loader
Foto

Galerie foto

Cristina Liberis: „Jurnalismul nu e o profesie din care să ieşi la pensie” | VIDEO

Despre experienţele unice trăite pe front, dar şi despre latura culturală spre care a purtat-o viaţa, într-o nouă ediţie „Nocturne”, la TVR1.​ Fostul jurnalist de front Cristina Liberis a fost invitata Marinei Constantinescu pe 30 mai, de la ora 23:00.

 

O întâlnire mai puţin obişnuită pentru publicul „Nocturne”, luni, 30 mai, la TVR 1, dar, evident în normele de valoare ale emisiunii: fostul jurnalist de front, actualmente realizator de reportaje şi documentare, Cristina Liberis.

(w882)

Un model de onestitate şi profesionalism, Cristina Liberis este o voce care ne-a spus, ani de zile, ce se întâmplă în locuri din lume greu accesibile nouă, oamenilor obişnuiţi.

„Mulţi spun că sunt dură”, mărturiseşte Cristina, însă relatarea de la faţa locului, mai ales când vorbim de zonele de război,  înseamnă şi temeri, şi necunoscut, şi emoţii: „Mi s-a întâmplat să plec pe teren pentru o săptămână şi să mă întorc după o lună şi jumătate”, povesteşte Cristina Liberis.

(w882)

„Relatarea de la faţa locului e ca un mers pe sârmă” - Cristina Liberis, la „Nocturne”

„Pe front, simţul supravieţuirii nu e suficient. Îţi mai trebuie şi un înger. Sau chiar cohorte”, e de părere jurnalista care a relatat pentru TVR din Irak, Afganistan, Israel sau fosta Iugoslavie. „Relatarea de la faţa locului e ca un mers pe sârmă”, adaugă ea.

(w882)

Felul ei de jurnalism nu s-a bazat niciodată pe bombastic, ci pe o analiză clară, din toate unghiurile.

Poate şi de aceea, în glasul Cristinei Liberis se simte tristeţea că, în meseria pe care o face de atâţia ani şi pe care nu a trădat-o niciodată, totul a devenit superficial, condensat. Ştirile externe au reapărut în jurnalele de ştiri doar ca urmare a izbucnirii unui război atât de aproape de noi...

De altfel, „jurnalismul nu e o profesie din care să ieşi la pensie”, admite fostul jurnalist de front, care însă, continuă să aibă nevoie de aventură, de căutare şi o ard tălpile să plece de acasă. Şi în prezent, Cristina Liberis realizează reportaje tv, pentru care se documentează temeinic şi în care spune poveşti pe care le caută neobosit.

(w882)

(w882)

Despre experienţele unice trăite pe front, dar şi despre latura culturală spre care a purtat-o viaţa, Criatina Liberis ne-a vorbit la „Nocturne”.​ Marina Constantinescu ne-a dat întâlnire la TVR 1, luni, 30 mai, de la ora 23.00.

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu