Andreea Ştiliuc
Primul interviu l-a luat când avea doar 11 ani și era colaborator la Radio Iași. Lucrează în televiziune din timpul studenției. S-a alăturat echipei TVR Iaşi în anul 2008. Este pasionată de videojurnalism și iubește filmul documentar. Producțiile sale au fost apreciate la festivaluri naționale și internaţionale.

Andreea Ştiliuc realizează emisiuni diferite ca structură şi tematică („Cap de afiș”, „România diversă”, „Interviul săptămânii”, „Descriptio Moldaviae”, „Români fără frontiere”, „Reporter special”).

A intervievat personalităţi precum Patricia Kaas, François Jost, François Weyergans, Gigi Căciuleanu, Dinu Cocea, Mircea Daneliuc, Solomon Marcus, Anamaria Marinca, Silviu Purcărete, Matei Vişniec. A fost rezident în cadrul programului “Unpack the Arts”, destinat jurnaliştilor culturali.

Are în palmares mai multe distincţii, la festivaluri naționale și internaţionale. În 2016, a primit premiul pentru film documentar de televiziune din partea Uniunii Cineaștilor din România, cu „Parisul lui Matei”. Doi ani la rând (2011 şi 2012) a fost apreciată de APTR, la categorii diferite (Portret şi Interviu). La Festivalul Internaţional „Cronograf” de la Chişinău, secţiunea CadRO, a obținut premiul „Simpatia Publicului” (2015) şi menţiunea specială a juriului (2016, 2011). A câștigat premiul al doilea la Festivalul Internaţional de Programe de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina (2011). De asemenea, a obținut diverse distincții la Simfest, Târgu Mureş.

Este pasionată de videojurnalism și de mobile journalism. Filmul “Happy Communism”, realizat în timpul “MoJo Workshop” inițiat de Circom Regional, a fost selectat printre cele mai bune cinci producții la categoria Phone Dox, la Festivalul Internațional ZagrebDox (2014).

Iubește filmul documentar. A participat la diferite programe de specializare în “Documentary Filmmaking”, organizate de Astra Film, DocuMentor, One World Romania, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și ZagrebDox.

Este cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A avut o bursă doctorală la Sorbonne Nouvelle Paris 3 şi a făcut un stagiu practic în redacţia emisiunii „Médias, le magazine” (France 5). În 2014 a luat parte la “Training the Trainers Course”, organizat de Circom Regional la BBC Academy Bristol.

Arhiva articole
Trei documentare despre scriitorul Matei Vișniec, de Ziua Franţei, la TVR Cultural
vineri, 12 iulie 2024
Duminică, 14 iulie, de Ziua Franţei, TVR Cultural a programat trei producţii TVR Iaşi de colecţie, despre scriitorul Matei Vişniec.
vineri, 28 iunie 2024
Pentru prima dată în istoria Operei Naţionale Române Iaşi, „Turandot” de Giacomo Puccini vede lumina rampei, într-o montare grandioasă.    
„Tele... viziunea mea”, cu Gabriela Haja | VIDEO
luni, 09 octombrie 2023
Gabriela Haja este directorul Institutului de Filologie Română „Alexandru Philippide” din Iaşi. A acceptat provocarea lansată de TVR Iaşi de a gândi o emisiune de televiziune.
Dumitru-Dorin Prunariu, chimia zborului | VIDEO
miercuri, 20 septembrie 2023
În 1981, devenea primul român care a zburat în spaţiul cosmic.
Lumea de aproape: VideoArt 2023 | VIDEO
vineri, 23 iunie 2023
Miercuri, 28 iunie, de la ora 17.30, la TVR 3 și TVR+, am urmărit o ediție "Lumea de aproape", realizată de Studioul teritorial Iași.
Documentar TVR Iași: Teodor Corban - Portret afectiv | VIDEO
luni, 03 aprilie 2023
Duminica de la ora 19,00 la TVR Iași și TVR 3, la "Ia’și descoperă", Andreea Ştiliuc v-a propus "Teodor Corban - Portret afectiv", un documentar TVR Iași
Casa Junimii, călătorie digitală în trecut | VIDEO
miercuri, 27 aprilie 2022
Peste 1000 de vizitatori în patru săptămâni. După o pauză de trei ani, cât au durat lucrările de restaurare, Muzeul „Vasile Pogor” s-a redeschis publicului.
Refugiați de două ori | VIDEO
vineri, 18 martie 2022
În Ucraina există una dintre cele mai mari comunități evreiești din Europa, cu peste 200 de mii de membri.
Documentarul
miercuri, 16 martie 2022
Sâmbătă, 19 martie, de la ora 13.30, la TVR 3, Andreea Știliuc vă propune un documentar despre unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă din România.
Interviul săptămânii: acad. Bogdan C. Simionescu | VIDEO
luni, 31 ianuarie 2022
Luni, 31 ianuarie, de la ora 18.30, la TVR Iași ați urmărit un interviu cu acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române.
Teatrul din Suceava, la aniversare | VIDEO
miercuri, 29 septembrie 2021
Spectacole în premieră, producţii invitate şi dezbateri.
Film de televiziune marca TVR Iași, premiat de UCIN | VIDEO
miercuri, 22 septembrie 2021
Jurnalistul senior TVR Iaşi, Andreea Ştiliuc a primit  în cadrul Galei Uniunii Cineaştilor din România premiul pentru Film de Televiziune cu pelicula “Miluţă Gheorghiu”.
Academicianul Bogdan C. Simionescu, la
luni, 16 august 2021
Andreea Ştiliuc vă invită luni, 16 august, de la ora 17.30, la TVR Iași și online pe TVR+, să urmăriți o nouă ediție "Interviul săptămânii", al cărei invitat este Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române.
Nominalizari la Premiile Uniter | VIDEO
marţi, 06 iulie 2021
Gala Premiilor UNITER din acest an are loc pe 19 iulie, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București. La secțiunea „Cel mai bun actor în rol secundar” sunt nominalizați Diana Vieru şi Emil Coşeru, actori ai Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.  
Liviu Suhar - (Auto)Portret, la TVR 3 | VIDEO
vineri, 18 iunie 2021
Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 19.00, în premieră pe TVR 3 a fost difuzat documentarul "Liviu Suhar - (Auto)Portret", semnat de Andreea Știliuc (realizator) și Relu Tabără (director de imagine).
Regizorul Radu Afrim, eternul rebel, a fost invitat la TVR 3
luni, 31 mai 2021
Pe 31 mai, de la ora 22.00, la "Cult@rt".
În căutarea medicului pierdut | VIDEO
marţi, 23 martie 2021
Costeşti, comună situată la aproximativ 50 de km de Iaşi, este una dintre cele câteva sute de localităţi din mediul rural fără medic de familie.
Interviul săptămânii: Bogdan C. Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române
marţi, 16 martie 2021
TVR Iaşi vă propune la „Interviul săptămânii” o întâlnire cu unul dintre cei mai importanţi oameni de ştiinţă din România. | VIDEO
Cap de afiș: Miluță Gheorghiu, comedianul suprem
marţi, 29 decembrie 2020
TVR Iași a pregătit un documentar despre Miluță Gheorghiu. Ediția „Cap de afiș" din 29 decembrie a putut fi urmărită de la ora 20:00, la TVR3.
„Cult@rt”: TNI 180 - stagiuni naționale neîntrerupte | VIDEO
marţi, 08 decembrie 2020
Luni, 7 decembrie, de la ora 22 : 00, pe TVR 3, Andreea Știliuc v-a invitat să urmăriți o ediție de colecție „Cult@rt” , cu imagini inedite din Arhiva Multimedia TVR.
marţi, 17 noiembrie 2020
TVR Iași vă propune o ediție "Cult@rt" despre Emil Brumaru şi Emil Coşeru.
Instalație/pictură la Palatul Culturii din Iași | VIDEO
vineri, 06 noiembrie 2020
Un proiect ce explorează o puternică miză socială este prezentat în premieră la Palatul Culturii din Iaşi.
vineri, 30 octombrie 2020
Dedicăm această ediție a emisiunii "Regiunea în obiectiv" celor 160 de ani de învățământ artistic modern la Iași. De la Şcoala de Muzică şi Declamaţiune, ajungem până în prezent.
Documentar TVR, selecţionat în finala URTI GRAND PRIX 2020 | VIDEO
joi, 01 octombrie 2020
Filmul „Tatăl meu, Imre”, realizat de Andreea Știliuc, jurnalist la TVR Iași, este în finala prestigiosului concurs internaţional URTI Grand Prix.
„Tatăl meu, Imre” - premieră la TVR 3
miercuri, 30 septembrie 2020
Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 17.00, ați putut urmări documentarul semnat de Andreea Ştiliuc inclus în programul oficial al Astra Film Festival şi premiat la Prix Circom, Docuart, Simfest şi Festivalul Internațional „Toamnă la Voroneț”, ediţia 2019.
Mara Crăcăleanu, pe aripile filmului | VIDEO
joi, 10 septembrie 2020
Crede în zbor de când era copil. Călătoria ei, pe aripile filmului, abia începe. Mara Crăcăleanu, o tânără talentată din Iaşi, a fost admisă la o universitate prestigioasă din Marea Britanie.
Maria Bilaşevschi, la
marţi, 01 septembrie 2020
Luni, 31 august, ora 18.30, la TVR Iași, invitata Andreei Ştiliuc la "Interviul săptămânii" a fost criticul de artă Maria Bilaşevschi.
Birlic, un festival de 10 | VIDEO
vineri, 21 august 2020
În aceste zile, la Fălticeni are loc a zecea ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.
„C@rte în sate”, un proiect pentru copiii din Vrancea | VIDEO
miercuri, 19 august 2020
Cu doar o luna inainte de începerea școlii, în județul Vrancea se organizează caravane educative în sate mici și îndepărtate.
Simpozionul de Arte Vizuale
marţi, 11 august 2020
TVR Iași vă invită să urmăriți un reportaj realizat de  Andreea Ştiliuc şi Cristian Sbîngu despre ediția de anul trecut a Simpozionului de Arte Vizuale "HUMAn".
Interviu cu Eugen Barz, preot și poet român din Spania | VIDEO
marţi, 11 august 2020
Cum își împarte Eugen Barz viața între preoție și poezie aflăm dintr-un interviu realizat de Andreea Ştiliuc şi Petru Fedor.
Andrei Botezatu:
luni, 20 iulie 2020
„Zborul ne învață că putem fi mult mai mult decât ceea ce credem că suntem. Omul este capabil de lucruri incredibile. Trebuie doar să îndrăznim să visăm”.
Parisul lui Matei, la TVR Iaşi şi TVR 3 | VIDEO
marţi, 14 iulie 2020
TVR Iaşi şi TVR 3 vă invită să revedeți filmul “Parisul lui Matei”, un documentar despre cel mai important dramaturg român contemporan - Matei Vișniec.
„Jocul dragostei și al întâmplării”, de data aceasta în aer liber | VIDEO
marţi, 30 iunie 2020
O întâmplare l-a determinat pe regizorul Ovidiu Lazăr să găsească o soluţie inedită pentru a se întâlni cu publicul.
Școala se termină și vine vacanța! | VIDEO
vineri, 12 iunie 2020
Pentru cei mici, organizarea spectacolelor în aer liber este un adevărat cadou, mai ales după o perioada destul de lungă, în care nu s-au întâlnit cu actorii preferați decât online.
Matei Vișniec, rege la Avignon | VIDEO
vineri, 05 iunie 2020
TVR Iași vă propune să revedeți  un film documentar de colecție - “Matei Vișniec, rege la Avignon”.
Gigi Căciuleanu, la „Cap de afiş” | VIDEO
joi, 04 iunie 2020
Celebrul coregraf Gigi Căciuleanu este invitatul Andreei Ştiliuc la „Cap de afiş”. Artistul se dezvăluie în faţa publicului cu emoţia, energia, forţa, dar şi vulnerabilitatea sa, lăsându-ne să surprindem paşii dăltuirii unui spectacol.
Cap de afiş - “Aferim!” | VIDEO
miercuri, 27 mai 2020
TVR Iași vă propune să revedeţi o ediţie de colecţie a emisiunii “Cap de afiş” cu doi dintre cei care au contribuit la succesul peliculei “Aferim!”, în 2015.
Dumitru Grumăzescu, un anticar adevărat | VIDEO
marţi, 28 aprilie 2020
În anticariatul de pe strada Lăpuşneanu, Dumitru Grumăzescu a reuşit să creeze o oază în care puteai să petreci ore în şir ascultând muzică bună, citind o carte sau admirând obiecte vechi.
O datină milenară - Ouăle de Paşti |  VIDEO
marţi, 14 aprilie 2020
Cunoscutul etnolog şi profesor universitar doctor Ion H. Ciubotaru ne spune povestea ouălor de Paşti.
Teatru online. „Bacău Fest Monodrame” va fi reprogramat | VIDEO
marţi, 14 aprilie 2020
În luna aprilie era programat un eveniment unic în România - „Bacău Fest Monodrame”.
Călătorii:
luni, 13 aprilie 2020
Jurnalista Andreea Ştiliuc ne propune documentarul „Provența, Paradisul posibil”, ce surprinde farmecul uneia dintre cele mai cunoscute regiuni din Europa, dar și portretul celui mai jucat dramaturg român contemporan.
Opt balerine din Ţara Soarelui Răsare, la
sâmbătă, 04 aprilie 2020
În emisiunea România diversă, realizată de Andreea Ştiliuc, opt balerine din Ţara Soarelui Răsare vorbesc despre pasiunea lor.
Nutzi Grunea - Viaţa în paşi de dans | VIDEO
vineri, 03 aprilie 2020
Nutzi Grunea a studiat baletul cu Paule Sybille, o fostă elevă a celebrei Isadora Duncan.
Axenti Marfa şi Jorge Ernesto Gonzales Contreras, la
miercuri, 01 aprilie 2020
Realizatorea Andreea Ştiliuc vă invită să urmăriți o ediție "România diversă".
Premii pentru TVR Iaşi
marţi, 03 septembrie 2019
Producţiile jurnalistelor Maria Florea, Marga Andreescu şi Andreea Ştiliuc, premiate la SIMFEST
TVR Iași, o nouă distincţie europeană
vineri, 19 aprilie 2019
TVR Iași a fost distins cu un premiu special la Premiile Circom, la categoria“Music and Arts”, pentru producția „Tatăl meu, Imre”
Sorina Bălănescu în “Spectacolul vieţii”
joi, 21 februarie 2019
Se difuzează: joi, 21 februarie, de la ora 19.00, în emisiunea “Actual regional”, la TVR Iaşi și marţi, 26 februarie, de la ora 20.00, la “Cap de afiş”, la TVR 3.
Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii”
marţi, 02 octombrie 2018
Marţi, 2 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 3 ați putut urmări o ediţie specială „Cap de afiş”, dedicată Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii”.
Unirea prin teatru
vineri, 25 mai 2018
Patru teatre din Republica Moldova, dar și instituții de notorietate din toate regiunile istorice ale României, au fost invitate la Suceava și Rădăuți. Cea de-a doua ediţie a Zilelor Teatrului „ Matei Vișniec” a propus o unire simbolică prin artă. Aflaţi întreaga poveste la „Cap de afiş”.
Studioul TVR Iaşi, nominalizat la Premiile UCIN
marţi, 22 mai 2018
Ajunsă la cea de-a 46-a ediţie, Gala Premiilor UCIN 2018, unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului, va avea loc pe 28 mai 2018, la Teatrul Naţional Bucureşti. Spectacolul va reuni, pe scenă şi pe covorul roşu, mari nume ale cinematografiei şi televiziunii din România.
„Batem fierul la conac!”
marţi, 08 mai 2018
De peste 10 ani, în jurul conacului Petre P. Carp din Ţibăneşti, judeţul Iaşi, se scrie o poveste în care se întâlnesc arhitectura, materia, meşteşugul, restaurarea comunitară şi mirosul de pâine caldă. Marţi, 12 iunie, de la ora 17.30, la "Reporter special".
Arta și formele libertății
miercuri, 02 mai 2018
La "Cap de afiş", v ineri, 4 mai, ora 21.00; duminică, 6 mai, ora 21.00, la TVR Iaşi.
Cucuteni, pământul care cântă
joi, 05 aprilie 2018
La „Reporter special” ajungem în satul ce dă numele uneia dintre cele mai vechi civilizaţii din Europa - Cucuteni.
EINE KLEINE... Ceaikovski şi Mozart
joi, 05 aprilie 2018
Ileana Iliescu şi Gigi Căciuleanu, doi creatori importanți ai dansului românesc, sunt invitaţii Andreei Ştiliuc la „Cap de afiş”. De asemenea, cunoaștem două tinere artiste de succes: Mara Crăcăleanu și Ada Lupu.  Emisiunea este difuzată marţi, 10 aprilie, ora 20.00, la TVR 3 şi vineri, 13 aprilie, ora 21.00, la TVR Iaşi.
Tinerețea unui Teatru
luni, 19 martie 2018
S-au împlinit 50 de ani de când Teatrul Tineretului poartă acest nume. La „Cap de afiș” aflaţi povestea lui marţi, 20 martie, de la ora 20.00, la TVR 3  şi pe TVR Iași, vineri, 23 martie, de la ora 21.00.
Making of Eurovision România 2018, Semifinala de la Focşani
vineri, 26 ianuarie 2018
Sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 9.00, cu TVR 1 și TVR HD, intrăm în culisele concursului Eurovision România. Vedem... ce nu s-a văzut în transmisia live de la Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia” din Focșani.
Dionisie Vitcu - actorul şi cronica vieţii
miercuri, 13 decembrie 2017
Pe 17 și 19 decembrie, TVR Iași vă propune o emisiune de colecție. “Actorul și cronica vieții” este primul documentar complex realizat despre Dionisie Vitcu, artist ce a primit în 2017 Premiul UNITER pentru întreaga activitate și care împlinește în această lună 80 de ani .
Emil Coșeru, șapte decenii de viață
miercuri, 29 noiembrie 2017
Este o parte importantă din organismul viu numit Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași. Joacă pe această scenă de aproape 50 de ani. A contribuit la reînființarea școlii ieșene de teatru. Actorul și profesorul Emil Coșeru a împlinit de curând șapte decenii de viață.
Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr
vineri, 03 noiembrie 2017
Marţi, 21 noiembrie, la „Cap de afiș”, vorbim despre cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, eveniment ce a adus la Iași peste 500 de participanți de pe 6 continente.
FILIT 2017
marţi, 17 octombrie 2017
Încă de la primele ediţii, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași a fost un eveniment bine primit de presa naţională şi internaţională.
BACĂU FEST MONODRAME
marţi, 03 octombrie 2017
Un maraton teatral, ce pune reflectorul pe actor, ca element esenţial al construcţiei unui spectacol.
La TVR Iaşi, ora 19.00 este dedicată dezbaterilor de ultim moment!
miercuri, 27 septembrie 2017
Din 2 octombrie
Festivalul Internațional de Teatru „Miturile cetății” la TVR 3 şi TVR Iaşi
joi, 03 august 2017
În această vară, la Constanţa a avut loc un eveniment unic în România, ce reînvie tradiția Serilor de Teatru Antic de la sfârșitul anilor ’70. Urmăriţi filmul festivalului la „ Cap de afiş ”, pe 8 şi pe 15 august, de la ora 20.00, la TVR 3.  
Artă la puterea a treia
joi, 08 iunie 2017
La „Cap de afiş” este seara premianţilor! La TVR Iaşi, joi, 8 iunie, de la ora 19.00, la  TVR 3, marţi, 13 iunie, de la ora 20.00 (reluare - miercuri, 14 iunie, ora 13.00).
Povești pentru sufletul tânăr
miercuri, 03 mai 2017
La „Cap de afiş”, intrăm în lumea poveştilor. De la cele mai recente premiere propuse de două teatre ieşene, la povestea unor festivaluri, ridicăm cortina pentru publicul cu sufletul tânăr.
Călătorie în „Dada Land”, cu oprire la UNITER
luni, 24 aprilie 2017
La „Cap de afiş”, vă puteţi întâlni cu Dragoş Pătraşcu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti plastici ieşeni, dar şi cu scenograful Dragoş Buhagiar, nominalizat din nou la Premiile UNITER.
Primăvara premierelor
joi, 06 aprilie 2017
La „Cap de afiş” aflăm care sunt cele mai recente premiere pregătite de trei importante instituţii de cultură din Iaşi: Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” şi Opera Naţională Română Iaşi.
PROVENȚA, PARADISUL POSIBIL
miercuri, 15 februarie 2017
Cap de Afiş - TVR 3, marţi, 21 şi 28 februarie, ora 20.00.
Festivalul Internaţional de Teatru “Miturile cetăţii”
joi, 28 iulie 2016
Zeus, Hera, Afrodita, Atena sau Apollo i-au întâmpinat timp de o săptămână pe turiştii veniți la Marea Neagră.
Sergiu Cotorobai, dansator prin viață
miercuri, 08 iunie 2016
Este prim-solist al Operei Naţionale Române Iaşi de exact douăzeci de ani. La “Cap de afiș”, Sergiu Cotorobai ne vorbește despre cariera sa, dar și despre cum poți fi… dansator prin viață.
„Șobolanul rege” și „Regele baletului”, în premieră la „Cap de afiș”
vineri, 13 mai 2016
Marți, 17 mai, v-am invitat la spectacol. „Șobolanul rege” a văzut pentru prima dată lumina rampei în limbaj actoricesc la Teatrul de Stat Constanța. „Lacul lebedelor”, supranumit și „Regele baletului”, a revenit pe scena Operei Naţionale Române Iaşi.
Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice
vineri, 29 aprilie 2016
TVR Iași ne prezintă o nouă ediție a emisiunii “Cap de afiș”.
Români fără frontiere
vineri, 18 martie 2016
TVR Iași la Lyon
Librex 2016
joi, 10 martie 2016
TVR Iaşi ne-a adus o nouă ediţie a emisiunii "Cap de afiş".
Piatra Neamţ, tinereţea unui teatru
joi, 03 martie 2016
La “Cap de afiş” am pregătit o ediție tonică şi plină de tinereţe. Invitații Andreei Ştiliuc sunt Nora Covali și Dragoş Ionescu, actori la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.
Ileana Iliescu, grația în esență pură
joi, 28 ianuarie 2016
TVR Iaşi ne-a propus o nouă ediţie a emisiunii "Cap de afiş".
Film documentar despre Matei Vişniec, proiectat în prezenţa protagonistului
luni, 11 ianuarie 2016
TVR Iaşi vă invită marţi, 19 ianuarie 2016, de la ora 18.00, în Aula “Mihai Eminescu” a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi la proiecţia  filmului "Parisul lui Matei" .
Revelionul de azi și de altădată!
miercuri, 30 decembrie 2015
Împreună lângă brad
Plictisiţi de sărbători?
marţi, 29 decembrie 2015
Împreună lângă brad
Sărbători acasă
luni, 28 decembrie 2015
Raluca Aftene ne promite invitați speciali la "Împreună lângă brad", între 28 și 31 decembrie, de la ora 17:00, pe TVR Iași și TVR3.
TVR Iași la Paris
marţi, 22 decembrie 2015
Marţi, 22 decembrie, de la ora 20.00, călătorim la Paris, alături de Matei Vișniec și o echipă TVR Iași.
Matei Vișniec, rege la Avignon
duminică, 29 noiembrie 2015
Studioul teritorial Iaşi ne propune filmul documentar “Matei Vișniec, rege la Avignon”, pe care îl urmărim la TVR 3 în data de 15 decembrie.
Parisul lui Matei, la TVR Iaşi şi TVR 3
miercuri, 04 noiembrie 2015
La TVR Iaşi şi TVR 3 aţi putut urmări filmul “Parisul lui Matei”.
Echipa TVR Iaşi s-a întors de la Paris
luni, 02 noiembrie 2015
PROIECTUL TRANSFRONTALIER TVR IAŞI 24: Paris – Iaşi – Cernăuţi– Chişinău/ Componenta Internaţională: TVR Iaşi la Paris, Franţa
TVR Iaşi la Paris
miercuri, 14 octombrie 2015
Proiectul transfrontalier TVR Iaşi 24 debutează pe 26 octombrie la Institutul Cultural Român din Paris.
Artă pe bicicletă
joi, 13 august 2015
Suntem pregătiţi pentru o nouă întâlnire la “Vară pentru voi”. Steliana Orăşanu vă aşteaptă şi astăzi la o ediție plină de energie și culoare.
Vacanță la munte sau la oraș
miercuri, 12 august 2015
Astăzi la “Vară pentru voi”, Steliana Orășanu ne-a dat idei de vacanță. Fie că ajungem la munte, fie că rămânem în oraș, putem petrece câteva zile minunate.
Campioni la sănătate
marţi, 11 august 2015
“Sănatatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea”, spunea Hippocrates. Astăzi la “Vară pentru voi” învățăm să o prețuim.
Nu ne jucăm cu focul
luni, 10 august 2015
Steliana Orășanu vă așteaptă și în această săptămână la „Vară pentru voi”. În fiecare zi, de luni până vineri, ne întâlnim la ora 17.00.
Din Evul Mediu, la Oamenii Timpului
joi, 06 august 2015
Astăzi, la “Vară pentru voi”, Steliana Orășanu face o călătorie în timp, dar rămâne punctuală. Ne întâlnim, ca de obicei, la ora 17.00.
Festivalul Internaţional de Artele Spectacolului “Theaterstock”
miercuri, 05 august 2015
Miercuri, 5 august, echipa “Vară pentru voi” a ajuns la Bacău. Emisiunea a putut fi urmărită la TVR 3, TVR Iaşi şi pe TVR+, în direct, de la ora 17:00.
Tradiție, istorie, tinerețe
luni, 03 august 2015
Steliana Orășanu vă așteaptă la TVR Iaşi şi pe TVR+, marți, 4 august, de la ora 17.00, la o nouă ediție “Vară pentru voi”.
Matei Vișniec, invitat special la “Regional Café”
luni, 27 iulie 2015
Marți, 28 iulie, de la ora 8:00, pe TVR Iași și TVR 3 v-aţi putut întâlni cu scriitorul Matei Vișniec.
Zigzag cultural
miercuri, 17 iunie 2015
La  „Cap de afiș” am parcurs un traseu în zigzag printre diferite forme de spectacol: teatru dans, remix-uri după melodii celebre, one man show și operă.
Zilele „Matei Vişniec”
vineri, 12 iunie 2015
"Cap de afiş" – marţi, 16 iunie
Marcel Iureş şi Marius Manole, invitaţi la „Cap de afiş”
duminică, 31 mai 2015
Marți, de la ora 18.00, pe TVR 3, invitații Andreei Știliuc la „Cap de afiș” au fost actorii Marcel Iureș și Marius Manole.
Noi premii pentru echipele TVR Iaşi
marţi, 19 mai 2015
Două producţii marca TVR Iaşi au fost premiate la festivalurile de profil de la Curtea de Argeş şi Chişinău.
Imagine... Gigi Căciuleanu
marţi, 12 mai 2015
Celebrul coregraf Gigi Căciuleanu a fost invitatul Andreei Ştiliuc la „Cap de afiş”. Artistul se dezvăluie în faţa publicului, cu emoţia, energia, forţa, dar şi vulnerabilitatea sa, lăsându-ne să surprindem paşii dăltuirii unui spectacol.
Cap de afiş – De zece ori „Gala STAR”
miercuri, 06 mai 2015
Marți, 19 mai, de la ora 18.00, pe TVR 3 aveţi întâlnire cu staruri în devenire. La „Cap de afiş” îi veţi cunoaşte pe concurenţii din acest an la „Gala Star”.
Dansul Soarelui Răsare
vineri, 24 aprilie 2015
Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 15.30, pe TVR 3 aflaţi povestea unor balerine din Ţara Soarelui Răsare. Pasiunea lor pentru dans nu are nevoie de paşaport şi reuşeşte să învingă orice graniţă.
David Lodge, invitat la Serile FILIT
luni, 20 aprilie 2015
Marţi, 21 aprilie, de la ora 18.00, celebrul scriitor David Lodge este “Cap de afiş” pe TVR 3. Romancier, dramaturg şi scenarist, David Lodge este considerat unul dintre clasicii în viaţă ai literaturii britanice şi mondiale.
Cap de afiș - “Aferim!”
luni, 16 martie 2015
Marți, 17 martie, pe TVR 3, nu ratați întâlnirea cu Teodor Corban și Florin Lăzărescu, ieșenii implicați în realizarea filmului “Aferim!”
Matei Vişniec, cap de afiș la TVR Iași
sâmbătă, 28 februarie 2015
Marți, 3 martie, la  „ Cap de afiș ” , pe TVR 3, ne-am întâlnit cu Matei Vişniec.
România diversă - Un canadian la Iași
sâmbătă, 28 februarie 2015
Baritonul Jean Kristof Bouton s-a născut în Canada. A crescut la o mică fermă din provincia Québec. În prezent, este solist al Operei Naționale Române Iași. Aflați povestea sa din emisiunea “România diversă”.
Reporter special – Regizorul Cristi Puiu, invitat la “Toamnă la Voroneț”
vineri, 16 ianuarie 2015
Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă Şi Artă Fotografică “Toamnă La Voroneţ” este considerat cel mai longeviv eveniment de gen din România.
În aşteptarea lui Moş Crăciun
luni, 08 decembrie 2014
Drumul Moşului începe miercuri, 10 decembrie!
FILIT 2014 - Filmul festivalului, la TVR Iaşi
joi, 27 noiembrie 2014
În cadrul emisiunii „Cap de afiş”, TVR Iaşi a prezenta filmul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi.
Maria Răducanu şi Maxim Belciug, invitaţi la FILIT 2014
joi, 13 noiembrie 2014
Având una dintre cele mai speciale voci din lume, Maria Răducanu combină bocetele româneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul şi cu improvizaţia, pentru a da viaţă unei muzici pure. („Tzadik”, John Zorn).
23 pentru 23
duminică, 02 noiembrie 2014
Caravana filmelor documentare Iaşi-Chişinău-Cernăuţi, 5 -7 noiembrie 2014
Premiu pentru TVR IAŞI
marţi, 28 octombrie 2014
Distincție pentru TVR Iași la cea de-a 34-a ediție a Festivalului Internațional de Film, diaporamă și artă fotografică “Toamnă la Voroneț”. Filmul “Bolile sănătății mintale” a obținut premiul pentru imagine, la secțiunea documentar.
Guillermo Arriaga, „Cap de afiș” la TVR Iași
marţi, 28 octombrie 2014
Marţi, 28 octombrie 2014, ora 19.30
La mulţi ani de Sfânta Maria!
luni, 08 septembrie 2014
Vară pentru voi – 8 septembrie
Vară pentru voi – Pregătiri pentru Raliul Iaşului
joi, 04 septembrie 2014
Vară pentru voi – 4 septembrie
Umor fără frontiere
miercuri, 03 septembrie 2014
Vară pentru voi – 3 septembrie
Invitaţi de nota 10!
marţi, 02 septembrie 2014
Vară pentru voi – 2 septembrie
Vară pentru voi – Aproape de weekend
vineri, 08 august 2014
Vară pentru voi – vineri, 8 august.
“Vară pentru voi” - Cu tramvaiul în jurul lumii
vineri, 01 august 2014
Vară pentru voi – vineri, 1 august
Vară pentru voi – Reușim în echipă
joi, 31 iulie 2014
Var ă pentru voi – joi, 31 iulie
Vară pentru voi - Sănătate și mișcare
miercuri, 30 iulie 2014
Var ă pentru voi – miercuri, 30 iulie
Vară pentru voi – Batem fierul la conac!
marţi, 29 iulie 2014
Var ă pentru voi – marţi, 29 iulie
Vară pentru voi – O ediție cu “zvâc”
luni, 28 iulie 2014
Vară Pentru Voi – luni, 28 iulie
Vară pentru voi – Ingenuitate și ingeniozitate, pe ritmuri de folk
vineri, 25 iulie 2014
Vară Pentru Voi – vineri, 25 iulie
Vară pentru voi – Ingenuitate și ingeniozitate, pe ritmuri de folk
vineri, 25 iulie 2014
Vară Pentru Voi – vineri, 25 iulie
Vară pentru voi – Reverență în fața Ceahlăului
joi, 24 iulie 2014
Vară Pentru Voi – joi, 24 iulie
Vară pentru voi – Moldova în lung și-n lat
miercuri, 23 iulie 2014
Vară Pentru Voi – miercuri, 23 iulie
Vară Pentru Voi – marţi, 22 iulie
marţi, 22 iulie 2014
Vară pentru voi – Pe 22 iulie îndrăznim să visăm.
Invitaţie la spectacol: Making-of FIE2014
vineri, 11 iulie 2014
Sâmbătă, intraţi cu TVR Iaşi în culisele Festivaluluil Internațional al Educaţiei !
Cum s-a văzut Festivalul Internaţional al Educaţiei 2014 la TVR Iaşi
joi, 03 iulie 2014
TVR Iaşi a fost şi în acest an un partener activ în promovarea şi reflectarea Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE2014).
Festivalul Internaţional al Educaţiei are loc la Iaşi
vineri, 20 iunie 2014
În perioada 20 – 29 iunie la Iaşi se desfăşoară Festivalul Internaţional al Educaţiei 2014 (FIE 2014).
Un film realizat de Andreea Știliuc, prezentat la ZagrebDox
miercuri, 26 februarie 2014
Filmul “Happy Communism”, semnat de Andreea Știliuc, a fost selectat printre cele mai bune cinci producții la categoria PHONE DOX, în cadrul celei de-a zecea ediții a ZagrebDox.
Maria Răducanu și Niko Meihold, în recital la “Cap de afiș”
joi, 06 februarie 2014
Având una dintre cele mai speciale voci din lume, Maria Răducanu combină bocetele româneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul şi cu improvizaţia, pentru a da viaţă unei muzici pure (Tzadik, John Zorn).
Împreună în Iaşi, la „România diversă”
marţi, 28 ianuarie 2014
„Împreună în Iaşi” a devenit deja o tradiţie, ajungând la cea de-a cincea ediţie. Spectacolul a fost gândit ca un mozaic de cântece şi dansuri specifice diferitelor etnii.
Cap de afiș - Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”
joi, 16 ianuarie 2014
Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”, decernat la Botoșani, a ajuns la cea de-a 23-a ediție. La „Cap de afiș”, Andreea Știliuc relatează de la evenimentul care marchează 164 de ani de la nașterea poetului național.
FILIT, “Cap de afiș” la TVR Iași și TVR 3
joi, 09 ianuarie 2014
5 zile, aproape 100 de evenimente, peste 10.000 de participanţi şi 200 de invitaţi din lumea cărţii. Acesta este bilanţul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi.
Un membru al Academiei Franceze, invitat la CAP DE AFIȘ
marţi, 19 noiembrie 2013
Joi, 21 noiembrie 2013, ora 19.00, Andreea Știliuc l-a avut invitat pe François Weyergans, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori europeni şi membru al Academiei Franceze.  
Documentar despre Benjamin Fondane, disponibil online
luni, 18 noiembrie 2013
Documentarul „Benjamin Fondane - Iaşi, Paris, Auschwitz”, realizat de Andreea Ştiliuc, jurnalist TVR Iaşi, a fost difuzat recent pe TVR 1. Filmul a primit premiul pentru cea mai bună producţie dedicată minorităţilor, la SIMFEST 2013.
Ziua machiajului de televiziune la TVR Iaşi
vineri, 15 noiembrie 2013
Personaj omniprezent, discret în intervenţii, vocal doar prin atitudine… Se insinuează în viaţa ta ca un văl transparent prin care priveşti spre lume. Noi îi spunem “machiaj de televiziune”.
Ziua Viitorilor Jurnalişti la TVR Iaşi
vineri, 25 octombrie 2013
TVR Iaşi aniversează în această perioadă 22 de ani de existenţă ca singura televiziune regională din zona Moldovei, cu ediţii şi proiecte speciale şi întâlniri cu publicul şi studenţii la Jurnalism.
Andreea Ştiliuc de la TVR Iaşi a participat la ultimul training Circom Regional
marţi, 15 octombrie 2013
În perioada 6-11 octombrie 2013, la Budapesta a avut loc workshop-ul "Mobile Journalism", organizat de CIRCOM Regional. La acest curs au participat 14 jurnalişti din 12 ţări, printre care şi Andreea Ştiliuc, jurnalist TVR Iaşi.