loader
Foto

Teleenciclopedia: Armate în miniatură

Prima ediţie "Teleenciclopedia" din noul an se difuzează pe 6 ianuarie la TVR 1, de la ora 18:50.

 

Subiectele ediţiei din această sâmbătă abordează cinematografia, etnografia şi biologia.

PASIUNI ECVESTRE. MONGOLII

Mongolia numără 2,5 milioane de locuitori şi aproape de două ori mai mulţi cai – fiind, probabil, ţara unde cabalinele au cea mai mare influenţă asupra vieţii cotidiene.

 

ARBORELE-VĂPAIE

Socotit de botanişti cel mai frumos copac din lume, DELONIX REGIA, denumit popular ,,arborele-văpaie”, a fost descoperit de coloniştii europeni la sfârşitul secolului al XIX-lea, pe insula Madagascar, fiind folosit, îndeosebi, ca arbore ornamental.

ARMATE MINIATURALE

Dezlegăm mistere din existenţa unor specii gregare: crabi, furnici legionare, albine, păianjeni, lăcuste.

 

STELE ALE ECRANULUI: CHARLIE CHAPLIN și MARY PICKFORD

În ediţia din 6 ianuarie 2018, ne reamintim biografiile şi carierele unor vedete ale filmului mut: Charlie Chaplin și Gladys Louise Smith (cunoscută și sub numele de Mary Pickford).

 

UMAHARA

Membrii tribului Igbatsa, din jungla amazoniană, îşi confecţionează acoperăminte pentru cap, din păr uman şi pene de papagal viu colorate.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Producător: Oana Haşegan.

Realizator: Cornelia Rădulescu

 
Buna-creștere și nota de plată: Cultura bacșișului în lume

Răsplata în bani pentru un serviciu primit poate fi obligatorie pentru unii, dar jignitoare pentru alții. Fiecare cu tradițiile lui, nimic de ...

Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

 

#TVRedu