loader
Foto

Viaţă şi impresii despre viaţă la Teleenciclopedia

Lupta pentru supravieţuire se dă pe toate continentele. Efortul de a vieţui în condiţii extreme ne este prezentat în ediţia de sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 18:50, la Teleenciclopedia, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Iată subiectele ediţiei:

SUBIECTUL 1: EUGÈNE DELACROIX –„FEMEI  DIN  ALGER  ÎN  APARTAMENTUL  LOR” (ep.2/2) (Premieră)

În anul 1832, Eugène Delacroix devenea primul pictor francez care ajungea în Maroc și, totodată, căruia i se îngăduia să viziteze un harem. Grație tabloului său realist, dar și romantic în spirit, “Femei din Alger în  apartamentul lor”, spectatorul pătrundea într-o lume nouă, lipsită de stereotipurile vremii.

 

SUBIECTUL 2 : CAII NAMIBIENI (ep.4/5) (Premieră)

Nemaiputând să țină pasul cu restul grupului, un cal bătrân şi slăbit, e victimă sigură a hienelor; Pinguinii „cu picioare negre” (Spheniscus demersus) culeg plante marine pentru construirea cuiburilor; Pe ţărmul sud-vest african al Atlanticului, şacalii cu spate negru (Canis mesomelas) au concurenţi serioși în „goana” după  „delicatese” : hienele brune.

 

SUBIECTUL 3:  DESPRE JUCĂRII. BILBOQUET (Premieră)

În secolul al XVI-lea, Bilboquet cucerea Europa, dar mai ales Franța. Japonezii l-au descoperit, și ei, în anul 1600,  ulterior schimbându-i numele în kendama. Inițial „instrument” de antrenament pentru samurai, a devenit azi o jucărie foarte apreciată de copii!

 

SUBIECTUL 4:   ODISEEA VULCANILOR (ep. 4) (Premieră)

Pe îndepărtatele insule vulcanice, izolate timp de secole, fauna și vegetația au căpătat caracteristici unice. Zonele create de cele mai multe dintre punctele fierbinți au devenit nucleele unor medii cu o biodiversitate incredibilă, fiecare cu specii endemice și propriul lanț trofic.

 

***

Emisiunea are reluare duminică, 22 aprilie, ora 7:00

***

Producător:  OANA HAŞEGAN
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 
Buna-creștere și nota de plată: Cultura bacșișului în lume

Răsplata în bani pentru un serviciu primit poate fi obligatorie pentru unii, dar jignitoare pentru alții. Fiecare cu tradițiile lui, nimic de ...

Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

 

#TVRedu