loader
Foto

Galerie foto

Hristosul din Odorhei şi poze 3D de 100 de ani, în noul sezon Exclusiv în România

Sezonul 17 al emisiunii a început pe 7 noiembrie, când Cristi Tabără ne-a props o călătorie la poalele Carpaţilor Orientali. „Exclusiv în România” s-a văzut duminica, de la ora 17.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Călătoriile pline de aventură ale lui Cristi Tabără şi ale echipei „Exclusiv în România” revin la TVR 1 într-un nou sezon al emisiunii, purtându-ne prin locuri de poveste, cu oameni deosebiţi, cu obiective unice şi experienţe fascinante.

În prima ediţie, drumeţii noştri culeg poveşti de o parte şi de cealaltă a Carpaţilor Orientali.

(w882) Orientali

Prima oprire o facem, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, la Odorheiul Secuiesc, pentru a vedea un unicat european: un atelier foto care funcţionează doar cu lumină naturală şi a cărui existenţă datează, fără întrerupere, de peste 100 de ani.

De patru generaţii, familia Kovats face din fotografie o artă, iar Kovats Arpad ne va spune povestea acestui fabulous studio foto, care, încă din 1917, realiza fotografii 3D şi care de-a lungul timpului a adunat peste 5000 de imagini istorice, realizate prin metode tradiţionale.

(w882) atelier fo

În localitatea Lupeni, aproape de Odorheiul Secuiesc, există o statuie a lui Iisus realizată din oţel inoxidabil, care are o înălţime de peste 20 de metri şi care ar putea rivaliza cu celebra statuie a lui Iisus de la Rio – păstrând proporţiile, desigur.

Călătorii „Exclusiv în România” ne spun, pe 7 noiembrie, care este povestea acestei statui, apoi coborâm împreună în adâncurile peşterii Şugău. În toponimia din secuime „şugo” înseamnă „şoptitor, şuierător”, întocmai ca murmurul pârâului subteran însoţit de foşnetul curentului de aer ce circulă între etajele superioare şi inferioare ale peşterii. Legenda spune că în peşteră picură aur, iar găleţile se umplu cu acest material preţios din şapte în şapte ani. Vom vedea cât aur reuşesc să adune Cristi Tabără şi echipa sa...

(w882) pestera Su

(w882) pestera

De aici, trecem pe celălalt versant al Carpaţilor Orientali, mai exact la Dărmăneşti, pentru a participa la Festivalul „Blues in the Garden”, aflat la a doua ediţie, care aduce pe scenă nume importante al blues-ului mondial şi autohton.

(w882) Blues in t

La Moineşti, descoperim un oraş al campionilor de toate felurile – de la tenis de masă, până la mountain bike sau raliuri auto.

(w882) campioni

(w882) tenis

Numeroase motive pentru a ne convinge să însoţim echipa „Exclusiv în România” şi în acest nou sezon de călătorii prin toată ţara. Cristi Tabără porneşte la drum în fiecare duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

***

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu