loader
Foto

Galerie foto

Interviul-eveniment cu actorul Robert Powell, invitat la Festivalul „Enescu” în 2021, redifuzat la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat miercuri, 13 septembrie, de la ora 17.05, interviul Valentinei Băințan cu celebrul actor Robert Powell, care i-a interpretat pe Iisus din Nazaret, în filmul lui Franco Zefirelli din anul 1977, și pe compozitorul Gustav Mahler, în filmul lui Ken Russel din 1974.

 

Robert Powell a fost unul dintre artiștii de marcă invitați în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, ediția 2021.

(w882) Robert Pow

A urcat pe scenă ca narator în lucrarea „Potopul” a lui Igor Stravinski și în proiectul „Claude Debussy – O viață pasională”, ce a fost prezentat la București și la Sibiu.

Integrată în stilul hibrid care a continuat în secolul XX, Stravinski a conceput inițial „Potopul” ca spectacol de televiziune, ce cuprinde secvențe de dialog vorbit, de cântec și de balet, menționau organizatorii pe site-ul Festivalului „Enescu”.

Urmăriți interviul mai jos:

 

Actorul britanic Robert Powell (n.1944) este celebru pentru rolurile sale din filmele „Mahler” (1974) și „Iisus din Nazaret” (1977). Pentru rolul lui Iisus din filmul lui Franco Zefirelli a fost nominalizat la BAFTA. Vocea sa gravă, ușor de remarcat, i-a adus multe colaborări ca narator de documentare. A narat numeroase documentare despre Al Doilea Război Mondial.

(w882) Robert Pow

Robert Powell în filmul lui Zefirelli din 1977.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu