loader
Foto

Galerie foto

Prin satul ideal din România, în ultimul episod „România veritabilă”, la TVR 1

Pe 6 februarie, am descoperit locuri şi oameni de cinci stele din „România veritabilă”. Alături de Cristina Şoloc, la Muzeul în aer liber Astra din Sibiu şi la Arieşeni. TVR 1, duminică, ora 19.00. | VIDEO

 

Căutând rețeta succesului, indiferent de vremuri, Cristina Șoloc vizitează, în ultimul episod al sezonului 4 „România veritabilă”, satul ideal din România: Muzeul în aer liber Astra, din Sibiu - un loc în care toate sunt așa cum ar trebui să fie la țară.

Cu sute de căsuțe vechi, din toată țara, perfect restaurate, cu ulițe asfaltate, cu grădini roditoare, cu turme de oi și vaci și cu meșteșuguri desfășurate în timp real, în orice săptămână.

De la restauratorii muzeului vom afla ce înseamnă restaurarea mobilierul antic, vom bate fierul cât e cald alături de fierarul locului, iar directorul muzeului, Ciprian Ștefan, ne va dezvălui cum a reuşit acest muzeu viu să devină autosustenabil și profitabil. Duminică, 6 februarie, de la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Drumul duce mai departe şi ajungem să ne minunăm de cămara bogată a unei moațe puternice şi ambițioase din Arieşeni. De la creatoarea unor specialităţi tradiţionale renumite, vom afla care este secretul succesului acestor produse: reţetele culinare moştenite din bătrâni.

(w882)

În drum spre casă, echipa emisiunii se oprește în comuna Snagov, unde, aproape de lac, descoperă un loc verde, viu, plin de energie, cu respect pentru trecut, pentru prezent și pentru oameni. Country Spa - un centru de sănătate la cele mai înalte standarde, cu abordare holistică, pe toate nivelurile – fizic, emoțional, mental și spiritual, dezvoltat de o bucureșteancă iubitoare de natură, de oameni, de animale și de perfecțiune. Pentru că ani de zile a căutat un loc de relaxare perfect, care să le îmbine pe toate, economista Florica Chitaru a decis să-l creeze chiar ea, după propriile standarde de perfecțiune.

(w882)

Cu fonduri europene, dar și cu banii familiei, a construit în câțiva ani un loc din care nici vizitatorii și nici angajații n-ar vrea să mai plece. Şi asta pentru că oferă un răsfăț pentru toate simțurile, cu pensiune de lux și preparate din produse furnizate de propria fermă. Surprinzător este că, deși au zeci de angajați, proprietarii sunt cei care mulg vacile de două ori pe zi. De plăcere.

Despre „România veritabilă”, la TVR 1

Din decembrie 2021, la TVR 1 a început noul sezon „România veritabilă”. Pe parcursul episoadelor sezonului 4, realizatoarea Cristina Șoloc ne-a condus prin locuri de poveste din Sibiu, Cluj, Alba, Buzău, Dolj şi Ilfov. Călătoria fascinantă a inclus şi o ediţie specială de colinde, difuzată la început de ianuarie.

(w882)

„Mi-am propus să realizez și de această dată un sezon captivant, util, în care fiecare episod să curgă ca o melodie armonioasă, iar telespectatorul să simtă că a aflat ceva nou, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au dat speranță și optimism, atât de necesare pentru sănătate. Și în acest an am reușit să ajungem în locuri superbe, puțin bătătorite și să cunoaștem români excepționali, așa că putem oferi acum publicului documentare de suflet. Sperăm să atragem și mai mulți pasionați de istorie, tradiție, evoluție și de oameni aleși, care duc valorile noastre mai departe”, spune realizatoarea şi gazda seriei „România veritabilă” de la TVR 1.

Producător - Daniela Andronie

Producător general și realizator - Cristina Șoloc

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu