loader
Foto

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu a fost invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne” | VIDEO

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, a venit la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe viață, despre curajul de a-ți alege un drum greu și încăpățânarea de a-l urma indiferent de obstacole – luni, 22 aprilie, ora 23.00.  

 

Marina Constantinescu ne-a invitat să ținem pasul cu o „mare călătoare prin viață și prin lume”, Cerasela Iosifescu, actriță a Teatrului Nottara, o personalitate plurivalentă și neliniștită. O rebelă. „Nocturne” s-a difuzat la TVR 1, luni, 22 aprilie, de la ora 23.00.

S-a născut în comuna Coteana, județul Olt, într-o familie de profesori. Nu era „nici foarte cuminte, nici foarte disciplinată”, spera, însă, că va reuși să-și facă tatăl mândru de ea. Tânăra Cerasela era un fel de Irina lui Cehov, doar destinația visurilor era alta. Irina din Oltenia noastră nu voia „La Moscova!”, ci la București.

Pregătirea a făcut-o cu Mihaela Juvara, actriță importantă a Teatrului Bulandra, dar nu a intrat din prima la facultate. Azi i se pare că a fost mult mai bine așa. A povestit mai multe la „Nocturne”, pe TVR 1.

„Cum adică? Eu am talent, mai trebuie să și muncesc??”, se întreba Cerasela Iosifescu... O atitudine de neacceptat pentru profesoara ei din facultate, Sanda Manu, motiv pentru care a studenta Cerasela Iosifescu a petrecut destule ore dincolo de ușa clasei. Dar, cu o energie „moștenită genetic”, cu o nesupunere pe care profesorii au șlefuit-o în timp și, în principal, cu un mare talent admirat și validat, Cerasela Iosifescu termină IATC în 1991. A „aterizat” la Nottara, un teatru-etalon al Bucureștiului visat odinioară, o instituție în care devenea colega unor mari vedete ale scenei.

„Am fost complet inconștientă de ce mi se întâmpla”, admite Cerasela Iosifescu. Iar cariera ei actoricească a evoluat, înregistrând succese atât în teatru, cât şi în film.

N-ar schimba nimic la trecutul ei! Iar despre ratări... numai de bine și, deși a lucrat cu mulți regizori importanți de film - Alexandru Tatos, Andrei Blaier, Nae Caranfil, Cristi Puiu, Nicolae Mărgineanu, Cristian Mungiu, Călin Petre Netzer, tot de teatru se simte mai legată. A detaliat subiectul luni seară, alături de Marina Constantinescu, la „Nocturne”.

Despre iubiri pe viață, despre curajul de a-ți alege un drum greu și încăpățânarea de a-l urma indiferent de obstacole, cu Marina Constantinescu și Cerasela Iosifescu, la „Noctune”. Luni, 22 aprilie, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu