loader
Foto

Mănăstirea Dumbrava, familia oamenilor singuri de Crăciun

Duminică, 22 decembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:00, pe TVR 1, TVR 1 HD, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+.

 

În prima parte a emisiunii, puteți urmări: “Jurnalul Universul Credinței”, prezentat de Rafael Udrişte:

- Părintele Iosif Tiba continuă seria meditaţiilor din Perioada Adventului. Pe 22 decembrie, despre imaginea Sfântului Iosif ca model pentru fiecare tată de familie. Un reportaj de Ciprian Dumea.

- Mesaje cu ocazia Naşterii Domnului, de la principalii lideri religioşi din ţara noastră.

- Concert de colinde susținut, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, de copiii din centrele de ocrotire, îngrijire și asistență socială din judetul Timiș. Un reportaj de Ileana Gaiță.

-  În data de 17 decembrie, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a avut loc un Te Deum dedicat zilei onomastice a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.

(w882) Onomastica

- Manifestări comemorative la Timişoara, primul oraș liber de comunism. Slujbe de pomenire a eroilor care şi-au dat viaţa pentru credinţă şi libertate. Un reportaj de Ileana Gaiță.

(w882) Comemorare

- În data de 16 decembrie, la Palatul Patriarhiei, a avut loc Şedinţa Solemnă a Sfântului Sinod,  dedicată împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului.

(w882) Sinod 1989

- La rubrica “Sărbătorile Săptămânii”, Silviu Andrei Vlădăreanu ne aduce cele mai importante sărbători ale săptămânii pe care o începem.

- “Editorialul săptămânii” - jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne prezintă un punct de vedere asupra celor mai importante evenimente ale vieții duhovnicești, dar și ale realității ecleziale ale momentului.

- “Presarea presei”. Părintele Eugen Tănăsescu face și în această ediție, în direct prin Skype, o revistă a presei.

- Slujitor al lui Hristos şi filantrop, părintele Manuel Radu din Urlaţi face daruri nu doar de sărbători copiilor nevoiaşi de la Centrul de zi "Sfântul Stelian". Un reportaj de Paula Tăbîrcă.

(w882) Urlati

Partea a II-a a emisiunii începe la ora 8.00.

- Crăciun la Mănăstirea Dumbrava, locul în care oamenii singuri formează o mare familie. Un reportaj de Ileana Gaiță.

- ,,Bucuria Credinței”: Andrei Victor Dochia și Părintele Constantin Necula continuă parcursul prin Dobrogea. Vor vorbi despre Evanghelia Zilei şi pildele din Pateric, într-o primă ediţie realizată la Mănăstirea Cocoş.

(w882) Bucuria cr

***

Coordonatori: Paula Tăbîrcă și Corneliu Vlad Matache

Producător: Andrei Victor Dochia

***

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

 Legea „2 Mai”

Legea „2 Mai”

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Tragediile precum cea de la 2 Mai, au impus îmbunătățirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva infracțiunilor din sfera ...

Pictorul Vasile Rață, la „Biografii necesare”: Prin tot ceea ce creează, artistul trebuie să stârnească emoţii. Altfel, nu există | VIDEO

Duminică, 21 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu