loader
Foto

Între radicalism şi toleranţă, la Universul credinţei

Duminică, 23 octombrie, Universul credinţei vă prezintă cele mai importante evenimente din lumea religioasă şi spirituală. De la ora 8:10, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În perioada 21-23 octombrie, la Bucureşti se desfăşoară Conferinţa internaţională „Educaţia religioasă între Radicalism şi Toleranţă”, organizată de Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Teologie, Universitatea din Viena şi Centrul de Studii și Documentare „Societate, Drept, Religie” din București,

Conferinţa internațională își propune să identifice principalele elemente care influențează mentalitățile și acțiunile extremiste, motivate în special de factori religioși, să analizeze demersurile care sunt necesare pentru asigurarea unui climat de toleranță și pace socială, specifice pluralismului religios și să examineze modul in care educația religioasă contribuie la dezvoltarea societății și a relațiilor inter-umane.

Despre această conferinţă, la care Televiziunea Română este partener media, ne vorbeşte lectorul univ. Dr. Laurenţiu Tănase (Facultatea de Teologie, Bucureşti) la Dialogurile dimineţii.

În aceeaşi rubrică, Universul credinţei ajunge la Otopeni, unde s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a evenimentului „Iconari în Otopeni”. Evenimentul a început pe 17 octombrie cu un atelier deschis, cu participarea tinerilor iconari români şi s-a încheiat pe 22 octombrie, cu un vernisaj.

„Iconari în Otopeni” este o întâlnire de cunoaștere a reperelor Tradiției în pictura religioasă românească de azi și a celor care reușesc exercițiul acestei actualizări în propriile căutări, fie icoană, frescă, mozaic, orfevrărie, broderie sau sculptură liturgică.  Vorbim despre acest eveniment cu Cosmina Chituc şi Ioan Popa (artist plastic).

Tot în ediţia din 23 octombrie, prezentată de Andrei Victor Dochia, vorbim cu Adina Portaru, avocat ADF International, despre Conferinţa Media „Identitatea europeană la răscruce – O criză de conştiinţă”, care are loc la Bruxelles în perioada 19-20 octombrie.

La „Vistieria darurilor” continuăm reportajul despre Sfântul Antim Ivireanul, la „Oameni care au fost – Istoria la prezentul continuu” vorbim despre Premiile Fundatiei Coposu, Concursul de eseuri pe tema personalităţii liderului politic Corneliu Coposu, iar „Mărturii de credinţă” ne aduce partea I din reportajul dedicat Praznicului Înălţării Sfintei Cruci la Ierusalim.


***

Coordonatori: Ciprian Dumea şi Corneliu Vlad Matache

Prezintă: Andrei Victor Dochia

Producător: Estela Dincă

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

Într-un gest de altruism și solidaritate, Moș Nicolae a adus o bucurie deosebită pentru prichindeii din satul Cușmirca, Republica Moldova, prin ...

 

#TVRedu