loader
Foto

Marţi vorbim despre istorie: a artelor, a timpurilor, a locurilor...

Marţi, 18 decembrie, la CULT@rt ne reamintim despre una dintre cele mai cunoscute, influente şi intrate în legendă forme de disidenţă ale deceniilor trecute – cu jurnalistul Liviu Tofan care va vorbi despre postul de radio Europa Libera.

 

Finanţat de Statele Unite ale Americii, postul anticomunist emitea din Munchen şi era căutau de aproape toţi românii care mai aveau un pic de curaj şi o fărâmă de speranţă în suflet.

Marius Constantinescu îl are ca invitat în studioul emisiunii pe jurnalistul Liviu Tofan, fost director adjunct al secţiei române Europa Liberă – cel care din 2008 este director al Institutului Român de Istorie Recentă.

(oar_w460)

Raluca Aftene de la TVR Iaşi a pregătit pentru această ediţie un reportaj despre volumul Avalon al cărui autor, Bogdan Suceavă, este de peste două decenii profesor de matematică la California State University, iar  Mihaiela Ilea de la TVR Cluj ne prezintă una dintre atracţiile turistice din Oradea: Sinagoga Mare Ortodoxă.

Andreea Stiliuc de la TVR Iaşi ne propune o întalnire cu artele şi culturile din Franţa, Polonia şi România – reunite la cea de-a zecea ediţie a Festivalului de Teatru Bilingv Eugen Ionescu  de la Buzău, iar Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne descoperă frumuseţile patrimoniului architectural al oraşului Campulung Muscel.

Petronela Moraru şi Coralia Matea de la TVR Târgu Mureş au stat de vorbă cu regizorul de operă Kurthy Andras, cel care a lucrat ani buni cu Luciano Pavarotti şi Placido Domingo, iar Alice Săceanu ne este călăuză printr-un loc ce pare uitat de timp: Capul Kaliakra din Bulgaria.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu