loader
Foto

Literatură, istorie, dans

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele ediţiei de astăzi ale emisiunii CULT@rt  - în care, de la ora 22.00, vă veţi întâlni cu filozoful Pascal Bruckner, cu scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, cu coregrafa Vava Ştefănescu şi cu alţi artişti importanţi.

 

Pascal Bruckner a revenit în România, la invitaţia Institutului Francez din Cluj-Napoca. Acesta este subiectul care deschide emisiunea CULT@rt de astazi. Ceva mai târziu, ne vom întâlni cu scriitoarea Daniela Zeca-Buzura, iar pentru că duminică, 29 aprilie, sărbătorim ziua internaţională a dansului, discutăm astăzi cu managerul Centrului Naţional al Dansului, coregrafa Vava Ştefănescu.

Daniela Zeca-Buzura a publicat volumele: Orfeea (poezie, 1994), Îngeri pe carosabil (proză, 2000), Melonul domnului comisar (cri­tică literară, 2005), Jurnalismul de televiziune (2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (2009; Premiul pentru eseu al Asociaţiei Naţionale a Profesioniştilor de Televiziune din România), Istoria romanţată a unui safari (roman, 2011; Premiul revistei Convorbiri literare), Demonii vîntului (roman, 2013), Zece zile sub văl / Ten Days Under the Veil (jurnal de călătorie,  2011), La taclale cu idolii (2015). În prezent este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi realizatoarea emisiunii Mic dejun cu un campion, difuzata la TVR 2.

Scriitorul, eseistul şi filozoful Pascal Bruckner a susţinut la Cluj-Napoca o conferinţă la invitaţia Institutului Francez. Cu această ocazie el a acordat un interviu special pe care îl puteţi urmări în această ediţie a emisiunii CULT@rt.

Joi, la CULT@rt, avem privilegiul de a intra în atelierul pictoriţei Aurora Speranţa Cernitu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, dar şi al Societăţii de Arte Frumoase - Cercul Artiştilor din Florenţa. Lucrările ei au fost expuse în peste 20 de expoziţii personale şi în nenumărate altele de grup.

În această seară, la CULT@rt, ajungem şi la cel mai tânăr teatru de stat din România, Teatrul Municipal Matei Vişniec din Suceava. Aici, Sebastian Marina a pus în scenă producţia “Sub Apă”, după un text al dramaturgului britanic Carmen Ella Greenhill. Un text bun, greu, trist, dur, într-un spectacol a cărui acţiune se petrece în viitor.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu