”
joi, 10 iunie 2021
Marele actor a deschis proiectul „Mic dejun cu un campion”, la TVR 2, fiind prima personalitate invitată de Daniela Zeca-Buzura. Au trecut treisprezece sezoane de atunci, iar sâmbătă, 12 iunie, de la ora 10:00, am revăzut o ediție de colecție.
Dacă doriţi să revedeţi... GABRIELA ADAMEŞTEANU la „Mic dejun cu un campion”
joi, 03 iunie 2021
„Eu sunt copilul războiului, m-am născut în 1942 şi sunt un produs al epocii comuniste pentru că am terminat Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1965’’ spune invitata GABRIELA ADAMEŞTEANU, scriitor, traducător şi publicist, în deschiderea ediției „Mic dejun cu un campion” de sâmbătă, 5 iunie, de la ora 10:00.
IN MEMORIAM Ion Dichiseanu - la
joi, 27 mai 2021
Sâmbătă, 29 mai, de la ora 10:00, la "Mic dejun cu un campion" ați putut revedea o ediţie de colecţie cu un actor de legendă: Ion Dichiseanu.
Actorul Emil Boroghină: „Sunt un nebun care trăieşte din visurile sale”
sâmbătă, 22 mai 2021
Sâmbătă, 22 mai, de la ora 10:00, a fost invitatul Danielei Zeca Buzura la Mic dejun cu un campion este Emil Boroghină – actor şi regizor, manager de teatru, vicepreşedinte al Senatului UNITER.
Muzicianul Ion Bogdan Ştefănescu și flautul fermecat
vineri, 14 mai 2021
„Flautul este pentru mine o prelungire a sufletului’’, a spus invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic dejun cu un Campion” de sâmbătă, 15 mai, de la ora 10:00.
Profesorul Sorin Alexandrescu a venit la „Mic dejun cu un campion” | VIDEO
vineri, 07 mai 2021
Descendent al ilustrului scriitor Mircea Eliade, critic, istoric și teoretician literar, profesor și specialist în studiul imaginii şi literatură, Sorin Alexandrescu a fost invitatul Danielei Zeca Buzura, pe 8 mai, de la ora 10:00, la TVR 2.
Un personaj atipic la „Mic dejun cu un campion”: dr. Adrian Silvan Ionescu
vineri, 23 aprilie 2021
„Jocul de-a istoria este cuceritor, copleşitor şi recompensant! Cu puterea minţii săpânesc „maşina timpului” şi mă pot transporta, cu uşurinţă, în orice an al Epocii moderne”, dr. Adrian Silvan Ionescu.
„Nu mai am timp pentru experiențe. A venit vremea sintezelor!”
vineri, 16 aprilie 2021
Este afirmația facută de dirijorul Cristian Mandeal, invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 10:00, la „Mic Dejun cu un Campion”. | VIDEO
Acad. Ovidiu Bojor: „Toate bolile apar datorită sufletului bolnav’’ | VIDEO
vineri, 09 aprilie 2021
„La cei 97 de ani pe care îi va împlini, în plină criză sanitară mondială, descoperitorul insulinei vegetale continuă să lucreze oferindu-ne un model de optimism’’, spune în prezentarea sa Daniela Zeca Buzura, sâmbătă, 10 aprilie 2021, ora 10:00, la TVR2.
Andreea Răsuceanu: „Scrisul presupune multă singurătate…”
vineri, 26 martie 2021
Pe Andreea Răsuceanu, autoarea mai multor volume bazate pe metoda geocriticii, ați putut să o vedeți sâmbătă, 27 martie, de la ora 10:00 la TVR 2. Nu ratați titlurile de lectură recomandate de Daniela Zeca Buzura!
Dumitru Prunariu, invitat special în noul sezon „Mic dejun cu un campion” | VIDEO
vineri, 19 martie 2021
Sâmbătă, 20 martie, de la ora 10:00, alături de echipa sa, Daniela Zeca Buzura s-a aflat în grădina secretă de la Librăriile Cărtureşti – Verona pentru a da startul celui de-al treisprezecelea sezon al emisiunii „Mic dejun cu un campion” de la TVR 2.
Felicia Filip: „Pentru mine, acasă e aici, indiferent de ce am trăit prin alte părţi”
luni, 15 februarie 2021
A cucerit scenele lirice ale lumii, iar la debut presa a numit-o „noua regină a Traviatei”. Ați revăzut-o pe Felicia Filip la „Mic dejun cu un campion”  la TVR 2, pe 20 februarie, ora 10:00.| VIDEO
„Un filosof nu e rupt de lume, e conectat la tot ce se întâmplă în jurul lui” | VIDEO
luni, 08 februarie 2021
V-am propus să revedeți la TVR2, pe 13 februarie, de la ora 10:00, ediția emisiunii „Mic dejun cu un campion” în care invitat a fost Mircea Dumitru, filosof şi logician, profesor universitar și rectorul Universităţii Bucureşti.
Iuliana Marciuc: „Nu există probleme, există soluții” | VIDEO
miercuri, 23 decembrie 2020
O ediţie specială de Crăciun, cu parfum de scorţişoară şi clinchet de clopoţei la ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Mic Dejun cu un campion”, alături de Daniela Zeca Buzura. Sâmbătă, 26 decembrie, de la ora 10:00, la TVR 2 și online pe TVR+.
Gabriel Toncean la „Mic dejun cu un campion
vineri, 18 decembrie 2020
Sportiv şi profesor, preşedinte al Federaţiei Balcanice şi al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, invitatul Danielei Zeca Buzura pe 19 decembrie, ora 10:00 la TVR 2, a fost Gabriel Toncean.
Raluca Radu a venit la
joi, 10 decembrie 2020
Prof. univ. dr. Raluca Radu, jurnalist şi profesor, a fost invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic dejun cu un campion", sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 10:00.
Dinu Flămând: „Scriitorul este obligat să rămână un revoltat” | VIDEO
vineri, 04 decembrie 2020
„Am plecat din România când n-am mai găsit niciun motiv să mă stimez’’, spune invitatul Danielei Zeca-Buzura în ediția „Mic dejun cu un campion” de sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 10:00.
Emisiunile TVR, câștigătoare la Premiile TVmania 2020
miercuri, 25 noiembrie 2020
Premiile TVmania 2020 au ajuns, marți seară, la cei mai buni din televiziune.
Acad. Mircia Dumitrescu: „Îi iubesc pe cei din jur. Invidia mă dezamăgeşte”
luni, 23 noiembrie 2020
Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 10.00, invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic Dejun cu un Campion” a fost artistul care a transpus în volum integrala manuscriselor eminesciene.
Felix Alexa, din Australia şi Coreea de Sud, la „Mic dejun cu un campion” | VIDEO
vineri, 13 noiembrie 2020
Sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 10:00, despre teatru în pandemie, amintiri şi proiecte la întâlnirea Danielei Zeca Buzura cu profesorul și regizorul de teatru Felix Alexa.
Paul Surugiu-Fuego: „Familia e altarul meu cel mai prețios” | VIDEO
marţi, 03 noiembrie 2020
Sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 10:00, la „Mic dejun cu un campion’’, gazda emisiunii, Daniela Zeca Buzura, l-a avut invitat pe Paul Surugiu-Fuego.
Sculptorul Ioan Bolborea: „Credinţa asigură artistului libertatea absolută”
joi, 29 octombrie 2020
Pe 31 octombrie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura l-a avut invitat pe sculptorul Ioan Bolborea, unul dintre cei mai prolifici sculptori de monumente de for public.
„Nu ţin cu dinţii de funcţie, pentru că nu ea mă definește, ci ceea ce las în urmă”
joi, 22 octombrie 2020
Pe 24 octombrie, ora 10:00, Daniela Zeca Buzura l-a avut invitat la ’’Mic Dejun cu un Campion’’ pe Adrian Majuru, istoric, antropograf, profesor şi jurnalist, managerul general al Muzeului Municipiului Bucureşti. | VIDEO
Ema Stere: “Literatura fiind cea mai ieftină dintre arte… recomand scrisul oriunde”
sâmbătă, 17 octombrie 2020
Sâmbătă, 17 octombrie, la ’’Mic Dejun cu un Campion’’, Daniela Zeca Buzura a avut-o ca invitată pe Ema Stere, jurnalistă la Radio România Cultural, doctor în filologie şi cadru universitar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. | VIDEO
Maestrul Florin Zamfirescu:
miercuri, 30 septembrie 2020
Sâmbătă, 3 octombrie 2020, ora 10:00, la TVR 2 și online pe TVR+, invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic dejun cu un campion" a fost actorul Florin Zamfirescu, profesor universitar la UNATC.
Mai multe întâlniri cu creatorii români la
vineri, 25 septembrie 2020
Cel de-al 12-lea sezon, cel mai lung din cei cinci ani de când Daniela Zeca Buzura, gazda emisiunii TVR 2 ne-a dat întâlnire, a pregătit şi rubrici noi: un scurt portret de artist al fiecărei ediţii şi o campanie de lectură. Primul invitat: OANA GHIOCEL şi misterul sacru al Sfinxului din Carpaţi,
Mic dejun cu un campion: Daniel Cristea-Enache
vineri, 25 septembrie 2020
’’Fără să fiu habotnic, sunt un om profund credincios’’ , spune  invitatul Danielei Zeca Buzura, Daniel Cristea Enache.  L-ați putut vedea sâmbătă, 26 septembrie, la „Mic dejun cu un campion”, de la ora 10:00, la TVR 2 și online pe TVR+.
A început un nou sezon al emisiunii MIC DEJUN CU UN CAMPION
vineri, 11 septembrie 2020
Academicianul Nicolae Zamfir a deschis al doisprezecelea sezon al emisiunii ’’Mic Dejun cu un Campion’’ sâmbătă, 12 septembrie, ora 10.00, la TVR 2.
„Mic dejun cu un campion”: În atelierul pictorului Ilie Boca
joi, 03 septembrie 2020
Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 10:00, la TVR 2 şi online pe TVR+, puteți urmări la „Mic dejun cu un campion” o ediție despre artă și artist. Daniela Zeca Buzura a fost la Bacău, unde a vizitat atelierul pictorului Ilie Boca.
Dialog despre dragoste, cu Aurora Liiceanu la „Mic dejun cu un campion”
vineri, 28 august 2020
O ediție Best of a emisiunii „Mic dejun cu un campion”, în ultima sâmbătă de vară. Pe 29 august, de la ora 10:00, la TVR 2 și pe TVR+, ați putut revedea interviul acordat de Aurora Liiceanu realizatoarei Daniela Zeca Buzura.
Jean J. Askenasy: „Respect ţara natală şi ce am primit în România” | VIDEO
miercuri, 19 august 2020
Jean-Jacques Askenasy este academician şi medic, format la şcoala românească de neurologie a savantului Gheorghe Marinescu. Îl puteți revedea sâmbătă, 22 august, la TVR 2, într-un dialog cu Daniela Zeca Buzura, la „Mic dejun cu un campion”, ora 10:00.
Mihai Şora, invitat la
marţi, 04 august 2020
Sâmbătă, 8 august, l-ați putut revedea, la "Mic dejun cu un campion", de la ora 10.00, la TVR 2 și online pe TVR+, pe filozoful şi eseistul Mihai Şora, membru de onoare al Academiei Române.
Mic dejun cu un campion: Victor Rebengiuc | VIDEO
miercuri, 29 iulie 2020
Au trecut mai bine de doi ani de la această filmare, iar trecerea timpului n-a făcut decât să confere și mai multă profunzime dialogului. Îl revedeți pe Victor Rebengiuc, în dialog cu Daniela Zeca Buzura, sâmbătă, 1 august, de la ora 10.00, la TVR 2HD.
Medicul şi scriitorul Ion Vianu, invitat la „Mic Dejun cu un Campion”
vineri, 24 iulie 2020
Fiu al celebrului estetician şi critic Tudor Vianu, Ion Vianu şi-a urmat tatăl în vocaţia literară, dar a urmat şi o specializare complexă, aceea de medic psihiatru. Dialogul, sâmbătă, 25 iulie, de la ora 10.00, la TVR 2 şi pe TVR+.
Discuţii despre artă şi îngeri la „Mic dejun cu un campion” cu Silvia Radu
joi, 16 iulie 2020
Sâmbătă, 18 iulie, de la ora 10.00, la TVR 2 am putut revedea o ediție de colecție a emisiunii "Mic dejun cu un campion", filmată în primăvara anului 2015.
 Mic dejun cu un campion: un secol de istorie cu Neagu Djuvara
joi, 02 iulie 2020
Sâmbătă, 4 iulie, de la ora 10.00, la TVR 2 ați revăzut o ediție de colecție a emisiunii Mic dejun cu un campion, al cărei invitat este Neagu Djuvara - istoric, diplomat, filozof şi romancier.
Un invitat emblematic la
vineri, 29 mai 2020
"Mic dejun cu un campion" în stare de alertă maximă. Ați urmărit un debut într-o serie scurtă sâmbătă, 30 mai, de la ora 10:00, la TVR 2 și online pe TVR+.
Emil Constantinescu, invitat la
sâmbătă, 16 mai 2020
Invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 16 mai, de la ora 10.00 la TVR2 este Emil Constantinescu – profesor universitar, cercetător şi fost preşedinte al României (1996 - 2000).
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XL)
duminică, 10 mai 2020
“...Și întărindu-l, l-a însoţit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, până la Horeb, muntele lui Dumnezeu.” (3 Regi 19, 8 )
Mic dejun cu un campion: Jean-Jacques Askenasy – Vocația prieteniei
sâmbătă, 09 mai 2020
Sâmbătă, 9 mai, de la ora 10:00, la TVR 2 și online pe TVR+, am luat micul dejun cu Jean-Jacques Askenasy, medic neurolog și cercetător în domeniul neuroștiinței, membru de onoare al Academiei Române.
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXIX)
vineri, 08 mai 2020
“A nu trăi în zadar înseamnă a şti să dai vieţii pământeşti aspectul unei captivităţi cereşti.” (Lucian Blaga)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXVIII b)
joi, 07 mai 2020
“În inima omului se află începutul și sfârșitul tuturor lucrurilor.” ( Lev Tolstoi)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXVIII)
miercuri, 06 mai 2020
“...Și până la urmă totul s-a redus la o singurătate incredibilă, o singurătate fără cauze vizibile și tocmai de aceea incredibilă.” (Juan Gabriel Vásquez)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXVII)
marţi, 05 mai 2020
Bucurați-vă de o nouă pagină de jurnal pregătită de Daniela Zeca Buzura în vremuri de pandemie! Aflați cum, pentru unii semeni, pandemia poate fi motiv de bucurie!
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXVI)
luni, 04 mai 2020
“Vitalitatea muzicii nu depinde de numele autorului, ci de conținutul ei spiritual“. (Sergiu Celibidache)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXV c)
duminică, 03 mai 2020
“Prigonitorii ei au sfârşit în chinuri groaznice, întărind cuvântul Domnului care zice: ”a Mea este răzbunarea.” (Romani 12:19)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXV b)
sâmbătă, 02 mai 2020
“Şi prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi.” (Luca 2:35)
Mic dejun cu un campion: Francesc Miralles în oceanul liniștii
vineri, 01 mai 2020
Sâmbătă, 2 mai, de la ora 10:00, la TVR2, am luat micul dejun cu scriitorul Francesc Miralles, un adevărat globe-trotter, jurnalist, sociolog și psiholog.
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXV)
vineri, 01 mai 2020
“Fiii mei, fiți curajoși, [...] cel puțin să ne salvăm sufletele noastre și să ne spălăm păcatele cu sângele nostru.” (ultimele cuvinte ale lui Constantin Brâncoveanu, 15 august, 1714)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXIV)
joi, 30 aprilie 2020
“Lucrul de care îmi este cel mai frică este frica.” (Montaigne)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXIII)
miercuri, 29 aprilie 2020
“Există fisuri în orice lucru. Pe acolo pătrunde lumina.” (Leonard Cohen)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXII)
marţi, 28 aprilie 2020
„Orice este nesigur în acest bălegar puturos al lumii, cu excepția iubirii unei mame”. (James Joyce)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXI)
luni, 27 aprilie 2020
“Întotdeauna rană. Niciodată sfîrşit. Căci dacă vrem să fim lumină, sîntem cruce.” (Clara Mărgineanu, “Femeia cruce”)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXX)
duminică, 26 aprilie 2020
“Dacă Dumnezeu nu s-ar fi odihnit duminica, ar fi avut timp să termine lumea”. Gabriel Garcia Marquez
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXIX)
vineri, 24 aprilie 2020
“Ce învățăm în vremuri de ciumă? Că există mai multe lucruri de admirat în oameni decât de disprețuit.“ (Albert Camus, “Ciuma”)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXVIII)
joi, 23 aprilie 2020
Daniela Zeca Buzura vă invită să citiți cartea lui Paolo Giordano, “În vremea contaminării", apărută anul acesta în contextul pandemiei, carte care se publică în același timp în 26 de țări.
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXVII)
miercuri, 22 aprilie 2020
“E dificil să faci schimbări majore când ești în minoritate.” acad. LEON DĂNĂILĂ, neurochirurg
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXVI)
marţi, 21 aprilie 2020
“Se întâmpla întocmai cum îi spuseseră shuarii: În timpul zilei, omul şi pădurea există deopotrivă. Noaptea însă, omul e pădurea.” (LUIS SEPULVEDA, "Bătrânul care citea romane de dragoste", Ed. Polirom, 2001)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXV)
luni, 20 aprilie 2020
“Pentru mine nu se pune întrebarea dacă eu cred în minune sau nu. Ştiu că ea este adevărată.” Patriarhul Diodor, la Paștele anului 1998.
Muzică la două violoncele, la
sâmbătă, 18 aprilie 2020
Pe 18 aprilie de la ora 10.00, la TVR2, Daniela Zeca Buzura a stat de vorbă cu Marin Cazacu despre sonorități muzicale.
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXIV)
vineri, 17 aprilie 2020
“Cum ascunde luna /Faţa sa de soare, /Aşa groapa Te-a ascuns şi pe Tine-acum, /Cel ce prin trupească moarte ai apus.” (Prohodul Domnului, Starea întâi)  
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXIII)
joi, 16 aprilie 2020
“Să căutăm cum caută cei care trebuie să găsească și să găsim cum găsesc cei care trebuie să mai caute încă”. (Sfântul Augustin)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXII)
miercuri, 15 aprilie 2020
“... pentru că orice cale ai alege, tot acolo vei ajunge și tu”. (Mario de Andrade)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXI)
marţi, 14 aprilie 2020
“...căci ne naștem pentru o durată neînsemnată și chiar și acest răstimp care ne-a fost dat zboară atât de repede, cu o asemenea iuțeală, încât pe toți, cu prea puține excepții, viața îi părăsește tocmai când sunt mai pregătiți de viață.” Seneca, Scrisori morale către Lucilius
 DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XX)
luni, 13 aprilie 2020
“Am ajuns aici numai prin aroganța cu care am dorit să ne dominăm semenii, să-i denigrăm și să-i anihilăm. Suntem în al 12-lea ceas. Dacă nu învățăm nimic din această experiență, al 13-lea ceas ne-ar putea fi fatal. Dumnezeu să ne ajute!” Dumitru Constantin Dulcan  
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XIX)
duminică, 12 aprilie 2020
“ ...Dacă se întâmplă să culegi flori în această zi mare, iertare trebuie să le ceri, fiindcă și ele au un suflet”. (Zicere românească )
Cu micul dejun la...teatru
vineri, 10 aprilie 2020
Poate că nu aşterneam aceste rânduri dacă nu aveam parte de o bucurie atât de neaşteptată: Mic Dejun a poposit la teatru. La Teatrul ’’Odeon’’ din Bucureşti.
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XVIII)
vineri, 10 aprilie 2020
“Îmi pare rău dacă acum vă simțiți ca într-o carte horror, de Stephen King.” (S. King, într-un interviu pentru radio, 9 aprilie , 2020)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XVII)
joi, 09 aprilie 2020
“Să te exprimi despre televiziune, uite, asta ar fi o aventură aproape mistică”. (Bernard Pivot, 2012)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XVI)
miercuri, 08 aprilie 2020
“Oamenii au nevoie de o asemenea muzică. Scrie, dragul meu, scrie!” (Lev Tolstoi în conversație cu Serghei Rahmaninov )
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XIV)
luni, 06 aprilie 2020
„Nu am nevoie de o religie pentru a crede. Bunătatea este religia mea.” Dalai Lama
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XIII)
duminică, 05 aprilie 2020
“...În asta constă diferența dintre mama și mine. Sfatul ei împotriva melancoliei este: “ Gândește-te la toate nenorocirile din lume și fii fericită că nu treci tu prin ele ”. ( Jurnalul Annei Frank )
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XII)
vineri, 03 aprilie 2020
"O pisică nu face decât să ne ducă la o alta.” - Ernest Hemingway
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XI)
joi, 02 aprilie 2020
“Cea mai mică dintre feline este o capodoperă.” Leonardo da Vinci
Daniela Zeca Buzura ține, zilnic, un Jurnal de carantină pe Facebook
miercuri, 01 aprilie 2020
Pe 22 martie, realizatoarea Daniela Zeca Buzura, gazdă a seriei de interviuri-confesiune "Mic dejun cu un campion", a început să scrie despre fiecare zi de izolare, într-un Jurnal de carantină, pe Facebook.
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (IX)
marţi, 31 martie 2020
“Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică. “ Jimi Hendrix
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (VIII)
luni, 30 martie 2020
“Căsătoria este ultima noastră șansă de a deveni înțelepți.” Joseph Barth
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (VI)
vineri, 27 martie 2020
“Cafeaua miroase a Rai...” (zicere arabă)
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (V)
joi, 26 martie 2020
“Se poate muri de supărare? De disperare? De sentimentul zădărniciei?” PAUL GOMA
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (IV)
miercuri, 25 martie 2020
“Luați seama la crinii câmpului (...) nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia”( Matei, 6, 28-29).
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ(III)
marţi, 24 martie 2020
“Lumea înseamnă lucruri separate și opriri diferite”. (Fernando Pessoa, “ Cartea neliniștirii”)
„Mic dejun cu un campion”: De vorbă cu arhitectul Augustin Ioan
luni, 23 martie 2020
La „Mic dejun cu un campion” l-am reîntâlnit pe arhitectul Augustin Ioan, special pentru a rememora o Românie a excelenţei, sâmbătă, 28 martie, de la ora 10:00, la TVR 2.
DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (II)
luni, 23 martie 2020
“Dacă nu putem fi niște sfinți, măcar să fim niște medici. “ ( Albert Camus, “ Ciuma”)
DANIELA ZECA BUZURA JURNAL DE CARANTINĂ( I)
duminică, 22 martie 2020
Suntem împreună de 5 ani. Rămânem împreună !
Mircea Cărtărescu:
joi, 19 martie 2020
Sâmbătă, 21 martie, de la ora 10.00, la TVR 2 vă invităm să revedeți o ediție de colecție a emisiunii "Mic dejun cu un campion".
Octav Ginghină, un medic invitat la
joi, 19 decembrie 2019
’’Contează mult pe cine ai alături. Echipa este cea mai importantă în meseria noastră’’, spune conf. univ. dr. Octav Ginghină, medic chirurg, doctor în ştiinţe medicale, invitatul Danielei Zeca Buzura la TVR2, pe 21 decembrie, ora 10:00.
Saviana Stănescu:
vineri, 13 decembrie 2019
Sâmbătă, de la ora 10:00, telespectatorii TVR 2 au cunoscut-o pe Saviana Stănescu – scriitoare româno – americană, profesor de scriere dramatică şi teatru contemporan, poet, dramaturg şi jurnalist.
Paula Seling:
joi, 05 decembrie 2019
Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 10:00, la "Mic dejun cu un campion" Daniela Zeca Buzura a stat de vorbă cu îndrăgita interpretă şi compozitoare Paula Seling.
O vedetă a României în dialog cu Daniela Zeca Buzura: Corina Chiriac | VIDEO
vineri, 22 noiembrie 2019
Solistă de muzică uşoară, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiuni de televiziune, actriţă de teatru şi film, Corina Chiriac a venit sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10:00, la "Mic dejun cu un campion".
Virgil Nemoianu, la
miercuri, 13 noiembrie 2019
Eseist, critic literar și filozof al culturii, Virgil Nemoianu se află în ţară la invitaţia Academiei Române. Pe 16 noiembrie de la ora 10:00, telespectatorii TVR 2 şi TVR 2 HD l-au putut urmări într-un dialog plin de substanţă cu Daniela Zeca Buzura.
Pavel Şuşară:
vineri, 08 noiembrie 2019
Criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară şi Daniela Zeca Buzura, gazda emisiunii, într-o nouă întâlnire sâmbătă, de la ora 10:00 la TVR2, TVR 2 HD şi TVR Moldova şi duminică, de la ora 9:00, la TVR3.
joi, 31 octombrie 2019
„La fiecare film am avut alte căutări. Am încercat altceva’’, spune Corneliu Porumboiu, invitatul Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 2 noiembrie. | VIDEO
joi, 24 octombrie 2019
Marta Petreu, scriitor, profesor şi editor, eseist şi istoric al filozofiei româneşti, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a discutat cu Daniela Zeca Buzura, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 10:00, la "Mic dejun cu un campion".
Rodica Mandache:
miercuri, 16 octombrie 2019
Actriţă și profesoară, Rodica Mandache a fost invitata Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 19 octombrie, de la 0ra 10.00, la TVR 2. "Dragostea mea pentru teatru este ca un filtru pentru toate trăirile şi viaţa mea", spune actrița.
Mic dejun cu un campion care aduce cartea: Dan C. Mihailescu
vineri, 11 octombrie 2019
„Am descoperit prin suferinţă bucuria de a fi un supravieţuitor şi-mi pare rău să v-o spun, dar suferinţa te smereşte, te face mai credincios, mai răbdător” , mărturiseşte criticul literar Dan C. Mihăilescu încă de la începutul interviului său cu Daniela Zeca Buzura.
Un medic cu har la
joi, 03 octombrie 2019
Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 5 octombrie, la TVR 2, de la ora 10:00, este Renata Dediu, un medic cu har care construieşte în primul rând speranţa.
Scriitor de succes peste ocean, Carmen Firan vine la
miercuri, 12 iunie 2019
"A te simţi liber înseamnă să ştii să-ți ții mintea clară și sufletul sănătos’’, spune Carmen Firan, scriitor şi jurnalist, dramaturg şi scenarist, invitată la "Mic dejun cu un campion", sâmbătă, de la 10:00, la TVR2.
Întâlnire de colecţie cu Tatiana Niculescu la
marţi, 04 iunie 2019
Sâmbătă, de la 10.00, la TVR 2 și duminică, de la 9.00, la TVR3, Daniela Zeca Buzura şi Tatiana Niculescu au vorbit despre cea mai recentă apariţie în librării: ’’Regele şi Duduia. Carol al II-lea şi Elena Lupescu. Dincolo de bârfe şi clişee (2019)".
Ediţie dedicată vizitei Papei Francisc în România, la „Mic dejun cu un campion”
vineri, 24 mai 2019
Invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia de sâmbătă, 25 mai, de la ora 10.00, a fost Wilhelm Dancă, preot şi profesor, membru corespondent al Academiei Române și membru al Academiei de Științe și Arte din Salzburg.
Un jurnalist de război la
vineri, 17 mai 2019
"Vreau să fiu reporter, nu şef’’, a spus Adelin Petrişor în întâlnirea sa cu Daniela Zeca Buzura. Experienţe sale unice au fost povestite fără nicio reţinere, cu o seriozitate de multe ori amară dar şi cu amuzament sâmbătă, 18 mai, de la ora 10.00.
Scriitorul Dan Pavel a fost invitat la
joi, 02 mai 2019
’’După 1989, după ce a căzut comunismul, am făcut numai ce mi-a plăcut’’, spunea Dan Pavel, invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic dejun cu un campion", în ediţia de sâmbătă, 4 mai.
Mic Dejun cu 12 Campioni, ediţie Best of
joi, 27 decembrie 2018
"Mic Dejun cu un Campion" a ajuns la finalul celui de-al optulea sezon. Alături de un partener de discuţie inconfundabil, gazda Daniela Zeca Buzura, s-au aflat 12 invitaţi în tot atâtea ediţii de colecţie.
O întâlnire de suflet la
marţi, 18 decembrie 2018
Sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura a pregătit telespectatorilor o ediţie specială în preajma Crăciunului, alături de actorul şi poetul Dorel Vişan, unul dintre maeştrii scenei şi ecranului românesc.
Medicul Simona Tivadar, confesiuni la
vineri, 14 decembrie 2018
Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 10.00, la TVR 2, a fost  Simona Tivadar , medic diabetolog, de boli de nutriţe şi metabolice.
miercuri, 05 decembrie 2018
Cunoscut istoric, scriitor, diplomat şi ambasador al României la UNESCO, Adrian Cioroianu va purta o  discuţie incitantă şi surprinzătoare cu Daniela Zeca Buzura, la "Mic Dejun cu un Campion", sâmbătă, 8 decembrie 2018, de la ora 10:00, la TVR2.
Virgil Ianţu:„Succesul nu trebuie să fie un scop. Performanţa trebuie urmărită”
joi, 29 noiembrie 2018
O discuţie incitantă şi surprinzătoare alături de Daniela Zeca Buzura, la „Mic dejun cu un campion”, de Ziua Naţională a României, sâmbătă, 1 DECEMBRIE, de la ora 10:00, la TVR 2.
Horia Roman Patapievici, invitat la „Mic dejun cu un campion”
miercuri, 07 noiembrie 2018
Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Mic dejun cu un campion”, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 10.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.
Nicolae Manolescu: „Scriitorii nu trebuie să facă politică militantă”
miercuri, 31 octombrie 2018
„Cândva, i-a contrariat pe mulţi declarând că nu a scris niciodată o scrisoare de dragoste, dar, în mod cert, pasiunea lui Nicolae Manolescu s-a livrat integral literaturii şi criticii literare’’ - spune Daniela Zeca Buzura la „Mic dejun cu un campion”.
Elisabeta Lipă: „Am muncit pe viaţă şi pe moarte pentru tot ce am obţinut”
miercuri, 24 octombrie 2018
Sportivă de performanţă, prima femeie general a Armatei Române, vine la „Mic dejun cu un campion”, sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 10.00, la TVR 2.
Mircea Divricean: „Trebuie să fim guvernaţi de inteligenţa inimii”
joi, 18 octombrie 2018
„Mic dejun cu un campion” vă dă întâlnire sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 10.00, cu Mircea Divricean, Consul de Onoare al României în statul Utah (SUA).
Maia Morgenstern, invitată la
vineri, 12 octombrie 2018
Maia Morgenstern  a luat micul dejun alături de telespectatorii TVR 2, pe 13 octombrie, la invitația Danielei Zeca Buzura. Emisiunea se difuzează ulterior pe TVR 3, TVR lnternațional și TVR MOLDOVA - detalii în articol.
Jean-Jacques Askenasy a deschis noul sezon „Mic dejun cu un campion”
vineri, 05 octombrie 2018
„Mic dejun cu un campion” a început sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 10.00, al optulea sezon cu noi invitaţi care au poveşti de viaţă exemplare.
Începeţi vacanţa cu „Mic dejun cu un campion”
miercuri, 13 iunie 2018
La final de sezon, îi puteţi revedea pe invitaţii Danielei Zeca Buzura care au participat la întâlnirile de la „Mic dejun cu un campion”, sâmbătă, 16 iunie, de la ora 10.00, la TVR 2.
Adrian Cioroianu, la „Mic dejun cu un campion”
miercuri, 06 iunie 2018
Vă dăm întâlnire, sâmbătă, 9 iunie, de la ora 10.00, cu Daniela Zeca Buzura şi invitatul său, istoricul Adrian Cioroianu.
Marius Bodochi: “Nu mă uit înapoi, nici cu tristeţe, nici cu mânie.”
miercuri, 30 mai 2018
Nu rataţi întâlnirea memorabilă cu Marius Bodochi, invitatul Danielei Zeca Buzura la “Mic dejun cu un campion”, sâmbătă, 2 iunie, de la ora 10:00, la TVR 2.
Radu Paraschivescu: „Fericirea nu trebuie s-o cauţi. Las-o să dea ea peste tine”
joi, 17 mai 2018
Nu veţi regreta deloc întâlnirea cu Radu Paraschivescu într-o discuţie spumoasă alături de Daniela Zeca Buzura, sâmbătă, 19 mai, la „Mic dejun cu un campion”, de la ora 10.00, la TVR 2.
Despre cafea şi cărţi, cu Gheorghe Florescu, la „Mic dejun cu un campion”
marţi, 08 mai 2018
Sâmbătă, de la ora 10.00, la „Mic dejun cu un campion”, cafeaua este „povestită” de Gheorghe Florescu, un maestru al gusturilor depline.
Dr. Mihaela Bilic: „Niciodată nu am putut să mănânc după pofta inimii”
joi, 03 mai 2018
Dincolo de cabinet şi consultaţii, Mihaela Bilic filmează, scrie, călătoreşte prin lume - reţeta perfectă pentru „Mic dejun cu un campion”, sâmbăta, 5 mai, de la ora 10.00, la TVR 2.
Sofia Vicoveanca: „Sunt un om al cărărilor. Toată viaţa am fost cu traista-n băţ”
vineri, 27 aprilie 2018
Am invitat la „Mic dejun cu un campion” o excelenţă a longevităţii şi a dăruirii pentru cântul popular autentic, sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 10.00, la TVR 2.
Mihai Şora, invitat special la
joi, 19 aprilie 2018
Invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia de sâmbătă, 21 aprilie,  a emisiunii "Mic dejun cu un campion", de la ora 10.00, la TVR 2, este filozoful şi eseistul Mihai Şora, membru de onoare al Academiei Române.
Părintele Gheorghe Holbea: „Oamenii simt într-un preot puterea duhului”
miercuri, 04 aprilie 2018
„Mic dejun cu un campion” a făcut un obicei de a invita în apropierea sărbătorilor importante ale românilor, cum este şi cea de Paşte, preoţi-profesori alături de care să descifrăm taine nespuse care pot să ne facă „oameni” prin învăţăturile creştine.
Alex Ştefănescu: „Mi-ar fi părut rău să mor şi să nu fi scris despre Eminescu”
miercuri, 28 martie 2018
Alex Ştefănescu, un vechi prieten de-al nostru, a revenit sâmbătă, 31 martie ,de la ora 10.00, la „Mic dejun cu un campion” pentru că volumul „Eminescu POEM cu POEM” a văzut lumina tiparului.
Mic Dejun cu un Campion: Victor Rebengiuc
miercuri, 21 martie 2018
Întâlnirea cu Daniela Zeca Buzura, într-un context privat şi invitaţia atât de caldă şi prietenoasă adresată fără niciun fals festivism, au făcut ca această întâlnire să se întâmple. Emisiunea se difuzează sâmbătă, 24 martie, de la ora 10.00, la TVR 2.
Ada Milea, la Mic Dejun cu un Campion
joi, 15 martie 2018
Implicată în proiecte culturale de graniţă, în care îmbină muzica, teatrul cu experimentul mişcării coregrafice, Ada Milea este astăzi un artist complet care ne-a bucurat în mod deosebit că a acceptat fără reţineri invitaţia de a deschide noul sezon al întâlnirilor de la Mic Dejun cu un Campion.
Mic dejun cu actorul Marcel Iureş
joi, 28 decembrie 2017
Îndrăgitul actor a fost invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia din 30 decembrie a emisiunii „Mic dejun cu un campion”, de la TVR 2.
Cătălin Ştefănescu este gazdă la „Mic dejun cu un campion”
miercuri, 20 decembrie 2017
V-am pregătit pentru sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 10:00, o ediţie cu totul specială, cu care nădăjduim să vă surprindem.
Scriitorul George Arion, invitat la
joi, 07 decembrie 2017
George Arion a fost invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia din 9 decembrie a emisiunii "Mic dejun cu un campion".
Ioan Aurel Pop: Marea Unire de la 1918, punctul astral al istoriei naţionale
miercuri, 29 noiembrie 2017
Ioan Aurel Pop a fost invitatul Danielei Zeca Buzura la TVR 2 pe 2 decembrie, de la ora 10:00. Această ediţie "Mic dejun cu un campion" este prima dintr-o serie de emisiuni ’’altfel’’, dedicate celebrării primului centenar al României.
Scriitorul Francesc Miralles, invitat la
vineri, 24 noiembrie 2017
Scriitorul, jurnalistul și muzicianul spaniol Francesc Miralles a fost invitatul de onoare la FILIT 2017, un festival de literatură a cărui notorietate atrage pe an ce trece tot mai mulţi invitaţi de marcă din lumea întreagă.
Mircea Dinescu, invitat la
miercuri, 15 noiembrie 2017
Mircea Dinescu a luat micul dejun...ca un campion, la invitaţia Danielei Zeca Buzura, în ediţia din 18 noiembrie a emisiunii moderate de aceasta. Puteţi urmări interviul de la ora 10.00, pe TVR 2.
Marin Cazacu: Ţara asta a împlinit 100 de ani. Îi suntem datori
vineri, 10 noiembrie 2017
Marin Cazacu şi fiul său Ștefan au fost invitaţii Danielei Zeca Buzura, sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 10.00, la "Mic dejun cu un campion", la TVR 2.
Tania Popa: ’’Drumul ne este scris de când ne naştem’’
miercuri, 01 noiembrie 2017
Tania Popa a fost invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic dejun cu un campion", sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 10.00, la TVR 2.
Poveştile şi nostalgiile lui Mircea Vintilă, la
miercuri, 25 octombrie 2017
Invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia din 28 octombrie, ora 10, a emisiunii "Mic dejun cu un campion" este Mircea Vintilă. Vă invităm să urmăriţi dialogul la TVR 2.
Medicul şi scriitorul Ion Vianu le spune românilor „Nu vă fie frică!”
joi, 19 octombrie 2017
Invitatul Danielei Zeca Buzura în ediţia din 21 octombrie a emisiunii „Mic Dejun cu un Campion” a fost Ion Vianu – medic psihiatru şi scriitor. Dialogul, de la ora 10.00, la TVR 2 şi pe TVR+.
Dr. Maria Dorobanţu: Să ieşi din tipare când adevărul nu e unde-l cauţi
miercuri, 11 octombrie 2017
Invitata din 14 octombrie, ora 10.00, la TVR 2, este  p rof. dr. Maria Dorobanţu, medic cardiolog, preşedinta Societăţii Europene de Cardiologie, prof. Medicină Internă şi Cardiologie,  Facultatea de Medicină, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.
Mic Dejun de Sânziene cu Andreea Marin, vedeta care s-a clasicizat
miercuri, 21 iunie 2017
Invitata Danielei Zeca Buzura, în ediţia din 24 iunie a emisiunii "Mic Dejun cu un Campion", de la ora 10.00 la TVR 2, a fost Andreea Marin – prezentator, moderator şi realizator de televiziune.
Adevărul și mărturisirea lui Dan Puric, la
vineri, 16 iunie 2017
Invitat: Dan Puric – actor, eseist, autor și regizor de teatru român, care a jucat în teatru, film şi în spectacole de televiziune. Moderator: Daniela Zeca Buzura. O nouă ediție "Mic dejun cu un campion", pe 17 iunie, de la ora 10:00, la TVR 2.
Damin Drăghici, invitat la
vineri, 09 iunie 2017
V-ați putut reîntâlni cu Damian Drăghici sâmbătă, 10 iunie, de la ora 10:00,  când invitatul Danielei Zeca Buzura a venit la o nouă ediţie a emisiunii dimineţilor de la TVR 2.
Mic dejun cu un campion: cafea de iunie cu scriitoarea Ioana Nicolaie
joi, 01 iunie 2017
Scriitoarea Ioana Nicolaie a fost invitata Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 3 iunie, la emisiunea ’’Mic Dejun cu un Campion’’. De la ora 10.00, la TVR 2 şi pe TVR +.
Cătălina Ponor, invitată la
vineri, 26 mai 2017
O campioană a sportului a luat micul dejun alături de amfitrioana emisiunii, Daniela Zeca Buzura. Ați putut urmări ediția cu invitata Cătălina Ponor sâmbătă, 27 mai, de la ora 10.00 la TVR 2, înregistrarea fiind disponibilă pe TVR+.
Mic dejun cu o cafea turcească în atelierul pictorului Ilie Boca
vineri, 19 mai 2017
Pictorul Ilie Boca a dialogat cu Daniela Zeca Buzura în atelierul său din Bacău. Ineditul "Mic Dejun cu un Campion" a fost difuzat în premieră sâmbătă, 20 mai, de la ora 10.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.
Mic dejun cu un campion al libertăţii: Nicu Covaci
vineri, 12 mai 2017
Nicu Covaci a fost invitatul pe care Daniela Zeca Buzura vi l-a propus pentru micul dejun din 13 mai, la TVR 2 şi pe TVR +, de la ora 10.00.
Mic dejun cu un campion - o ediţie cu dr. Theodor Cebotaru
vineri, 05 mai 2017
Sâmbătă, 6 mai, ora 10:00, la TVR 2 şi pe TVR+, un dialog cu Dr. Theodor Cebotaru – chirurg cardiolog, susţinut de realizatoarea Daniela Zeca Buzura.
Mic dejun cu un campion: Ion Dichiseanu, la o cafea cu nostalgii
vineri, 28 aprilie 2017
Ion Dichiseanu este invitatul pe care Daniela Zeca Buzura vi-l propune pentru micul dejun din 29 aprilie, la TVR 2 şi pe TVR + de la ora 10.00.
„Mic dejun cu un campion
joi, 20 aprilie 2017
Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 10.00, Daniela Zeca Buzura v-a invitat să urmăriţi dialogul cu scriitorul şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu. La TVR 2 şi online pe TVR +, un nou sezon bun se cunoaşte de dimineaţă!
Radu Jecan, invitatul emisiunii
joi, 26 ianuarie 2017
La Mic Dejun cu un Campion, ne-am întâlnit sâmbătă, 21 ianuarie, cu chirurgul Cristian – Radu Jecan, omul care de cele mai multe ori reprezintă ultima speranţă.
De sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, Mic Dejun cu Arhimandritul Irineu Dogaru
miercuri, 04 ianuarie 2017
De sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, ne întâlnim cu un preot care a definit destinul unui monument, Biserica Cotroceni - Arhimandritul Irineu Dogaru. 7 ianuarie, ora 10:00, la TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.
miercuri, 21 decembrie 2016
Emisiunea "Mic Dejun cu un Campion" a adus în dar o ediţie specială de Crăciun,  cu soprana Angela Gheorghiu. Sâmbātā, 24 decembrie, de la ora 10:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Mic dejun cu un masterchef de succes
marţi, 13 decembrie 2016
Cu un masterchef la masă, micul dejun nu poate fi altfel decât savuros: direct de la cratiţă în platoul emisiunii, Adrian Hădean este invitatul Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 10:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Mic dejun cu un campion: Comandantul Şerban Ionescu, un şoim al aerului
vineri, 09 decembrie 2016
Sâmbătă, 10 decembrie, am luat micul dejun la TVR 2 şi pe TVR+ de la ora 10:00, alături de gazda Daniela Zeca Buzura care l-a provocat la un dialog matinal pe comandantul Şerban Ionescu.
Mic dejun cu un campion: Silviu Lupescu, stăpânul unui imperiu de hârtie
miercuri, 30 noiembrie 2016
Telespectatorii noștri sunt și cititori pasionați, astfel că numele invitatului reprezintă motiv de încântare: Silviu Lupescu, managerul Editurii Polirom, în dialog cu Daniela Zeca Buzura, pe 3 decembrie, ora 10:00 la TVR 2, TVR HD și pe TVR +.
Întâlnire la Mic Dejun cu Horia Andreescu, un vrăjitor al baghetei
joi, 24 noiembrie 2016
Dirijorul Horia Andreescu a acceptat invitaţia TVR la "Mic dejun cu un campion". Conversaţia cu Daniela Zeca Buzura o puteţi urmări sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 10:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR +.
Marius Manole, invitat la
joi, 17 noiembrie 2016
Micul dejun oferit de TVR 2, TVR HD şi TVR + se ia, sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 10:00, în compania actorului Marius Manole: Daniela Zeca Buzura l-a invitat la o discuţie ca o dimineaţă însorită de toamnă.
Un Erou în platoul emisiunii
joi, 10 noiembrie 2016
Dialogurile matinale ale moderatoarei Daniela Zeca Buzura au continuat pe 12 noiembrie cu o întâlnire aparte: plutonierul adjutant principal Marius Apostol, rănit în războiul din Afganistan. "Mic Dejun cu un Campion" - ora 10:00 la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Academicianul Mircea Maliţa, la ’’Mic dejun cu un campion’’
miercuri, 02 noiembrie 2016
În prima sâmbătă de noiembrie, de la ora 10:00 pe TVR 2 şi TVR HD, v-am dat întâlnire într-o ediţie în care Daniela Zeca Buzura a dialogat cu profesorul, diplomatul, academicianul – sau simplu, Intelectualul Mircea Maliţa.
Lucia Hossu-Longin, la un mic dejun aniversar pe TVR 2
joi, 27 octombrie 2016
Lucia Hossu-Longin în dialog cu Daniela Zeca Buzura, la o cafea matinală sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 10:00, la o nouă ediţie a emisiunii "Mic dejun cu un campion" la TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.
Dan Grigore, invitatul noului sezon Mic dejun cu un campion
vineri, 21 octombrie 2016
Începe al patrulea sezon al Micului Dejun cu un Campion . Invitaţi, unul şi unul, într-o nouă serie de colecţie pe care o inaugurăm în această sâmbătă în compania lui Dan Grigore. De la ora 10:00, la TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Alex Ştefănescu: „Pentru mine, literatura este lucrul cel mai important”
marţi, 11 octombrie 2016
Am încheiat sezonul ediţiilor Best Of în note de umor şi literatură. Sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 9:30, la TVR 2 (şi 13:00, la TVR HD) ne-am reîntâlnit cu autorul şi criticul literar Alex Ştefănescu.
Cătălin Botezatu: „Întodeauna mi-a fost frică să nu dezamăgesc”
miercuri, 05 octombrie 2016
„Mic dejun cu un campion” continuă seria interviurilor Best Of, iar în această sâmbătă, 8 octombrie, vă reîntâlniţi cu designerul Cătălin Botezatu. De la ora 9:30, la TVR 2 şi TVR+ şi de la 13:00, la TVR HD.
Best of: Grigore Leşe, un personaj cu „un suflet larg, plin de har”
miercuri, 28 septembrie 2016
Dimineţile de sâmbătă continuă cu ediţiile de colecţie ale Mic dejunului cu un campion, iar pentru 1 octombrie, echipa emisiunii ne-a pregătit o reîntâlnire cu artistul Grigore Leşe. De la ora 9:30, la TVR 2, iar de la 13:00, la TVR HD.
Muzică, amintiri şi nostalgii cu Nicu Alifantis, la TVR 2
miercuri, 21 septembrie 2016
Sâmbătă, 24 septembrie, aţi urmărit o ediţie Best of a Mic Dejunului cu un campion, în care ne-am reîntâlnit cu Nicu Alifantis. De la ora 9:30, la TVR 2 şi 13:00, la TVR HD.
Best Of: Kamel Daoud, câştigătorul premiului Goncourt, vine la TVR 2
miercuri, 14 septembrie 2016
Într-o ediţie de colecţie a „Mic dejunului cu un campion”, ne-am întâlnit cu scriitorul algerian Kamel Daoud, câştigător al premiului Goncourt pentru roman de debut în 2015. Sâmbătă, 16 septembrie, de la 9:30, la TVR 2, şi de la 13:00 la TVR HD.
Începem sâmbăta la un „Mic dejun cu un campion”, cu cercetătoarea van Staden
miercuri, 07 septembrie 2016
În ediţia Best of a Mic dejunului din această sâmbătă, 10 septembrie, vă întâlniţi cu Raluca van Staden, cercetătoarea care a inventat aparatul care ar putea depista cancerul în 6 minute. De la 9:30, la TVR 2 şi 13:00, la TVR HD.
Mircea Baniciu, un altfel de arhitect al muzicii româneşti
miercuri, 31 august 2016
Sâmbătă, 3 septembrie, ați urmărit o ediţie de colecţie din ultimul sezon al Mic dejunului cu un campion. Invitatul Danielei Zeca Buzura este Mircea Baniciu. De la 9:30, la TVR 2 şi de la 13:00, la TVR HD.
Despre puterea scrisului şi a rezistenţei, cu Ana Blandiana
marţi, 23 august 2016
Sâmbătă, 27 august, ați putut urmări la TVR 2(9:30), TVR HD (10:30) şi pe TVR+ interviul realizat de Daniela Zeca Buzura, pentru emisiunea Mic Dejun cu un campion.
Despre prevenţie, vindecare şi speranţă, la „Mic dejun cu un campion”
marţi, 16 august 2016
Sâmbătă, 20 august, la „Mic Dejun” revedeţi o ediţie de colecţie cu doctorul Pavel Chirilă, un reputat profesor de bioetică şi medicină alternativă.  De la ora 9:30, la TVR 2 şi TVR+.
Mic dejun cu un campion: un secol de istorie cu Neagu Djuvara
marţi, 26 iulie 2016
A traversat timpul dintr-un secol în altul, începând cu Revoluţia bolşevică şi sfârşind cu răsturnarea  comunismului. Istoric, diplomat, dar mai ales, campion al timpului. Sâmbătă, 30 iulie, ne-am reîntâlnit cu Neagu Djuvara, de la 9:30, la TVR 2.
Mic dejun cu un campion: Ovidiu Lipan Ţăndărică şi poveştile Phoenix
marţi, 19 iulie 2016
Seria de redifuzări continuă cu un foarte iubit şi respectat muzician; îl veţi descoperi pe Lipan Ţăndărică aşa cum nu-l ştiaţi, în poveşti şi imagini de o preţioasă unicitate păstrate în Arhiva TVR. Sâmbătă, 23 iulie, la TVR 2, de la 9:30.
Gabriela Adameşteanu: „Orice succes nu măsoară neapărat valoarea”
marţi, 12 iulie 2016
Seria Best of a emisiunii „Mic dejun cu un campion” continuă la TVR 2, iar în această sâmbătă, 16 iulie, am revăzut interviul realizat de Daniela Zeca Buzura cu scriitoarea Gabriela Adameşteanu. De la ora 9:30, la TVR 2 şi 13:00, la TVR HD.
Leon Dănăilă, într-un interviu de colecţie, la „Mic dejun cu un campion”
marţi, 05 iulie 2016
Emisiunea moderată de Daniela Zeca Buzura continuă seria „Best of”, iar sâmbătă, 9 iulie, ați putut revedea interviul realizat cu academicianul Leon Dănăilă. De la ora 9:30, la TVR 2 şi de la ora 13:00, la TVR HD.
Best of: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Sanda Ţăranu
marţi, 28 iunie 2016
„Mic Dejun cu un campion” aduce în fiecare sâmbătă cele mai bune interviuri realizate în cel de-al treilea sezon. Pe 2 iulie, de la ora 9:30, la TVR 2, ne reîntâlnim cu Sanda Ţăranu.
Best of Mic dejun cu un campion: Constantin Dulcan
miercuri, 22 iunie 2016
Din această săptămână, la Mic dejun cu un campion avem ocazia să revedem câteva dintre cele mai îndrăgite interviuri realizat de Daniela Zeca Buzura. Pentru 25 iunie, de la 9:30, la TVR 2 ne reîntâlnim cu profesorul Constantin Dulcan.
Ploaie în luna lui Marte, nostalgii şi acorduri de chitară, cu Nicu Alifantis
marţi, 14 iunie 2016
Al treilea sezon al „Mic dejunului cu un campion” s-a apropiat de final, iar în ultima ediţie, care a fost difuzată sâmbătă, 18 iunie, de la 9:30, la TVR 2, ne-am întâlnit cu Nicu Alifantis. Pe TVR HD, ne puteţi urmări de la 13:00, în aceeaşi zi.
Am descoperit în Coran ceea ce am descoperit şi în Bhagavad Gita şi în Biblie
vineri, 10 iunie 2016
Doctor în Filosofie , cercetătoare şi activistă pentru drepturile femeilor în Islam, Alina Isac Alak a fost invitata Danielei Zeca Buzura la „Mic dejun cu un campion” de sâmbătă, 11 iunie.
Caramitru: Revoluţia mea a eşuat. A câştigat Revoluţia lui Sergiu Nicolaescu
vineri, 03 iunie 2016
Sezonul trei al răsfăţului la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale, în compania Danielei Zeca Buzura, continuă. Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 9:30, la TVR 2 şi de la ora 13:00, la TVR HD, ne-am întâlnit cu Ion Caramitru.
Norman Manea: „Nu suport morga celebrităţii şi a gloriei. Sunt efemere”
joi, 26 mai 2016
Sâmbătă, 28 mai, Daniela Zeca Buzura v-a aşteptat la o nouă ediţie Mic Dejun cu un Campion, în care am vorbit despre România şi românism, scriitură, America şi viaţa din exil, cu scriitorul Norman Manea. De la 9:30, la TVR 2 şi 13:00, la TVR HD.
Matei Vişniec: „Când obosesc de viaţă, scriu un roman”
miercuri, 18 mai 2016
Matei Vişniec, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi români contemporani, a fost invitatul Danielei Zeca Buzura în noua ediţie de sâmbătă, 21 mai, a Mic Dejunului cu un campion. De la ora 9:30, la TVR 2 şi 13:00, la TVR HD.
Alexandru Tomescu: „Îmi doresc să las copiilor mei un loc mai bun”
vineri, 13 mai 2016
Sezonul trei al răsfăţului la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale, în compania Danielei Zeca Buzura, continuă. Sâmbătă, de la ora 9:30, la TVR2 şi de la ora 13:00, la TVR HD, ne întâlnim cu Alexandru Tomescu.
Gabriela Adameşteanu: „Eram dependentă de literatură”
vineri, 06 mai 2016
În dimineaţa zilei de 7 mai, sâmbătă, la „Mic dejunul cu un campion” a fost prezentă scriitoarea şi jurnalista Gabriela Adameşteanu. De la ora 9:30, la TVR 2 şi de la ora 13:00, la TVRHD, cu moderatoarea Daniela Zeca Buzura.
„Să faci jurnalism-clovnerie mi se pare blasfemia supremă adusă meseriei”
vineri, 29 aprilie 2016
Sezonul trei al emisiunii „Mic dejun cu un campion” continuă, iar sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 9:30, la TVR 2 şi de la ora 13:00, la TVRHD, ne-am întâlnit cu Mihai Coman, fondatorul Facultăţii de Jurnalism din Bucureşti.
Poveşti din spatele camerei de filmat, cu Sanda Ţăranu
vineri, 22 aprilie 2016
Sezonul trei al răsfăţului la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale, în compania Danielei Zeca Buzura, a continuat în această sâmbătă, de la 9:30, la TVR2 (13:00, la TVRHD). Ne-am întâlnit cu un profesionist al televiziunii: Sanda Ţăranu.
Ioan Andrei Ionescu: „Rolul este un tribut adus tatălui meu”
miercuri, 13 aprilie 2016
Sâmbătă, 16 aprilie, ne-am întâlnit la Mic Dejun cu un Campion cu Ioan Andrei Ionescu, actorul care l-a interpretat în 2014 pe sculptorul român în filmul „Brâncuşi pentru eternitate”. De la ora 9:30, la TVR 2, şi ora 13:00, la TVR HD.
Mărturii din lumea teatrului, cu Mircea Albulescu
vineri, 08 aprilie 2016
Sâmbătă, 9 aprilie, aţi putut urmări interviul realizat de Daniela Zeca Buzura cu Mircea Albulescu pentru emisiunea „Mic dejun cu un campion”. De la 9:30, la TVR 2 şi TVR+.
La TVR 2 îl sărbătorim pe Nichita într-o nouă dezbatere-eveniment
joi, 31 martie 2016
Pe 31 martie, când Nichita Stănescu ar fi împlinit 83 de ani, TVR v-a invitat la o dezbatere-eveniment despre viaţa şi moştenirea artistică a poetului. Joi, la miezul nopţii pe TVR 2 şi în reluare vineri, de la ora 19:00.
Despre jurnalism, romantism şi poezie, cu Marius Tucă
joi, 31 martie 2016
Sezonul trei al răsfăţului la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale, în compania Danielei Zeca Buzura, continuă; sâmbătă, 2 aprilie invitatul ei a fost Marius Tucă. De la ora 9:30, la TVR 2 şi de la ora 13:00, la TVR HD.
Sâmbătă, luăm Mic dejunul cu cercetătoarea Raluca van Staden
joi, 24 martie 2016
Cercetătoarea Raluca van Staden, recunoscută pentru inventarea aparatului care ar putea depista cancerul în 6 minute, a fost invitata Danielei Zeca Buzura, în ediţia din 26 martie a emisiunii Mic Dejun cu un campion. De la 9:30, la TVR 2.
Cătălin Botezatu: „Întotdeauna mi-a fost frică să nu dezamăgesc”
joi, 17 martie 2016
Inaugurăm sezonul trei al răsfăţului la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale, în compania scriitoarei şi jurnalistei Daniela Zeca Buzura. În fiecare sâmbătă, de la ora 9:30, la TVR2 şi de la ora 13:00, la TVR HD.
Dezbaterea „Brâncuşi dintotdeauna” încheie campania TVR2 dedicată sculptorului
marţi, 15 martie 2016
Vineri, 18 martie, de la 19:00, la TVR 2 şi  TVR HD s-a transmis ultima ediţie a campaniei „Brâncuşi, sculptorul luminii”: o dezbatere despre moştenirea lui Brâncuşi, moderată de Daniela Zeca Buzura, care i-a avut alături pe Pavel Şuşară şi Cornel Mihalache.
David Esrig: „Ideile nu sunt argumente intelectuale, ci argumente vitale”
miercuri, 09 martie 2016
Invitatul Danielei Zeca Buzura la Mic Dejunul acestei dimineţi de primăvară precoce şi capricioase a fost regizorul David Esrig. Ne-am întâlnit cu el pe 12 martie, de la ora 9:30, la TVR 2 şi online pe TVR+.
Marin Sorescu: „Cu mine se petrece ceva. O viaţă de om”
vineri, 26 februarie 2016
La împlinirea a 80 de ani de la naşterea autorului, TVR  revine cu seria „Evenimentelor culturale”. Pe 29 februarie, pe TVR 2 de la 12:00 şi TVRi de la 17:40,  ați urmărit dezbaterea „Marin Sorescu – poetul pictor”, cu scriitorul şi criticul Alex Ştefănescu.
Best of „Mic dejun cu un campion” cu neurochirurgul Leon Dănăilă
joi, 25 februarie 2016
Pe 27 februarie, ați revăzut  o ediţie de colecţie a Micului dejun cu academicianul Leon Dănăilă,  pionier al microneurochirurgiei pe creier şi deţinătorul a 18 brevete de inventator şi a 10 de inovator.
Pavel Chirilă: „Firescul este miracol şi miracolul este firesc”
vineri, 19 februarie 2016
Sâmbătă, 20 februarie, invitat la „Mic Dejun” este doctorul Pavel Chirilă , un reputat profesor de bioetică şi medicină alternativă.  De la ora 9:30, la TVR 2 şi TVR+.
TVR 2 difuzează dezbaterea „Brâncuşi, sculptorul luminii”
marţi, 16 februarie 2016
Vineri, 19 februarie, de la ora 19:00, ați urmărit dezbaterea moderată de Daniela Zeca Buzura. Realizată în 2013, la împlinirea a 75 de ani de la inaugurarea Ansamblului „Calea Eroilor”, emisiunea i-a avut ca invitaţi pe  Cornel Mihalache şi Pavel Şuşară.
Dumitru Constantin Dulcan şi acurateţea argumentului ştiinţific
miercuri, 10 februarie 2016
Răsfăţul la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale, a continuat şi în această sâmbătă, 13 februarie, când ne-am revăzut cu Dumitru Constantin Dulcan, medic primar în neurologie, filozof şi scriitor. De la ora 9:30, la TVR 2 şi TVR+.
Alex Ştefănescu: „Pentru mine, literatura este lucrul cel mai important”
miercuri, 03 februarie 2016
Dimineaţa sâmbetei de 6 februarie ne-a aducs o nouă ediţie a „Mic Dejunului cu un campion”. De la ora 9:30, Daniela Zeca Buzura ne aşteaptă la un dialog cu autorul şi criticul literar Alex Ştefănescu. Pe TVR 2, TVR HD şi TVR+.
Sâmbătă luăm mic dejunul cu Gabriela Szabo
marţi, 02 februarie 2016
Sâmbătă, la „Mic dejun cu un campion”, ne reîntâlnim cu cea mai titrată campioană a atletismului românesc: Gabriela Szabo. Ediţia poate fi revăzută de la ora 9:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
La un exerciţiu de stil, cafea şi o rundă de vorbe de duh cu Răzvan Theodorescu
joi, 21 ianuarie 2016
Sâmbătă, 23 ianuarie, ați avut parte de o nouă întâlnire cu Daniela Zeca Buzura la „Mic dejun cu un campion”. Invitatul săptămânii este academicianul Răzvan Theodorescu. De la 9:30, la TVR 2 şi TVR+.
Mircea Baniciu, „arhitectul” muzicii românești
vineri, 08 ianuarie 2016
La prima ediție din 2016 a Micului dejun cu un campion a fost invitat pe Mircea Baniciu. Răsfăţul la o cafea bună şi alte delicii intelectuale, în compania scriitoarei şi jurnalistei  Daniela Zeca Buzura , a început la 9:30, pe TVR 2 și TVR+.  
Despre credință și iertare, cu părintele Nicolae Bordașiu
marţi, 22 decembrie 2015
În a doua zi de Crăciun, v-am așteptat la o ediție specială a „Micului dejun cu un campion”. De la 9:30, Daniela Zeca Buzura l-a avut ca invitat pe Nicolae Bordaşiu, profesor de teologie și preot la Biserica Silvestru din Bucureşti.
Poveşti din spatele aparatelor de fotografiat, cu Dinu Lazăr
vineri, 18 decembrie 2015
Ne-am început ziua de sâmbătă, 19 decembrie, cu un dialog fascinant cu unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi români - Dinu Lazăr, în emisiunea „Mic dejun cu un campion” pe TVR 2 şi TVR+.
 Mic dejun cu un campion: un secol de istorie cu Neagu Djuvara
vineri, 11 decembrie 2015
A traversat timpul dintr-un secol în altul, începând cu Revoluţia bolşevică şi sfârşind cu răsturnarea  comunismului. Istoric, diplomat,  dar mai ales, campion al timpului, Neagu Djuvara e invitatul de sâmbătă al emisiunii. Pe TVR 2, de la 09:30.
Gigi Căciuleanu: „Un corp care gândeşte este un corp frumos!”
vineri, 04 decembrie 2015
În această sâmbătă, Daniela Zeca Buzura l-a invitat la un „Mic dejun cu un campion” pe Gigi Căciuleanu. Răsfăţul la o cafea bună, cu arome de mentă şi alte delicii intelectuale a început de la ora 9:30, la TVR 2 şi TVR+.
Victoria Cociaş, „un actor care şi-a împlinit destinul”
miercuri, 18 noiembrie 2015
Sâmbătă ne-am bucurat de toamna prelungită cu o nouă ediţie de colecţie a „Mic dejunului cu un campion”. Pe 21 noiembrie,  invitata Danielei Zeca Buzura a fost actriţa Victoria Cociaş. Pe TVR 2, de la 09:30.
Vlad Tăuşance, strategul milionului de like-uri, vine la TVR 2
joi, 12 noiembrie 2015
Sâmbătă, pe 14 noiembrie, am început ziua cu un „Mic dejun cu un campion”. Invitatul Danielei Zeca Buzura a fost consultantul în comunicare şi responsabil pentru comunicarea online în campania electorală din 2014, Vlad Tăuşance.
Grigore Leşe, un personaj seducător al folclorului românesc
vineri, 06 noiembrie 2015
În cel de-a 4 episod al noului sezon „Mic dejun cu un campion”, Daniela Zeca Buzura discută cu Grigore Leşe, unul dintre cei mai cunoscuţi culegători de folclor şi promotori ai muzicii „ţărăneşti, nu muzicii populare”. De la ora 9:00, la TVR 2 şi TVR+.
Mărturii din lumea disciplinei şi constrângerii militare
miercuri, 21 octombrie 2015
Daniela Zeca Buzura ne-a invitat la un nou „Mic dejun cu un campion”, alături de generalul (r.) Constantin Degeratu, fost Şef al Marelui Stat Major al Armatei Române. Sâmbătă, 24 octombrie, de la 9:30, la TVR 2 şi TVR+.
Ovidiu Lipan Ţăndărică, primul invitat din noul sezon „Mic dejun cu un campion”
miercuri, 14 octombrie 2015
Noul sezon al emisiunii debutează  sâmbătă, 17 octombrie, cu un oaspete foarte iubit şi respectat de români, dar mai ales, un muzician de mare anvergură: Ovidiu Lipan Ţăndărică. De la ora 9:30, pe TVR 2 şi TVR+.
Radu Boroianu vine sâmbătă la „Mic dejun cu un campion”
joi, 18 iunie 2015
Daniela Zeca Buzura, gazda emisiunii „Mic dejun cu un campion”, v-a aşteaptat în această sâmbătă la o întâlnire cu Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român. De la ora 9.00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Kamel Daoud, câştigătorul premiului Goncourt, sâmbătă, la TVR 2
vineri, 05 iunie 2015
Invitatul Danielei Zeca buzura la „Mic dejun cu un campion” a fost jurnalistul şi scriitorul algerian Kamel Daoud, câştigător al premiului Goncourt pentru roman de debut în 2015. Sâmbătă, 6 iunie, de la ora 9:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Radu Preda, invitatul săptămânii la „Mic dejun cu un campion”
joi, 28 mai 2015
Teolog, profesor, preşedinte al IICCMER, dar mai ales „spirit liber”, Radu Preda a vorbit cu Daniela Zeca Buzura despre familie, teologie şi personalităţi-model. Sâmbătă, de la ora 9:00, la TVR 2, TVR HD şi online, pe TVR+.
Discuţii despre artă şi îngeri la „Mic dejun cu un campion” cu Silvia Radu
miercuri, 20 mai 2015
Sâmbătă, 23 mai, Daniela Zeca Buzura vă aşteaptă la un mic dejun cu unul dintre cei mai cunoscuţi artişti vizuali din România: Silvia Radu. De la ora 9:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Neurochirurgul Leon Dănăilă - sâmbătă, la „Mic dejun cu un campion”
miercuri, 13 mai 2015
Invitatul din această dimineaţă este academicianul Leon Dănăilă, celebru neurochirug român care, împreună cu doctor biolog Viorel Păiş, reputat cercetător ştiinţific, au descoperit şi omolat cordocitul, o nouă celulă capabilă să protejeze creierul împotriva diverselor procese patologice''.  
Mic dejun cu... Andrei Pleşu
joi, 07 mai 2015
Invitatul la cafeaua din această sâmbătă, 9 mai, este  Andrei Pleşu. De la 9:00, vă aşteptăm pe TVR 2 şi TVR HD, unde Daniela Zeca Buzura şi invitatul ei vor discuta „relaxat şi substanţial despre comunicarea fără comunicare”.
Sâmbătă luăm micul dejun cu Iuliana Tudor
miercuri, 29 aprilie 2015
Sâmbătă, 2 mai, de la ora 9.00, la TVR 2 şi TVR HD, ne-am băut cafeaua în compania Iulianei Tudor, alături de Daniela Zeca Buzura, la “Mic dejun cu un campion”.
Ilie Năstase, invitatul săptămânii la „Mic dejun cu un campion”
marţi, 21 aprilie 2015
Pe 25 aprilie, Daniela Zeca Buzura a invitat la un mic dejun special, cu aromă și povești din tenis, pe unul dintre cei mai buni tenismeni: Ilie Năstase. De la ora 9:00, emisiunea a fost difuzată pe TVR 2, TVR HD și online pe TVR+.
Un mic dejun învăluit în istorie
miercuri, 15 aprilie 2015
Sâmbătă, 18 aprilie, Daniela Zeca Buzura v-a prezentat o nouă ediţie a emisiunii „Mic dejun cu un campion”, invitat fiind istoricul şi profesorul Lucian Boia. De la ora 9:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Sâmbătă luăm micul dejun cu Teodor Baconschi, la TVR 2
miercuri, 08 aprilie 2015
Pe 11 aprilie, de la ora 9.00, Daniela Zeca Buzura v-a invitat la o nouă ediţie “Mic dejun cu un campion”, în compania fostului ministru de Externe, Teodor Baconschi.
Sâmbătă, la „Mic dejun cu un campion”, ne întâlnim cu Ana Blandiana
joi, 02 aprilie 2015
Pe 30 ianuarie, de la 09:30, la „Mic dejun cu un campion” ați putut revedea interviul realizat în aprilie 2015 cu Ana Blandiana.
Mircea Albulescu, primul invitat al emisiunii „Mic dejun cu un campion”
joi, 19 martie 2015
În fiecare sâmbătă , Daniela Zeca Buzura vă invită la o confesiune despre performanţă, la o discuţie cu personalităţi remarcabile sau tineri frumoşi şi optimişti. De la ora 9:00, la TVR 2 şi online TVR+.
TVR 2 vă invită la dezbaterea-eveniment „Ora de Religie”
vineri, 27 februarie 2015
Daniela Zeca Buzura şi invitaţii ei vă aşteaptă la o discuţie deschisă şi sinceră despre RELIGIE, ca materie de studiu în şcoli. „Ora de Religie”  a putut fi urmărită sâmbătă (Partea I - 13:00) şi duminică (Partea a II-a - 16:00) pe TVR 2, TVR HD şi TVR+.
George Maior, directorul SRI, vine duminică la „Jurnal de front”
miercuri, 21 ianuarie 2015
Care sunt noile forme de terorism în societatea globală? Aceasta a fost tema ediţiei din 25 ianuarie, unde Daniela Zeca Buzura l-a avut invitat pe George Maior.
100 de ani de la Marele Război
joi, 25 decembrie 2014
Duminică, 28 decembrie, de la ora 12:30, Daniela Zeca Buzura a vorbit cu Alina Ledeanu despre Marele Război, la TVR 2, TVR HD și online pe TVR+.
Eroii neştiuţi ai Revoluţiei din ‘89
joi, 18 decembrie 2014
Duminica aceasta, de la ora 12:30, la „Jurnal de front”, v-am invitat să urmăriţi un interviu, în exclusivitate, cu JOHN TAGLIABUE - corespondent New York Times în Romania, în decembrie 1989.
Campania „Comoara pierdută – Mânăstirea Văcăreşti” a ajuns la final
joi, 11 decembrie 2014
Vineri, 12 decembrie, urmăriţi pe TVR 2 şi TVR+ ediţia specială de încheiere a campaniei. De la ora 19.00, Daniela Zeca-Buzura a moderat o dezbatere alături de Radu Preda - directorul executiv al IICCMER.
Eroii neştiuţi ai Revoluţiei din ‘89
miercuri, 10 decembrie 2014
Cristian Botez este invitat duminică, 14 decembrie, la „Jurnal de front”, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Mario Balint - „Revoluţia din 1989, primul meu front”
joi, 04 decembrie 2014
Duminică, 7 decembrie, de la ora 12:30, v-am aşteptat cu o nouă confesiune marca „Jurnal de front”, alături de Daniela Zeca Buzura şi Mario Balint, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Despre jurnaliştii militari, duminică, 30 noiembrie, la „Jurnal de front”
miercuri, 26 noiembrie 2014
Duminica aceasta, Daniela Zeca Buzura îl are invitat pe jurnalistul militar Constantin Mireanu, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Văcăreşti, temniţa regimului comunist
miercuri, 26 noiembrie 2014
Campania „Comoara pierdută-Mănăstirea Văcăreşti” continuă la TVR 2. Vineri, 28 noiembrie, de la ora 19:00, a fost prezentată o dezbatere despre modul în care complexul Văcăreşti a fost transformat, de-a lungul anilor, într-o temniţă pentru deţinuţii „sensibili”.
Memorialul Văcăreştilor de la Mogoşoaia
joi, 20 noiembrie 2014
TVR 2 continuă campania-eveniment dedicată Mănăstirii Văcăreşti, iar în această vineri, 21 noiembrie, de la ora 19:00, Daniela Zeca Buzura v-a invitat la o nouă dezbatere despre crearea unui memorial Văcăreşti alături de istoricul de artă Doina Mândru.
V-aţi întrebat vreodată cine au fost primii corespondenţi de război?
miercuri, 19 noiembrie 2014
Răspunsul este în ediţia de duminică, 23 noiembrie, de la ora 12:30, la Jurnal de front, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+. Invitat în platoul emisiunii a fost Călin Hentea - publicist şi istoric al propagandei.
Trecutul care ne învaţă...Tânăr jurnalist pe urmele Holocaustului
miercuri, 12 noiembrie 2014
Duminică, 16 noiembrie, la „Jurnal de front” a venit jurnalista Liliana Simionescu.
„Posteritatea Mănăstirii Văcăreşti”, o nouă dezbatere-eveniment la TVR 2
miercuri, 12 noiembrie 2014
Televiziunea Română continuă campania „Comoara pierdută – Mănăstirea Văcăreşti”, iar vineri, 14 noiembrie, Daniela Zeca-Buzura a dezbătut, împreună cu arhitectul Augustin Ioan, posibilitatea reconstituirii lăcaşului de cult.
Un jurnalist civil în vremuri de război, duminică, la „Jurnal de front”
miercuri, 05 noiembrie 2014
Dragoş Tăbăran, jurnalist senior Ştiri Externe în cadrul Direcţiei de Ştiri a Televiziunii Române, a fost invitat duminică, 9 noiembrie, la Jurnal de front. Emisiunea a putut fi urmărită la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+, de la ora 12:30.
La „Jurnal de front” - Coreea de Nord, un front tăcut
joi, 30 octombrie 2014
Duminică, 2 noiembrie, v-am dat întâlnire, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi pe TVR+, cu Adelin Petrişor.
Cum arată lumea văzută prin obiectivul unui aparat de fotografiat?
marţi, 21 octombrie 2014
Duminică, 26 octombrie,  la „Jurnal de front” a venit jurnalistul şi fotoreporterul Florin Ghioca. De la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Jurnalismul - o profesie între viaţă şi moarte?
luni, 06 octombrie 2014
Răspunsul l-a ţi aflat din emisiunea Jurnal de front care s-a difuzat duminică, 12 octombrie, de la ora 12:30, pe canalele TVR 2 şi TVR HD, dar şi online pe TVR+. Invitatul ediţiei a fost jurnalistul Luca Niculescu.
Din 5 octombrie,
marţi, 30 septembrie 2014
În prima ediție din nou sezon, la „Jurnal de front” a fost invitată jurnalista Carmen Gavrilă, de la RRA.
Ediţie In Memoriam Mile Cărpenişan, vineri, la „Jurnal de front”
luni, 19 mai 2014
Vineri, de la ora 15.00,  Daniela Zeca Buzura a discutat la Jurnal de front cu jurnalistul Adelin Petrişor şi cameramanul Cosmin Herea.
Călin Hentea: Cu sinceritate despre meseria de „militar”
luni, 12 mai 2014
Vineri, 16 mai, la „Jurnal de front” a fost invitat Călin Hentea, specialist în operaţii psihologice în Statul Major General, jurnalist militar de televiziune şi presă scrisă.
Cristina Liberis:
marţi, 06 mai 2014
Emisiunea "Jurnal de front" a venit cu o nouă ediție vineri, 9 mai, de la ora 15.00, la TVR 2, în care a avut-o ca invitată pe jurnalista Cristina Liberis.
Despre Albania, la „Jurnal de front” - cu Ştefan Popescu şi istoricul Neagu Djuvara
luni, 28 aprilie 2014
Sâmbătă, 3 mai, de la ora 19.00, Daniela Zeca Buzura şi invitaţii săi au discutat despre istoria civilizaţiilor balcanice.
Omul de radio Radu Dobriţoiu, invitat la ”Jurnal de Front”
marţi, 22 aprilie 2014
În ediţia de sâmbătă, 26 aprilie, Radu Dobriţoiu, realizatorul emisiunii „Euroatlantica”, de la Radio România Actualităţi, a vorbit despre radio şi jurnalism la Jurnal de front, de la ora 19:00, la TVR 2.
Carmen Gavrilă vorbeşte, sâmbătă, despre meseria de corespondent de război
miercuri, 09 aprilie 2014
Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 19:00, la ”Jurnal de front”, aflăm cât de important este să cunoaştem cultura şi istoria civilizaţiilor cu care intrăm în contact.
Dona Tudor - sâmbătă, 5 aprilie, la „Jurnal de front”
miercuri, 02 aprilie 2014
În ediţia de sâmbătă, 5 aprilie, Daniela Zeca Buzura ne-a prezentat, la TVR 2 şi TVR HD, o poveste de la începutul jurnalismului de front, când lucrurile, gesturile şi întâmplările păreau chiar…romantice.
Ce înseamnă să fii jurnalist independent, astăzi, în România?
miercuri, 26 martie 2014
Răspunsul îl aflaţi sâmbătă, 29 martie, la TVR 2, de la ora 19:00, de la jurnalistul Cristian Botez, invitat la „Jurnal de front”.
Alina Grigore - pe urmele lui Bin Laden, vineri, la Jurnal de front
miercuri, 19 martie 2014
Alina Grigore a povestit în ediţia din 30 mai despre realizarea reportajului "Pe urmele lui Bin Laden".
Adelin Petrişor, invitat sâmbătă, 15 martie, la Jurnal de front
miercuri, 12 martie 2014
În fiecare sâmbătă, de la ora 19:00, la TVR 2 şi TVR HD, Daniela Zeca Buzura vă aduce, la  „ Jurnal de front ”, o confesiune despre profesie şi pasiune. În ediţia din 15 martie invitat a fost Adelin Petrişor, unul dintre cei mai cunoscuţi corespondenţi de război.
Jurnal de front, din 8 martie, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD
luni, 24 februarie 2014
În fiecare sâmbătă, de la ora 17:00, ”Jurnal de front” vă aduce în prim plan relatări despre profesie şi pasiune. Jurnalistul Laurenţiu Diaconu-Colintineanu deschide seria de confesiuni chiar cu cele mai recente manifestaţii din Ucraina, de la Kiev.
’’Secolul XX, un veac prea scurt’’, la TVR 2
luni, 10 februarie 2014
În ce măsură şi-a atins visul România în secolul XX, cu ce sacrificii şi cu ce rezultate, vedem sâmbătă, 15 februarie, de la ora 17:00, la TVR 2.
Eveniment cultural 2014 - Martirul Brâncoveanu
joi, 23 ianuarie 2014
În 2014 se împlinesc 300 de ani de la sfârşitul mucenicesc al domnitorului Constantin Brâncoveanu. TVR2 şi TVR HD au venit în premieră sâmbătă, 25 ianuarie, cu o emisiune dedicată însemnătăţii domnitorului în istoria românilor.