loader
Foto

Galerie foto

Interviul-eveniment cu actorul Robert Powell, invitat la Festivalul „Enescu” în 2021, redifuzat la TVR Cultural | VIDEO

TVR Cultural a redifuzat miercuri, 13 septembrie, de la ora 17.05, interviul Valentinei Băințan cu celebrul actor Robert Powell, care i-a interpretat pe Iisus din Nazaret, în filmul lui Franco Zefirelli din anul 1977, și pe compozitorul Gustav Mahler, în filmul lui Ken Russel din 1974.

 

Robert Powell a fost unul dintre artiștii de marcă invitați în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, ediția 2021.

(w882) Robert Pow

A urcat pe scenă ca narator în lucrarea „Potopul” a lui Igor Stravinski și în proiectul „Claude Debussy – O viață pasională”, ce a fost prezentat la București și la Sibiu.

Integrată în stilul hibrid care a continuat în secolul XX, Stravinski a conceput inițial „Potopul” ca spectacol de televiziune, ce cuprinde secvențe de dialog vorbit, de cântec și de balet, menționau organizatorii pe site-ul Festivalului „Enescu”.

Urmăriți interviul mai jos:

 

Actorul britanic Robert Powell (n.1944) este celebru pentru rolurile sale din filmele „Mahler” (1974) și „Iisus din Nazaret” (1977). Pentru rolul lui Iisus din filmul lui Franco Zefirelli a fost nominalizat la BAFTA. Vocea sa gravă, ușor de remarcat, i-a adus multe colaborări ca narator de documentare. A narat numeroase documentare despre Al Doilea Război Mondial.

(w882) Robert Pow

Robert Powell în filmul lui Zefirelli din 1977.

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu