loader
Foto

Meglenii şi un strop de istorie dobrogeană, la „Exclusiv în România”, pe TVR 1 | VIDEO

Ne vor fermeca, fără îndoială, cu graiul, obiceiurile, bucatele și dansurile lor. Descoperim cea mai numeroasă comunitate de megleni din Cerna, Tulcea, alături de Cristian Tabără şi echipa „Exclusiv în România”. Duminică, 7 mai, ora 17.00, la TVR 1.

 

Fie vremea bună, rea, călătorului îi șade bine cu drumul... Astfel că echipa „Exclusiv în România” porneşte din nou în căutarea unor oameni şi locuri unice de la noi din ţară - duminică, 7 mai, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

„Iar Dobrogea rămâne frumoasă, chiar și când ne oferă drept exclusivitate ploaia”, este de părere Cristina Madgearu, redactorul emisiunii, care a pregătit alături de Cristian Tabără o ediţie fascinantă „Exlusiv în România”, ediţie ce ne va ţine cu siguranţă aproape de TVR 1.

(w882)

(w882)

(w882)

Aşadar, printre picături, la Cerna, unde se află cea mai numeroasă comunitate de acest fel din România, vom face cunoștință cu meglenii, cu graiul, cu obiceiurile, cu bucatele și cu dansurile lor. Vom afla și povestea poetului Panait Cerna și ne vom opri pentru un popas mai lung în casa în care a copilărit acesta.

(w882)

Apoi, satul Slava Rusă, din judeţul Tulcea, ne va oferi un alt strop de istorie: aceea atât de puțin cunoscută a cetății Ibida, cea mai întinsă din Dobrogea, după Tomis. O istorie care încă se mai dezvăluie, an de an, arheologilor români care o cercetează, alături de colegi din mai multe țări europene, în frunte cu Italia.

(w882)

Și dacă tot am ajuns până la Cerna, aproape de Munții Măcinului, la „Exclusiv în România”, duminică, la TVR 1, de la ora 17.00, vom descoperi și o altă destinație puțin cunoscută, din zonă: lacul Iacobdeal, cu malurile sale de granit. „Aspectul lui unic te trimite cu gândul la lacurile glaciare, în ciuda faptului că se găsește la doar puțin peste 100 m altitudine. Vom afla cum s-a format și ce îi oferă turistului care ajunge acolo, în afară de priveliștea de smarald a ochiului de apă”, ne promite Cristian Tabără.

Îndrăzniți! Cu pelerinele de ploaie, cu sau fără umbrelele în bagaj, haideți cu noi!

 

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu