loader
Foto

Galerie foto

Muzicianul Alexandru Anastasiu, la „Interviurile TVR Cultural”: Instrumentele de percuție sunt, întotdeauna, o atracție inevitabilă pentru orice copil | VIDEO

Percuţionistul Alexandru Anastasiu a fost invitatul jurnalistei Ioana Pavel la „Interviurile TVR Cultural” în 30 martie, de la ora 15.00.

 

Din mâinile lui ies sunete parcă desprinse din alte lumi. Loveşte uşor cu beţele, iar vibrafonul îi răspunde cu armonii învăluite în mister. Alexandru Anastasiu este un percuţionist cu o bogată activitate solistică, doctor al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Din 2021, este profesor asociat al clasei de percuție al Universității Transilvania din Brașov.

Întrebat cum a descoperit muzica, Alexandru Anastasiu a povestit, la „Interviurile TVR Cultural”, că „a fost foarte simplu: am fost la pian de la șase ani și apoi am trecut la instrumentele de percuție, care sunt întodeauna o atracție inevitabilă pentru orice copil. (...) La anul, sărbătoresc o carieră de 20 de ani de solist la vibrafon și la marimbă. Am o atracție pentru instrumentele de percuție cu taste, dar în orchestră cânt la toate instrumentele, nu e vreunul pe care să-l fi scăpat".

Considerat cel mai bun percuţionist din seria sa, Alexandru Anastasiu a inițiat mai multe proiecte inedite, fiind primul care a organizat din punct de vedere artistic primul festival de vibrafon din lume (2012), iar în 2014 Festivalul Internaţional de Percuţie, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura „Alexandru Anastasiu”.

 

*** La „Interviurile TVR Cultural”, Ioana Pavel îi invită pe telespectatori în lumea artiștilor - cum au ales scena, cine le-a îndrumat primii paşi şi ce înseamnă perseverenţa în cariera lor. Emisiunea este difuzată sâmbăta, de la ora 22.30.

Realizator: loana Pavel

Producător: Aimee D'Albon

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu