loader
Foto

Galerie foto

"Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, o nouă ediţie la "Cursa prin istorie"

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin istorie", ne-a dezvăluit câteva dintre secretele Palatului Mogoșoaia.

 

La TVR 2 am pornit într-o nouă „Cursă prin istorie", cu "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, o ediţie despre Palatul Mogoșoaia. Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, alături de actriţa Adriana Irimescu se va afla invitatata sa, Adriana Scripcariu, istoric de artă, dar şi un grup de elevi curioşi şi nerăbdători să intre în competiţie.

(w882)

De la Constantin Brâncoveanu, la Martha Bibescu, Palatul Mogosoaia a fost martorul multor secrete ale istoriei şi ale spionajului, pe care avem ocazia să le descoperim în timpul unui joc de căutare de comori.

Vreți să descoperiți câteva din secretele Palatului Mogoșoaia? De ce a construit Constantin Brâncoveanu palatul acolo, pe drumul s​pre Târgoviște, și ce întâlniri secrete ascundea? Ce s-a întâmplat în Săptămâna Mare a anului 1714?

(w882)

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, "Cursa prin istorie" ne dezvăluie câteva dintre secretele Palatului Mogoșoaia, în timpul unui joc de căutare de comori. Prezentatoarei Adriana Irimescu i se alătură Adriana Scripcariu, istoric de artă, dar şi un grup de elevi curioşi şi gata să intre în joc.

„Cursă prin istorie - Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei, ediția Palatul Mogoșoaia” a fost realizată cu sprijinul Centrului de Cultură "Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului", la care participă Ionela Ignat, referent de specialitate și Oana Mărgineanu, jongleur cu poiuri și cu foc: pentru că cel mai mare secret este cum să înveți să jonglezi.

(w882)

"Cursă prin istorie"

Realizator: Anca Berlogea-Boariu

Prezentator: Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Tene

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu