Valentina Băințan
În prezent, ca producător tv, este implicată în realizarea și coordonarea unora dintre dintre cele mai importante evenimente muzicale ale Bucureștiului - Festivalul Internațional „George Enescu”, Concursul Internațional „George Enescu”, Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo.
Valentina Băițan, gazda emisiunii „Music (R)evolution”
Valentina Băițan, gazda emisiunii „Music (R)evolution”

Totodată, se ocupă și de realizarea și coordonarea Concertului Regal Caritabil organizat în fiecare an de Casa Regală a Românie, dar și de evenimente de anvergură organizate de Ministerul Culturii.

Înainte de a păși în lumea televiziunii, Valentina Băințan a studiat timp de 20 de ani pianul. A concertat încă din perioada liceului pe importante scene din România, a participat la concursuri naționale unde a obținut premii importante și este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București (Licențiată în Arte).

Anul 2002 a adus pentru ea o schimbare totală de perspectivă. Proaspăt înființatul TVR Cultural avea nevoie de oameni de specialitate, pentru că programele sale începeau să prindă contur și exista un flux amplu și aglomerat de evenimente culturale și muzicale ce aveau loc atât în București, cât și în țară. Astfel, a trecut astfel pragul lumii fascinante a televiziunii și a învățat enorm trecând prin experiențe ample care au format-o și au ajutat-o să devină un adevărat profesionist de televiziune.

A prezentat, de-a lungul timpului, evenimente importante ale Televiziunii Române (Festivalul Internațional „George Enescu”, Maratonul Mozart, Musica da Capo, Eurovision Young Musicians), a realizat interviuri în exclusivitate cu diferite personalități artistice internaționale (regizorii Francis Ford Coppola și Bruno Monsaingeon, compozitorul de muzică de film Nicola Piovani, precum și muzicieni de marcă invitați în cadrul Festivaului Internațional George Enescu) a făcut parte din jurii importante în cadrul unor proiecte de promovare a tinerilor muzicieni români – Selecția pentru bursele „Tinere Talente”a Fundației Regale Margareta a României, „Moștenitorii României Muzicale”, organizat de Radio România Muzical, „Eurovision Young Musicians”, organizat de Televiziunea Română - și a condus cu succes delegația României la Viena, pentru Concursul de Muzică clasică „Eurovision Young Musicians” (ediția 2010).

Totodată, a colaborat cu televiziuni europene (Mezzo, Arte TV, Televiziunea Națională din Slovenia), în vederea schimbului de programe muzicale și de promovare a producțiilor TVR.

Este și semnatara unei serii de proiecte de televiziune inedite: „Maratonul Enescu” la TVR, „Experimentul Enescu” (un program inedit, dedicat redescoperirii muzicii lui George Enescu, ce a fost solicitat pentru difuzare de Televiziunea Națională din Slovenia), „Music (R)evolution” (singura emisiune dedicată redescoperii muzicii clasice prin intermediul muzicii pop, rock, blues sau jazz), „10 la 10” (o serie de interviuri realizate în regim tip vlogging, chiar de protagoniștii V.I.P invitați) și „Arta Lumii”, primul concept inovativ de transmisii live online, pe paginile de Facebook ale TVR, fiind un proiect dedicat exclusiv dezvoltării online a Televiziunii Române.

Arhiva articole
Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural
miercuri, 22 mai 2024
La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o claritate argintie” (Bachtrack). Interviul este difuzat de la ora 13.00.
Dirijorul Vladimir Jurowski, invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 18 mai | VIDEO
duminică, 19 mai 2024
La „Podcasturile TVR#Enescu” din 18 mai, TVR Cultural a difuzat interviul Valentinei Băințan cu dirijorul Vladimir Jurowski, fostul director artistic al Festivalului „Enescu”.
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu” | VIDEO
luni, 29 aprilie 2024
În 27 martie,  la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural a difuzat interviul Valentinei Băințan cu dirijorul estonian Paavo Järvi, considerat unul dintre cei mai importanți dirijori ai momentului și câștigător al Premiului Grammy.
Avi Avital, primul interpret la mandolină nominalizat la Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu” | VIDEO
duminică, 21 aprilie 2024
La „Podcasturile TVR#Enescu” din 20 aprilie, TVR Cultural a difuzat dialogul Valentinei Băințan cu Avi Avital, interpret la mandolină, primul care a fost nominalizat la premiile Grammy pentru mizică clasică.
Dirijorul Lahav Shani, în dialog cu Valentina Băințan, la „Podcasturile TVR#Enescu” | VIDEO
luni, 15 aprilie 2024
Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 13.00, TVR Cultural a difuzat dialogul Valentinei Băințan cu dirijorul Lahav Shani, înregistrat în cadrul seriei de podcasturi „TVR#Enescu”.
Un nou sezon al podcasturilor „TVR#Enescu”: Primul invitat al Valentinei Băințan, violonistul David Grimal | VIDEO
sâmbătă, 06 aprilie 2024
Telespectatorii TVR Cultural sunt invitați în fiecare sâmbătă, începând cu 6 aprilie, să urmărească un nou sezon al podcasturilor „TVR#Enescu”. Invitații Valentinei Băințan din acest sezon sunt: dirijorii Lahav Shani, Paavo Järvi, Wilson Hermanto, Roberto Abbado și Vladimir Jurowski, interpretul la lăută Avi Avital, soprana Chen Reiss, violonistul și managerul cultural David Grimal.
Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici | VIDEO
duminică, 31 martie 2024
În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan le-a avut ca invitate pe Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din România, și Alexandra Solea, antreprenoare culturală.
Fotografa Iuliana Olteanu și cercetătoarea Corina Ițcuș, la „ArtELE”. Ițcuș: Îndemn femeile să viseze, să îndrăznească. Niciodată nu pierdem îndrăznind | VIDEO
luni, 25 martie 2024
Podcasturile „ArtELE” din 23 martie și 24 martie, le-au propus telespectatorilor să pătrundă în două lumi extrem de diferite: una a fotografiei și cealaltă, a explorării în lumea Antarcticii. Cine sunt protagonistele acestor povești? Iuliana Olteanu și Corina Ițcuș.
Ioana Bâldea Constantinescu și Iulia Pop, la podcasturile „ArtELE”: Avem capacitatea de a muta munții din loc | VIDEO
miercuri, 20 martie 2024
În weekendul 16-17 martie, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan a stat de vorbă cu scriitoarea și jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu și pe Iulia Pop, organizatoare de evenimente culturale și muzicale.
„ArtELE”: Sandra Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei, și Ana-Maria Rusu, o prestigioasă profesoară de muzică, invitatele Valentinei Băințan | VIDEO
joi, 14 martie 2024
În weekendul 9-10 martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, TVR Cultural a difuzat dialogurile Valentinei Băințan cu Sandra Ecobescu, președinta Fundației Calea Victoriei, și Ana-Maria Rusu, profesoară de muzică, nominalizată în topul mondial al celor mai buni 50 de de profesori vocaționali.
Andreea Soare, creatoarea seriei „Bubu și anotimpurile”, și Oana Drăgulinescu, inițiatoarea Muzeului Abandonului, la podcasturile „ArtELE” | VIDEO
joi, 14 martie 2024
Andreea Soare, coordonatoarea Departamentului de Balet al Operei Comice pentru Copii, și antreprenoarea Oana Drăgulinescu au fost primele două invitate ale Valentinei Băințan, la podcasturile „ArtELE”, în 2 și 3 martie, de la ora 13.00, la TVR Cultural.
Concertul susținut de violoncelistul Jan Sekaci, împreună cu Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, la TVR Cultural | VIDEO
vineri, 01 martie 2024
TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori miercuri, 28 februarie, de la ora 19.00, la concertul de debut ca solist al tânărului violoncelist Jan Sekaci, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Transmisiunea în direct a fost precedată de o serie de interviuri live, moderate de Valentina Băințan, începând cu ora 18.30.
Seria de podcasturi „ArtELE”, din 2 martie: Poveștile de viață a zece femei excepționale, la TVR Cultural
vineri, 01 martie 2024
În luna martie, dedicată femeilor, TVR Cultural le propune telespectatorilor zece podcasturi motivaționale cu zece femei care au știut să își urmeze propriul drum, realizând lucruri extraordinare în carieră - în zona creativă, literară, muzicală, artistică. Podcasturile „ArtELE”, realizate de Valentina Băințan și Marius Portik, vor fi difuzate începând de sâmbătă, 2 martie, de la ora 13.00.
99 de ani de la nașterea dirijorului Marin Constantin: Concert al Corului Madrigal, în direct la TVR Cultural, în 27 februarie
marţi, 27 februarie 2024
TVR Cultural a difuzat marți, 27 februarie, în direct de la Senatul României, concertul extraordinar al Corului Madrigal, susținut la împlinirea a 99 de ani de la nașterea fondatorului corului, dirijorul Marin Constantin. De la 18.30, telespectatorii au urmărit interviurile realizate de Valentina Băințan, producătoarea transmisiunii live, iar de la ora 19.00, concertul în onoarea maestrului, sub bagheta Annei Ungureanu.
Violistul Cristian Andriș, la Podcasturile „TVR#ENESCU”: „Rațiunea și simțirea sunt strict interconectate atunci când facem muzică” | VIDEO
sâmbătă, 24 februarie 2024
TVR Cultural a redifuzat, în 24 februarie, dialogul Valentinei Băințan cu Cristian Andriș, violist, profesor și director artistic al Romanian Chamber Orchestra, înregistrat în cadrul emisiunii „Podcasturile TVR#Enescu”.
Soprana Rodica Vică, la „Podcasturile TVR#Enescu”: Să arunci cu cuvinte urâte într-un artist poate fi ușor, nimeni nu știe câtă muncă e în spate | VIDEO
sâmbătă, 10 februarie 2024
TVR Cultural a redifuzat, în 10 februarie, de la ora 13.00, dialogul Valentinei Băințan cu soprana Rodica Vică, considerată una dintre cele mai versatile voci ale generației sale, înregistrat în cadrul emisiunii „Podcasturile TVR#Enescu”.
„Podcasturile TVR#ENESCU”: Valentina Băințan, în dialog cu Andrei Gologan, „un poet al pianului” | VIDEO
sâmbătă, 03 februarie 2024
TVR Cultural a redifuzat, în 3 februarie, dialogul Valentinei Băințan cu Andrei Gologan, unul dintre cei mai valoroși tineri pianiști români la ora actuală. Andrei Gologan concertează cu succes pe marile scene internaționale, fiind remarcat și caracterizat de critica muzicală drept unul dintre cei mai rafinați și profunzi pianiști ai generației sale.
Violonista Maria Marica, la „Podcasturile TVR#Enescu”: Munca unui muzician este enormă. Ca să atingi succesul pe scenele internaționale, e obligatoriu să fii susținut | VIDEO
sâmbătă, 13 ianuarie 2024
TVR Cultural a redifuzat, în 13 ianuarie, dialogul Valentinei Băințan cu Maria Marica, câștigătoarea Concursului Internațional „George Enescu” 2022, secțiunea vioară.
„Podcasturile TVR#ENESCU”: Valentina Băințan, în dialog cu dirijorul Cristian Măcelaru | VIDEO
sâmbătă, 30 decembrie 2023
TVR Cultural a redifuzat sâmbătă, 30 decembrie, de la ora 13.00, interviul Valentinei Băințan cu dirijorul Cristian Măcelaru, director artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”, înregistrat în cadrul emisiunii „Podcasturile TVR#Enescu”.
„Podcasturile TVR#Enescu”: Pianistul Ștefan Doniga, invitatul Valentinei Băințan, la TVR Cultural | VIDEO
luni, 11 decembrie 2023
TVR Cultural a difuzat, în 9 decembrie, dialogul Valentinei Băințan cu pianistul Ștefan Doniga, autorul unui important proiect cultural - „Redescoperă România”.
„Madrigal la Art Safari”: Povestea discului interzis de comuniști, în 23 noiembrie, la TVR Cultural
joi, 23 noiembrie 2023
Joi, 23 noiembrie, de la ora 18.45, Valentina Băințan și Emil Pantelimon le-au relatat telespectatorilor TVR Cultural povestea discului Madrigal interzis în perioada comunistă, în cadrul producției „Madrigal la Art Safari”.
„Madrigal la Art Safari”: Marți, despre spectacolul „Madrigal 60”, în memoria drijorului Marin Constantin
marţi, 21 noiembrie 2023
În 21 noiembrie, de la ora 18.45, telespectatorii TVR Cultural au aflat detalii din culisele spectacolului „Madrigal 60”, demarat când corul a împlinit 60 de ani de existență, și au ascultat mărturiile a trei dirijori care au fost membri în Corul „Madrigal”: Veronica Bojescu, Voicu Popescu și Dan Mihai Goia.
Pianista Alexandra Dariescu, la „Podcasturile TVR#Enescu”: Tinerii artiști trebuie să lupte pentru o viață în muzică | VIDEO
duminică, 19 noiembrie 2023
TVR Cultural a redifuzat sâmbătă, 18 noiembrie, dialogul Valentinei Băințan cu Alexandra Dariescu, una dintre cele mai aclamate pianiste ale Festivalului Internațional „George Enescu” - ediția 2023,  înregistrat în cadrul „Podcasturilor TVR#Enescu”.
„Madrigal la Art Safari”: Despre semnificația concertelor Madrigal, în România apăsată de dictatura comunistă
miercuri, 15 noiembrie 2023
Miercuri, 15 noiembrie, de la ora 18.45, TVR Cultural a difuzat cel de-al treilea episod al producției „Madrigal la Art Safari”, despre concertele Madrigal din perioada comunistă și semnificația lor pentru românii sufocați de dictatură.
„Madrigal la Art Safari”, pentru iubitorii de muzică, de luni până vineri, la TVR Cultural | VIDEO
marţi, 14 noiembrie 2023
Din 13 noiembrie, TVR Cultural transmite o nouă serie dedicată culturii și cântului coral: „Madrigal 60 - Art Safari”. Producția este difuzată de luni până vineri, de la ora 18.45.
Violistul Răzvan Popovici, creatorul festivalului SoNoRo, în 28 octombrie, la „Podcasturile TVR#ENESCU” | VIDEO
luni, 30 octombrie 2023
Invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu” de sâmbătă, 28 octombrie, a fost violistul Răzvan Popovici, unul dintre cei mai abili manageri culturali din peisajul muzical românesc, fiind creatorul și organizatorul bine-cunoscutului Festival Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Ediția s-a difuzat la TVR Cultural de la ora 13.00.
Concertul Regal pentru susținerea tinerilor artiști, de la Ateneul Român, în direct la TVR Cultural | VIDEO
marţi, 24 octombrie 2023
Miercuri, 25 octombrie, de la ora 19.00, telespectatorii au fost invitați la Concertul Regal Caritabil, organizat de Fundația Regală „Margareta a României”. Cea de-a XIV-a ediție a continuat tradiția de a susține și promova tinerele talente. De la ora 18.17,  TVR Cultural a precedat evenimentul cu interviuri alături de personalităţile prezente la gală. Producător TVR: Valentina Băințan.
Faimosul violoncelist Andrei Ioniță, la „Podcasturile TVR#Enescu”: Îi încurajez pe părinți să își lase copiii să intre în contact cu muzica | VIDEO
duminică, 15 octombrie 2023
În 14 octombrie, TVR Cultural a difuzat dialogul Valentinei Băințan cu violoncelistul Andrei Ioniță, înregistrat în cadrul emisiunii „Podcasturile TVR#Enescu”.
Interviul-eveniment cu actorul Robert Powell, invitat la Festivalul „Enescu” în 2021, redifuzat la TVR Cultural | VIDEO
miercuri, 13 septembrie 2023
TVR Cultural a redifuzat miercuri, 13 septembrie, de la ora 17.05, interviul Valentinei Băințan cu celebrul actor Robert Powell, care i-a interpretat pe Iisus din Nazaret, în filmul lui Franco Zefirelli din anul 1977, și pe compozitorul Gustav Mahler, în filmul lui Ken Russel din 1974.
„Ziua Enescu”, la TVR Cultural, în 19 august: 142 de ani de la nașterea marelui compozitor român | VIDEO
luni, 21 august 2023
La 142 de ani de la naşterea celui mai mare şi prolific compozitor al României, în 19 august, Televiziunea Română, prin postul TVR Cultural, și-a propus, pentru al șaptelea an consecutiv, un maraton de emisiuni dedicate muzicianului care a adus României aprecierea și recunoașterea internațională: George Enescu.  
O dezbatere despre refugiații ucraineni, de Ziua Mondială a Refugiatului, la TVR Cultural | VIDEO
luni, 26 iunie 2023
În 20 iunie, de Ziua Mondială a Refugiatului, TVR Cultural a difuzat dialogul Valentinei Băințan cu experții programului umanitar „CARE for Ukraine” și cu activiști români implicați în proiect. Dialogul a fost transmis în direct de la Muzeul Țăranului Român, începând cu ora 19.00.
Compozitorul Dan Dediu și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, în dialog cu Valentina Băințan, la „Podcasturile TVR#Enescu” | VIDEO
marţi, 16 mai 2023
Compozitorul Dan Dediu și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu au fost invitații Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu”, difuzate în 13 și 14 mai, la TVR Cultural.
Podcasturile TVR#ENESCU: Valentina Băințan, de vorbă cu violonistul Valentin Șerban și compozitorul Mihai Toma | VIDEO
marţi, 09 mai 2023
Mihai Toma, singurul compozitor de muzică electronică invitat să participe la Festivalul „Enescu, și violonistul Valentin Șerban, câștigătorul Concursului „Enescu” la secțiunea Vioară, au fost invitații Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu” din weekendul 6-7 mai.
Podcasturile TVR#ENESCU: Luisa Zan și Alexandru Tomescu, în dialog cu Valentina Băințan | VIDEO
marţi, 02 mai 2023
Valentina Băințan a discutat, la Podcasturile „TVR#Enescu”, cu Luiza Zan, interpretă de jazz, despre bucuria de a face muzică, și cu violonistul Alexandru Tomescu, despre cariera sa pedagogică.
Marin Cazacu și Zoli Toth, invitații Valentinei Băințan la Podcasturile „TVR#ENESCU” | VIDEO
luni, 24 aprilie 2023
În acest weekend, Valentina Băințan i-a avut ca invitați la Podcasturile „TVR#Enescu” pe violoncelistul Marin Cazacu, manager al Filarmonicii „George Enescu”, și pe muzicianul Zoli Toth. Podcasturile sunt difuzate la TVR Cultural sâmbăta și duminica, de la ora 13.00.
Podcasturile TVR#Enescu: Dirijorii Anna Ungureanu și Tiberiu Soare, în dialog cu Valentina Băințan | VIDEO
miercuri, 19 aprilie 2023
Valentina Băințan a discutat cu Anna Ungureanu și Tiberiu Soare despre provocările meseriei de dirijor, despre teama de eșec și ce înseamnă, de fapt, să fii un dirijor. Podcasturile „TVR#Enescu” sunt difuzate la TVR Cultural în fiecare weekend.
Poetul Mihai Firică, invitatul special al emisiunii „România literară TV” | VIDEO
miercuri, 19 aprilie 2023
TVR Cultural a difuzat sâmbătă, 15 aprilie, cea de-a treia ediție a emisiunii „România literară TV”. Invitatul special al emisiunii a fost poetul Mihai Firică.
Podcasturile TVR#Enescu: Managerul Corului de Cameră „Madrigal” și pianista Sînziana Mircea, interlocutorii Valentinei Băințan | VIDEO
luni, 10 aprilie 2023
În 8 și 9 aprilie, TVR Cultural a difuzat dialogurile Valentinei Băințan cu managerul Corului de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, Emil Pantelimon, dar și cu pianista Sînziana Mircea, în cadrul emisiunii „Podcasturile TVR#Enescu”.
Podcast TVR#ENESCU: Valentina Băințan, în dialog cu Cristina Uruc, managerul Artexim, și muzicoterapeuta Angelica Postu | VIDEO
miercuri, 05 aprilie 2023
În avanpremiera marelui eveniment muzical al anului, Festivalului Internaţional „George Enescu”, TVR Cultural a lansat, din 1 aprilie, seria podcast „TVR#ENESCU: Inspirație prin generozitate”.
Podcasturile TVR#ENESCU, din 1 aprilie: „Generozitate” este cuvântul care va defini emisiunea
vineri, 31 martie 2023
Din 1 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#ENESCU: Inspirație prin generozitate”, emisiune realizată de Valentina Băințan.
„Conferințele Ateneului”, cu Ioan Holender și Sever Voinescu, miercuri, la TVR Cultural
miercuri, 29 martie 2023
Miercuri, 29 martie, TVR Cultural a transmis, în direct, de la Ateneul Român, conferința „Muzica și spectacolul”, susținută de Ioan Holender și Sever Voinescu, la Ateneul Român.
Seară magică: Concertul Orchestrei Radiodifuziunii din Köln, marți, la TVR Cultural
marţi, 14 martie 2023
TVR Cultural a difuzat marți, 14 martie, concertul extraordinar susținut de Orchestra Radiodifuziunii din Köln, susținut la Timișoara. Spectacolul a fost precedat de o serie de interviuri realizate de Valentina Băințan, începând cu ora 18.30 .
Spectacolul extraordinar „Madrigal 60”, la TVR Cultural și TVRi | VIDEO
miercuri, 01 martie 2023
TVR Cultural a difuzat în direct, marți, 28 februarie, de la ora 18.00, spectacolul extraordinar susținut de Corul de Cameră „Madrigal”. Concertul a fost precedat de interviuri inedite cu importanți oameni de cultură și cu foști membri ai corului. La TVR Internațional spectacolul a fost difuzat miercuri, 1 martie, de la ora 21.00.
„Intrare liberă”: Cum pot fi convinși copiii să se apropie de muzică? | VIDEO
joi, 16 februarie 2023
Joi seară, de la ora 19.00, Valentina Băințan i-a invitat pe telespectatorii TVR Cultural la o discuție despre muzică și educație muzicală, în cadrul emisiunii „Intrare liberă”.
Music (R)evolution: Valentina Băințan, în dialog cu Cătălin Ștefănescu
duminică, 05 februarie 2023
TVR Cultural redifuzează, între 6 și 10 februarie, dialogurile Valentinei Băințan cu Cătălin Ștefănescu, Alexandru Tomescu și Josu de Solaun, Dan Iliescu, dar și cu Liana Stanciu.
„Music (R)evolution”: Virgil Ianțu, în dialog cu Valentina Băințan. Edițiile primei săptămâni din februarie
luni, 30 ianuarie 2023
În săptămâna 30 ianuarie - 3 februarie, telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile Valentinei Băințan cu Berti Barbera, Virgil Ianțu, Oana Sîrbu și Manuela Hărăbor, dar și cu Mike Godoroja. „Music (R)evolution” este difuzată de luni până vineri, de la 20.25.
Music (R)evolution: Pianista Sînziana Mircea, în dialog cu Valentina Băințan: „Cuvintele mele favorite sunt armoniile”
vineri, 20 ianuarie 2023
În ultima săptămână din ianuarie, telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile Valentinei Băințan cu Dan Dediu, Daniel Rocca, Sînziana Mircea, Ion Bogdan Ștefănescu și Mircea Neacșa, la „Music (R)evolution”.
TVR Cultural a transmis în direct concertul Madrigal „Despre Cultură”
miercuri, 18 ianuarie 2023
TVR Cultural a transmis în direct sâmbătă, 21 ianuarie, concertul extraordinar susținut de Corul Madrigal, pe scena Ateneului Român, începând cu ora 19.00. De la 18.30, telespectatorii au putut asculta un interviu oferit de managerul Corului, Emil Pantelimon, realizatoarei TVR Valentina Băințan.
Music (R)evolution: Valentina Băințan, în dialog cu violistul Răzvan Popovici, creatorul SoNoRo. Edițiile săptămânii
marţi, 10 ianuarie 2023
TVR Cultural a redifuzat, în săptămâna 16-22 ianuarie, dialogurile Valentinei Băințan cu dirijorii Tiberiu Soare și Vlad Vizireanu, violistul Răzvan Popovici, scriitoarea Daniela Zeca Buzura și actrița Monica Davidescu.
Music (R)evolution: Valentina Băințan, în dialog cu Mircea Neacșa, amfitrionul „Pastilei de artă”, la TVR Cultural
joi, 05 ianuarie 2023
Telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să revadă dialogurile Valentinei Băințan cu managerul Corului Madrigal, cu oamenii de televiziune Mircea Neacșa și Liana Stanciu, dar și cu artiștii Zoli Toth și Young Beats, The Mono Jacks și Dan Iliescu, în săptămâna 9-13 ianuarie.
Music (R)evolution: Valentina Băințan, în dialog cu Berti Barbera și Manuela Hărăbor. Invitații săptămânii 3-6 ianuarie
miercuri, 04 ianuarie 2023
Telespectatorii TVR Cultural pot asculta, în prima săptămână a anului 2023, dialogurile Valentinei Băințan cu artiștii Mike Godoroja, Berti Barbera, Zoli Toth și Young Beats, precum și cu actrița Manuela Hărăbor. Emisiunea „Music (R)evolution” este difuzată de luni până vineri, de la 13.25.
TVR Cultural: Interviuri inedite cu artiști și concerte emoționante, de Revelion și în prima zi a noului an
joi, 29 decembrie 2022
TVR Cultural îi invită pe telespectatori ca, în weekendul care semnifică trecerea dintre ani, să urmărească două interviuri interesante cu pianista Mara Dobrescu și cu Mihai Toma, compozitor. Totodată, TVR Cultural le aduce telespectatorilor și concerte deosebite, de Revelion și în prima zi a anului 2023.
Music (R)evolution: Oana Sîrbu, în dialog cu Valentina Băințan, joi, la TVR Cultural
marţi, 27 decembrie 2022
În ultima săptămână a anului 2022, TVR Cultural transmite dialogurile Valentinei Băințan cu actrița Oana Sîrbu, cu pianista Sînziana Mircea și cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu. Emisiunea „Music Revolution” este difuzată de luni până vineri, de la ora 13.25.
Povestea Corului Madrigal, la „Music (R)evolution”, de Crăciun. Invitații săptămânii
luni, 19 decembrie 2022
De Crăciun, la TVR Cultural, telespectatorii au ocazia să afle întreaga poveste a Corului Național de Cameră Madrigal, fondat în 1963. Emisiunea „Music (R)evolution”, realizată de Valentina Băințan, este difuzată de luni până duminică.
Medeea Marinescu și Cătălin Ștefănescu vin la Music (R)evolution, pe TVR Cultural
luni, 12 decembrie 2022
Săptămâna aceasta, Valentina Băințan discută despre influențele muzicii clasice în muzica modernă cu Dan Dediu, Daniel Rocca, Medeea Marinescu, Virgil Ianțu și Cătălin Ștefănescu.  
Dirijorul Tiberiu Soare și liderul „Timpuri Noi”, la Music (R)evolution
luni, 05 decembrie 2022
Telespectatorii TVR Cultural i-au reîntâlnit, în săptămâna 5-9 decembrie, pe dirijorul Tiberiu Soare, pe actrița Monica Davidescu, pe rockerii de la The Mono Jacks și pe Dan Iliescu, liderul formației Timpuri Noi, pe TVR Cultural, de la 13.30, în cadrul emisiunii „Music (R)evolution”.