loader
Foto

Teleenciclopedia: Războiul Rece - pagini germane | VIDEO

Sâmbătă, 20 iunie, de la ora 18:30, pe TVR1 și online pe TVR+, într-o nouă ediție "Teleenciclopedia" ne-am bucurat de minute dedicate istoriei, geografiei, artei și biologiei.

 

GUSTAVE COURBET – ATELIERUL ARTISTULUI (ep.2/2)

Pentru chipurile din Atelierul artistului, Courbet a recurs inclusiv la tehnica fotografiei.

(w882) Courbet At

Deși intenția critică a pânzei e de necontestat, lucrarea nu și-a dezvăluit toate tainele și contradicțiile – cum însuși autorul ei afirma: „Tabloul e destul de misterios. Să ghicească cine, ce vrea”.

RĂZBOIUL RECE (ep.4/5)

În 1947, Berlin devine capitala spionajului mondial. La Kremlin, în 24 iunie 1948, Stalin dispune blocarea infrastructurii de transport dintre cele două zone ale capitalei germane, dar în cele din urmă se recunoaşte învins și ridică blocada, în 12 mai 1949. Pe 23 mai 1949, zonele de ocupație britanică, americană și franceză se unifică sub numele de Republica Federală Germania (RFG). Sovieticii reacționează: la 7 octombrie 1949 apare, pe harta Europei, Republica Democrată Germană (RDG). (Foto credit © ZDF)

ROVERE MARȚIENE (ep. 1/2)

În 2003, inginerii de la NASA lansau spre Planeta Roșie doi roboți Spirit și Opportunity – datorită cărora avem astăzi avem certitudinea că, în trecut, pe suprafața planetei Marte exista apă în stare lichidă. Pe 26 noiembrie 2011 ateriza pe Marte și Curiosity, cel mai greu (900 de kilograme) și cel mai sofisticat robot – încă funcțional – trimis vreodată de oameni pe o altă planetă.

MOLUȘTELE (ep. 6/7)

Cefalopodele au abilitatea de a memora evenimente simple, învață, disting forme și culori – pot fi chiar „dresate” prin formarea de reflexe condiționate.

(w882)

***

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător: Oana Haşegan

 
Buna-creștere și nota de plată: Cultura bacșișului în lume

Răsplata în bani pentru un serviciu primit poate fi obligatorie pentru unii, dar jignitoare pentru alții. Fiecare cu tradițiile lui, nimic de ...

Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

 

#TVRedu