loader
Foto

Întâlnire cu laureați ai premiului Nobel la „Ediție limitată”

Iubitorii de lectură au parte de întâlniri de excepţie în seria de interviuri „Ediție limitată”, cu Marius Constantinescu, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 21:00, la TVR CULTURAL.

 

Realizatorul prezintă o serie de interviuri cu figuri marcante din lumea internațională a literelor, realizate cu precădere, dar nu exclusiv, pe Zoom.

„Am avut șansa de a le face grație colaborării excelente cu unele dintre cele mai prestigioase edituri din România. Va fi o serie de emisiuni, o dată pe săptămână, în care ne vom întâlni cu unii dintre cei mai mari, mai influenți, mai convingători scriitori sau generatori de conținut cultural ai momentului. Laureați Nobel, Goncourt, Booker, National Book Award, Bolșaia Kniga desfășoară un veritabil spectacol de idei, fiecare altfel, fiecare original, fiecare fidel crezurilor sale auctoriale”, spune Marius Constantinescu.

Invitaţii primelor două ediţii sunt sâmbăta 3 decembrie, ERIC-EMMANUEL SCHMITT, prozator, dramaturg, regizor şi filozof franco-belgian, unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine vânduţi autori de limbă franceză la nivel mondial, autorul unor titluri universal celebre, precum „Oscar și Tanti Roz”, „Viața mea cu Mozart”, „Milarapa”, „Copilul lui Noe”, „Cea mai frumoasă poveste din lume”. Cel mai recent proiect editorial al prozatorului , Eric-Emmanuel Schmitt este „Străbătând secolele”, din care în România a apărut primul volum, „Paradisuri pierdute”.

ABDULRAZAK GURNAH, prozator englez de origine tanzaniană, laureatul premiului NOBEL pentru literatură în anul 2021 este invitatul emisiunii „Ediții limitate”, duminică, 4 decembrie. Prozatorul este Professor Emeritus la Kent University, iar în limba română i-au fost publicate două romane: „Abandon” şi „Paradis”.

 
Buna-creștere și nota de plată: Cultura bacșișului în lume

Răsplata în bani pentru un serviciu primit poate fi obligatorie pentru unii, dar jignitoare pentru alții. Fiecare cu tradițiile lui, nimic de ...

Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

 

#TVRedu