loader
Foto

Teleenciclopedia: Comorile Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița

Printre subiectele ediţiei de sâmbătă, 23 februarie, s-au regăsit: interpretarea celebrei tapiserii "Doamna şi unicornul", istoria trenuleţelor, o excursie la Ochiul Beiului şi Cascada Beușnița. Pe TVR 1, de la ora 19:00.

 

DOAMNA ȘI UNICORNUL (ep.2/3)

Cinci dintre cele șase tapiserii numite generic "La Dame à la licorne" (Doamna și unicornul) sunt interpretate ca reprezentând cele cinci simțuri – gust, auz, văz, miros și tactil. Cea de-a șasea tapiserie poartă mesajul "À mon seul désir" (Dorința proprie fiecărui om) – echivalent cu fiorul iubirii.

(w882)

DUNĂREA. FLUVIUL-REGINĂ(ep.6/9)

Locuitorii Parcului Naţional Lonsko Polje din Croaţia au învățat să facă față inundaţiilor periodice de pe râul Sava. Primăvara, berzele invadează satul croat Čigoč, dar și Lunca Moravei din Slovacia. În Turopolje (Croația), terenurile mlăștinoase sunt luate în stăpânire de turmele de porci, iar pădurile riverane de caii sălbatici de Posavina.

DESPRE JUCĂRII. TRENULEȚELE

Istoria trenulețelor de jucărie – „bijuterii inginerești” care trezesc și astăzi curiozitatea, admirația și pasiunea micuților, dar și adulților din toată lumea.

(w882)

MOLUȘTELE (ep.2/5)

Continuăm incursiunea în captivanta și uimitoarea lume a moluştelor – încrengătura ce grupează cele mai multe vietăţi marine. Trăsătura lor comună este consistenţa „flască” a corpului . Unele sunt sedentare, permanent fixate pe un suport. Altele se deplasează lent ori, dimpotrivă, foarte rapid!

(w882)

OCHIUL BEIULUI și CASCADA BEUȘNIȚA

În partea de sud a Munţilor Aninei, din judeţul Caraş-Severin, se află unul dintre puținele locuri încă virgine din România: Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, cu misterioase și neasemuit de frumoase comori, precum Ochiul Beiului și Cascada Beușnița.

Producător: OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 

 
Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii nu sunt nici mai frumoşi, nici mai deştepţi decât toţi ceilalţi (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai | VIDEO

TVR Cultural a transmis, în 18 mai, în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui compozitor italian, în ...

Actorul Pavel Bartoș, la „Interviurile TVR Cultural”: E bine să ai emoții, asta te face uman, nu ești robot | VIDEO

La „Interviurile TVR Cultural” din 18 mai, jurnalista Ioana Pavel l-a avut ca invitat pe actorul Pavel Bartoș.

 

#TVRedu