Convieţuiri
În fiecare miercuri, de la ora 15:00, aveţi ocazia să cunoaşteţi şi să înţelegeţi istoria, cultura şi obiceiurile minorităților etnice din țara noastră. Prin intermediul reportajelor realizate de jurnaliștii Secției Alte Minorități, puteți admira talentul artiştilor şi meşterilor populari și să vă lăsaţi prins în vârtejul dansurilor tradiţionale.
Teodora Dragoi
Camelia Vacaru
Convietuiri
Teodora Dragoi
Camelia Vacaru
Convietuiri

Emisiunea CONVIEȚUIRI aduce în prim-plan cele mai importante manifestări din viața minorităților naționale.

Unul din zece români e de altă etnie decât cea majoritară și are o altă limbă maternă decât cea română. Acest "unul din zece" ar putea fi colegul, vecinul sau unul dintre prietenii dumneavoastră. El vă cunoaște bine cultura, limba, istoria, bucatele.

Emisiunea, transmisă în direct, este o agoră modernă în care fiecare comunitate deschide porţi ale dialogului, îşi expune arta şi filosofia de viaţă - se comunică, într-un cuvânt, pe sine.

Sunt invitaţi reprezentanţi ai minorităţilor care prezintă semnificaţiile evenimentelor din viaţa socio-culturală şi tradiţională a fiecărei comunităţi. Emisiunea cuprinde rubrici despre: educaţie, scoală, meserii tradiţionale (reportaje realizate cu ajutorul unor etnografi, muzeografi); religie; evenimente ale comunităţii; obiceiuri şi tradiţii; monografii ale comunitaţilor etnice; anchete sociale; invitaţi din rândul comunităţilor (politicieni oameni de cultură, profesori etc.).

Puteţi privi emisiunea ca pe o replică dată neîncrederii şi prejudecăţilor, intoleranţei şi lipsei de comunicare. Sau o puteţi lua şi ca pe o invitaţie. Nu doar pentru a asista, ci şi pentru a participa la un spectacol al diversităţii culturale.

Prezentatori: Camelia Văcaru, Teodora Drăgoi

Producători: Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici