loader
Foto

Universul Credinței: Înscăunarea noului Arhiepiscop romano-catolic de București

Ați urmărit o ediție specială "Universul Credinţei" sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 10:30, la TVR 1, TVR Internațional, TVR MOLDOVA și online pe TVR+.

 

În transmisiune directă de la Catedrala Romano-catolică "Sfântul Iosif", ați fost martori la înscăunarea noului Arhiepiscop romano-catolic de București - Î.P.S. Aurel Percă.

Născut în Săbăoani, jud. Neamț, la 15 august 1951, Mons. Aurel Percă a urmat școala generală și liceul în localitatea natală. A absolvit apoi Școala de Cantori (1973) și Institutul Teologic din Iași (1979), iar pe 29 iunie 1979 a fost hirotonit preot în vechea Catedrală romano-catolică din Iași, de către Mons. Jakab Antal, Episcop Auxiliar de Alba Iulia. După hirotonire a fost, timp de un an, preot vicar în parohia Sfântul Nicolae din Bacău, iar în noiembrie 1980 a fost trimis la studii, la Roma. A studiat mai întâi la Institutul Pontifical Oriental, unde a obținut licența în Teologie patristică (1983), apoi la Academia Alfonsiană, unde a obținut licența în Teologie morală (1985).

În cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER) este membru în Consiliul Administrativ al Conferinței, conduce Comisia pentru Operatori Sanitari și Comisia pentru Învățământ și este delegat al CER pentru romano-catolicii de limbă română din străinătate.

Pe 21 noiembrie 2019, Papa Francisc l-a numit Arhiepiscop Mitropolit de București, scrie catholica.ro.

(w882) Act pentru

Invitați în studioul emisiunii din 11 ianuarie au fost preot Eduard Giurgi și preot Felix Roca. Emisiunea a fost prezentată de Rafael Udriște.

De la Catedrala Romano-catolică "Sfântul Iosif" a transmis Corneliu Vlad Matache.

***

Coordonatori: Ileana Gaiță, Paula Tăbârcă, Ciprian Dumea
Producător: Victor Andrei Dochia

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu