loader
Foto

Literatură, istorie, dans

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele ediţiei de astăzi ale emisiunii CULT@rt  - în care, de la ora 22.00, vă veţi întâlni cu filozoful Pascal Bruckner, cu scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, cu coregrafa Vava Ştefănescu şi cu alţi artişti importanţi.

 

Pascal Bruckner a revenit în România, la invitaţia Institutului Francez din Cluj-Napoca. Acesta este subiectul care deschide emisiunea CULT@rt de astazi. Ceva mai târziu, ne vom întâlni cu scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, iar pentru că duminică, 29 aprilie, sărbătorim ziua internaţională a dansului, discutăm astăzi cu managerul Centrului Naţional al Dansului, coregrafa Vava Ştefănescu.

Daniela Zeca-Buzura a publicat volumele: Orfeea (poezie, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, 2000), Melonul domnului comisar (cri­tică literară, 2005), Jurnalismul de televiziune (2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (2009; Premiul pentru eseu al Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor de Televiziune din România), Istoria romanţată a unui safari (roman, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vîntului (roman, 2013), Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie,  2011), La taclale cu idolii (2015). În prezent este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi realizatoarea emisiunii Mic dejun cu un campion, difuzata la TVR 2.

Scriitorul, eseistul şi filozoful Pascal Bruckner a susţinut la Cluj-Napoca o conferinţă la invitaţia Institutului Francez. Cu această ocazie el a acordat un interviu special pe care îl puteţi urmări în această ediţie a emisiunii CULT@rt.

Joi, la CULT@rt, avem privilegiul de a intra în atelierul pictoriţei Aurora Speranţa Cernitu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, dar şi al Societăţii de Arte Frumoase - Cercul Artiştilor din Florenţa. Lucrările ei au fost expuse în peste 20 de expoziţii personale şi în nenumărate altele de grup.

În această seară, la CULT@rt, ajungem şi la cel mai tânăr teatru de stat din România, Teatrul Municipal Matei Vişniec din Suceava. Aici, Sebastian Marina a pus în scenă producţia “Sub Apă”, după un text al dramaturgului britanic Carmen Ella Greenhill. Un text bun, greu, trist, dur, într-un spectacol a cărui acţiune se petrece în viitor.

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...

Filosoful Mircea Dumitru și medicul neurolog Constantin Popa, la „Dialoguri academice”, în 19 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează duminică, 19 mai, de la ora 22.40, dialogul filosofului Mircea Dumitru, vicepreședintele Academiei Române, cu medicul ...

 

#TVRedu