loader
Foto

Invitaţiile Teleenciclopediei: De la Snowdonia la Christian Dior

De la ora 18:50, pe TVR 1, Teleenciclopedia vă invită şi pe 14 martie, ca în fiecare seară de sâmbătă, să parcurgeţi  împreună noi pagini despre civilizaţiile lumii.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Comori toscane. Val Di Chiana

Vizităm „Muzeul Bisericii Colegiale Sfântul Ioan Botezătorul” din orăşelul Chianciano, trecem prin Chiusi – urbe ce se mândreşte cu edificii precum Catedrala San Secondiano şi Muzeul de Artă Sacră – şi încheiem călătoria noastră virtuală cu un popas la Biserica Sfântul Martin din Sarteano. Aici vom admira o singură şi remarcabilă lucrare: Bunavestire, pictată de Domenico Beccafumi.

Haute-couture

În 1947, la 41 de ani, în plină forţă creatoare, Christian Dior spunea că-şi trăieşte „un nou majorat”. Îl convinsese pe industriaşul Marcel Brussac să investească 50 de milioane de franci într-o ,,casă de modă”, ce avea să-i poarte numele.

Timbuktu

La Timbuktu, tradiţia se îmbină cu modernul, dar tuaregii – zişi şi „albaştrii deşertului” – îşi păstrează, neştirbite, datinile. O „bătălie” ce trebuie câştigată de toţi cetăţenii oraşului şi provinciei Timbuktu este educaţia copiilor.

Ţara Galilor

Mulţi turişti vin în Ţara Galilor pentru a cutreiera Snowdonia – ale cărei peisaje sunt fermecătoare. Aici, pe o întindere stâncoasă, se află şi un sătuc, Portmeirion, devenit celebru din anul 1961, pentru că aici a fost filmat serialul de televiziune „Prizonierul”.



***

Teleenciclopedia poate fi urmărită şi pe portalul video TVR+.

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan; o emisiune de Cornelia Rădulescu


 
Buna-creștere și nota de plată: Cultura bacșișului în lume

Răsplata în bani pentru un serviciu primit poate fi obligatorie pentru unii, dar jignitoare pentru alții. Fiecare cu tradițiile lui, nimic de ...

Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

 

#TVRedu