loader
Foto

Bucuria Învățăturii, la „Universul Credinței”

Duminică, 15 septembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:00, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+.

 

În prima parte a emisiunii, Andrei Victor Dochia vă prezintă Jurnalul „Universul Credinței”:

Fundația Filantropia Timișoara cu sprijinul Consiliului Județean Timiș a organizat și anul acesta Tabăra de creație “Pe un picior de plai, pe o gură de Rai”.

Manifestarea s-a desfășurat la Sălciua Nouă, unul dintre satele care odinioară erau locuite de moți. Astăzi, din păcate, se află în părăsire.

(w882) Salciua

O ceremonie mai puțin obișnuită a avut loc la începutul acestei luni, la Galați. Repatrierea din teatrul de operațiuni Afganistan a peste 450 de militari români.

(w882) Galati Afg

În perioada 8-11 septembrie, Centrul de Cercetare și Documentare "Ștefan cel Mare" al Mănăstirii Putna a organizat Simpozionul Internațional de Istorie "Colocviile Putnei". Ajunsă la a 23-a ediție, manifestarea a reunit profesori de istorie și cercetători din SUA, Rusia, Bulgaria, Republica Moldova și România.

(w882) Putna colo

Și la acest început de an școlar, Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a gândit la tinerii săi elevi. S-au oferit astfel rechizite și peste 4.000 de ghiozdane copiilor defavorizați din Arhiepiscopie. Campania “Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” organizată de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a ajuns la cea de a 7-a ediție. Peste 1.000 de elevi cu posibilități materiale reduse au primit rechizite din partea IPS Părinte Ioachim.

(w882) rechizite

Între acțiunile culturale la care au participat tinerii prezenți săptămâna trecută la Craiova, la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși-ITO 2019, s-a numărat și lansarea volumului “Preotul ortodox în veacul 21, schițe pentru un portret.”

(w882) Lansare

În 15 septembrie, zi în care Biserica îl sărbătorește pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, la ceas de sărbătoare - în direct, via skype, I.P.S. Ioan, Mitropolitul Banatului.

(w882) Partos Ban

La rubrica "Sărbătorile săptămânii”, jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu va vorbi despre cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

În direct, prin Skype, jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne prezintă un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar și ale realității ecleziale ale momentului, în rubrica ″Editorialul săptămânii″.

În rubrica „Semnele Vremii" părintele Radu Preda și jurnalistul Răzvan Bucuroiu vă invită la Tâlcuirea Fericirilor. Pornim la explicarea primei trepte: Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor.

"Presarea presei" - în fiecare săptămână, via Skype, Părintele Eugen Tănăsescu ne propune o scurtă revistă a presei religioase.

(w882) Presarea

În partea a doua a emisiunii puteţi urmări "Bucuria credinţei". În duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Andrei Victor Dochia împreună cu părintele Constantin Necula vă oferă o ediție specială realizată la Râpa robilor, monumentul dedicat martirilor de la Aiud.

(w500) Necula

Între 5 și 8 septembrie, a avut loc la Craiova cea de-a VI-a ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, ITO 2019. Un eveniment la care au participat 51 de delegații care au însumat peste 2.500 de participanți din țară si din comunitățile ortodoxe din străinătate.

(w882) ito basili

Foto credit Basilica.ro

Povestea de duminică pare un poem. Un poem, în vremuri care nu mai au timp de poezie. Un poem este locul în care este așezată Mănăstirea Dintr-un lemn cu hramul Nașterii Maicii Domnului.

(w882) poem final

***

În fiecare duminică dimineață urmăriți emisiunea „Universul Credinței”, de la ora 7:00, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:00, iar cea de-a doua parte de la 8:00, pe TVR1 și online pe TVR+.

Coordonatori: Ciprian Dumea şi Daniel Vistorovschi

Producător: Andrei Victor Dochia

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Pictorul Vasile Rață, la „Biografii necesare”: Prin tot ceea ce creează, artistul trebuie să stârnească emoţii. Altfel, nu există | VIDEO

Duminică, 21 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu