loader
Foto

Interviu cu Nani Noam Vazana

Nani Noam Vazana este o renumită cântăreață pe plan internațional, primul artist ladino original din lume, compozitoare, pianistă, trombonistă, dar și o susținătoare entuziastă a renașterii limbii ladino. Limba ladino este limba evreilor sefardici, care au trăit în perioada evului mediu în Spania și Portugalia.

 

Nani ține în viată o limbă pe cale de dispariție, ea fiind unul dintre singurii artiști din lume care scriu si compun piese noi în limba ladino.

Peisajul sonor pe care-l creează este un mozaic imersiv cu o fuziune de sunete, locuri, mirosuri, acorduri, sentimente care merită trăite. Pentru că ele spun o istorie pe care cu greu o găsim în alte locuri.

(w882)

Nani s-a clasat în Top-20 în World Music Charts Europe (#13 Ke Haber), a reprezentat Olanda la Festivalul de Muzică UE din Vietnam și a cântat la Kennedy Center USA, BBC Radio 3, London Jazz Festival UK și la festivalul Jodhpur RIFF din India.

***

Producător si realizator: Vasile Hotea-Fernezan

Un interviu cu Nani Noam Vazana la TVR 3, redifuzat , luni, 26 august, de la ora 13.05, într-o ediție a emisiunii Cult@rt”.

 

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu