loader
Foto

Galerie foto

"Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, o nouă ediţie la "Cursa prin istorie"

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin istorie", ne-a dezvăluit câteva dintre secretele Palatului Mogoșoaia.

 

La TVR 2 am pornit într-o nouă „Cursă prin istorie", cu "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, o ediţie despre Palatul Mogoșoaia. Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, alături de actriţa Adriana Irimescu se va afla invitatata sa, Adriana Scripcariu, istoric de artă, dar şi un grup de elevi curioşi şi nerăbdători să intre în competiţie.

(w882)

De la Constantin Brâncoveanu, la Martha Bibescu, Palatul Mogosoaia a fost martorul multor secrete ale istoriei şi ale spionajului, pe care avem ocazia să le descoperim în timpul unui joc de căutare de comori.

Vreți să descoperiți câteva din secretele Palatului Mogoșoaia? De ce a construit Constantin Brâncoveanu palatul acolo, pe drumul s​pre Târgoviște, și ce întâlniri secrete ascundea? Ce s-a întâmplat în Săptămâna Mare a anului 1714?

(w882)

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, "Cursa prin istorie" ne dezvăluie câteva dintre secretele Palatului Mogoșoaia, în timpul unui joc de căutare de comori. Prezentatoarei Adriana Irimescu i se alătură Adriana Scripcariu, istoric de artă, dar şi un grup de elevi curioşi şi gata să intre în joc.

„Cursă prin istorie - Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei, ediția Palatul Mogoșoaia” a fost realizată cu sprijinul Centrului de Cultură "Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului", la care participă Ionela Ignat, referent de specialitate și Oana Mărgineanu, jongleur cu poiuri și cu foc: pentru că cel mai mare secret este cum să înveți să jonglezi.

(w882)

"Cursă prin istorie"

Realizator: Anca Berlogea-Boariu

Prezentator: Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Tene

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu