loader
Foto

TVR 3 a participat la Bookfest 2018

La TVR 3 și online pe TVR+ aţi  putut urmări transmisiuni de la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2018, care a avut loc între 30 mai și 3 iunie.

 

La Salonul Internațional de Carte de la București a participat și Statele Unite ale Americii, ca invitat special.

Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Varujan Vosganian, Vintilă Mihăilescu, Augustin Lazăr, Andrei Pleșu, Tatiana Niculescu și Veronica D. Niculescu sunt doar câteva dintre personalitățile care au marcat agenda celor cinci zile de Bookfest.

Pe parcursul emisiunii, am încercat să evidențiem atât titlurile noi de pe piață, cât și o imagine a ceea ce înseamnă piața de carte din România, dar și din Statele Unite. Am adus în discuție și legăturile culturale dintre cele două țări.

Copiii au avut parte de o surpriză. Bookfest Junior a fost un spațiu dedicat exclusiv lansărilor și evenimentelor pentru cei mici.

La TVR 3 aţi putut urmări trei ediții speciale ale emisiunii Cult@rt, dedicate Salonului de Carte. Marius Constantinescu și Daniela Zeca Buzura au fost la curent cu tot ce s-a întâmplat la Bookfest 2018.

Invitații noștri au fost scriitori români, care au venit din Statele Unite la această ediție, (Domnica Rădulescu, Bogdan Suceava, Carmen Firan), scriitori americani (Sarah Kenedy) dar și reprezentanți ai editurilor din România (Ion Vianu, Lavinia Betea).

Invitat în prima ediție, 30 mai, a fost Scott Reese, atașatul cultural al Ambasadei SUA la București.

***

Urmăriți emisiunea Cult@rt de pe canalul TVR 3 - din 30 mai , 31 mai și 1 iunie, de la ora 16.00, cu reluare de la ora 22.00 și 03.00 - cu Salonul Internațional de Carte Bookfest 2018.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu