loader

EMISIUNI Logo

Breaking Fake News

Prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect. Dieta informațională este din ce în ce mai dificilă - ce e adevărat și ce e fals? Cine e arbitrul adevărului? Cum ne construim opiniile? Să încercăm împreună să deosebim adevărul de minciună, știrile reale de cele fabricate.

Care pe care

Care pe care


 TVR1 

Prima emisiune concurs, dedicată exclusiv limbii române, este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect. Se difuzează la TVR 1, sâmbăta și duminica de la ora 16:00.

Câştigă România!

Producţie 100% românească, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală şi prezentată de Virgil Ianţu. În cei 5 ani care s-au scurs de la pregătirile pentru primul sezon, 1.000 de concurenţi şi-au dovedit cunoştinţele şi prezenţa de spirit trecând prin aproximativ 28.000 de întrebări. Din 23 octombrie, în fiecare seară de luni, de la ora 21.00.

Punctul critic

Punctul critic


 TVR1 

Bogdan Muzgoci deschide dialogul pe temele acute ale societăţii, pornind de la creşterea consumului de droguri în rândul tinerilor în România. Emisiunea se difuzează din 23 octombrie în direct la TVR 1, de luni până joi, de la ora 18.00.

Teleenciclopedia

Teleenciclopedia


 TVR1 

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. O emisiune magică, în fiecare sâmbătă, de la 19:00. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea.

Vorbeşte corect!

„Să dedicăm măcar 5 minute limbii române!” este îndemnul adresat tuturor românilor, de toate vârstele. „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În fiecare zi, de luni până vineri, la ora 13:55, la TVR1!

Ediție limitată

Marţi, de la ora 22:00, iubitorii de lectură au parte de întâlniri de excepţie în seria de interviuri „Ediție limitată”, cu Marius Constantinescu, difuzată la TVR 2. Realizatorul prezintă o serie de interviuri cu figuri marcante din lumea internațională a literelor, realizate cu precădere, dar nu exclusiv, pe Zoom.

Educația la putere

Despre tot ce se întâmplă în domeniul educației în România aflăm, la TVR 2, în emisiunea „Educația la putere”, o dezbatere dedicată atât celor interesați, cât şi celor implicaţi în sistem. TVR înlesneşte accesul la informare şi educare şi oferă telespectatorilor programe despre problemele importante pentru societatea românească.

Teleșcoala

Teleșcoala


 TVR2 

În prima zi a anului şcolar, „Teleşcoala” a revenit la TVR 2 cu noutăţi şi premiere. Din 11 septembrie, lecțiile de limba și literatura română vor alterna cu cele de matematică, de luni până joi, în intervalul 15:00-15.30, iar de la ora 15:30 până la 16.00 sunt programate cursurile de limbi străine.

Universitaria

Universitaria


 TVR2 

„Universitaria”, singura emisiune despre mediul academic din România, aduce, la TVR 2, informații despre programe, burse și proiecte europene. A debutat în 22 octombrie la TVR 2.

Info Edu

Info Edu


 TVR INFO 

Educația este cea mai mare investiție pe care un stat o poate face.

De ce-aș citi?

De ce-aș citi?


 TVR CULTURAL 

„De ce-aș citi?” este o emisiune dedicată importanței și beneficiilor lecturii, apărută la împlinirea a 12 ani de existență a rubricii cu același nume, realizată de jurnalistul și scriitorul Tudor Călin Zarojanu.

Dialoguri academice

Dialoguri academice


 TVR CULTURAL 

Din 2 aprilie, TVR Cultural le aduce telespectatorilor o serie de intervuri cu academicieni, moderată de vicepreședintele Academiei Române, Mircea Dumitru. Cel de-al doilea sezon al emisiunii este difuzat la TVR Cultural din 2 octombrie.

Ediţie limitată

Ediţie limitată


 TVR CULTURAL 

Iubitorii de lectură au parte de întâlniri de excepţie în seria de interviuri „Ediție limitată”, cu Marius Constantinescu, difuzată la TVR Cultural, sâmbăta și duminica, de la ora 19.00.

Interviurile TVR Cultural

Interviurile TVR Cultural


 TVR CULTURAL 

La „Interviurile TVR Cultural”, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor - cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor.

Istorii cu tâlc

Istorii cu tâlc


 TVR CULTURAL 

„Istorii cu tâlc” este o emisiune de tip podcast, cu invitați diverși. Interviurile, realizate de actorul şi prezentatorul Anatol Guzic, sunt pline de confidențe despre experiențe personale, eșecuri, dorințe, emoții ale celor care se află în fața sa. În fiecare luni, de la ora 13.30, pe TVR Cultural.

Lecția de istorie

Lecția de istorie


 TVR CULTURAL 

Emisiunea „Lecția de istorie” își propune să demonteze falsurile sovietice despre istoria teritoriului românesc dintre Prut și Nistru. Este difuzată la TVR Cultural sâmbăta, de la ora 17.00.

Pastila de artă

Pastila de artă


 TVR CULTURAL 

„Pastila de artă”, emisiune realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al României, prezintă patrimoniul de excepție al țării noastre. Emisiunea este produsă și realizată de Ileana Ploscaru Panait.

Poesis

Poesis


 TVR CULTURAL 

„Poesis”, realizată de Ileana Ploscaru Panait, le aduce telespectatorilor TVR Cultural poezii celebre din literatura română, interpretate de mari actori și ilustrate cu imagini din arhiva Televiziunii Române. Emisiunea este difuzată în toate zilele săptămânii.

Cu cărțile pe față

O emisiune despre cultură și creatorii contemporani. Despre arta lor și lumea în care trăim.

Educație 9

Educație 9


 TVR3 

Miercuri, ora 13:05, la TVR3 și luni, ora 19.00, la TVR Craiova.

L.egal 100%

L.egal 100%


 TVR3 

Bilunar, luni, ora 13.05 (alternativ cu săptămâna difuzării „Cult@rt")

Carte de citire

Carte de citire


 TVR CLUJ 

O călătorie prin carțile noastre

Educație 9

Educație 9


 TVR CRAIOVA 

Proiecte din învățământul preuniversitar, universitar sau din cel preșcolar, rezultatele de excepție obținute de olimpici, inovațiile IT, evenimentele organizate în școli și acțiunile importante pentru elevi

Educația la zi

Educația la zi


 TVR IAȘI 

Dezbatere pe subiecte din învățământul preuniversitar și universitar din regiunea Moldovei

 

#TVRedu