loader
Foto

Galerie foto

Exclusiv în România ajunge la Saschiz, Viscri şi Mediaş, la TVR1

Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 13:00, la TVR1, Cristian Tabără și echipa Exclusiv în România ne propun o călătorie la Saschiz, Viscri și Mediaș.

 

Pentru început am ajuns într-una dintre cele mai frumoase zone din țara noastră, plină de peisaje desprinse parcă din picturile lui Grigorescu, și anume, la Saschiz.

(w882)

Localitatea se află la doar câțiva kilometri de Sighișoara, unde am fost invitați la un concurs de biciclete de munte care și-a propus să promoveze această regiune locuită, în trecut, în majoritate de sași.

(w882)

Concursul este unul dintre cele mai mari din țara noastră, cu aproximativ 1400 de participanți la fiecare ediție. Dar mai înainte, avem timp să participam la turul cultural pe biciclete, la care sunt invitați toți concurentii. Organizatorii și-au propus să ne conducă prin satele săsești, pentru a ne familiariza cu tradițiile și cultura locului, dar și pentru a întâlni oameni care încă mai produc bunuri ca odinioară.

(w882)

Mai întâi ajungem în Viscri, atrași de un miros puternic de pâine proaspată, care se simte în tot satul. După care mergem și la fierarul satului, un producător de siropuri naturale dar și la una dintre decanele de vârstă ale satului care, la vârsta de 88 de ani, încă croșetează ciorapi pentru a se întreține.

(w882)

Călătoria noastră continuă și ajungem în Mediaș, curioși să aflam mai multe despre cultura sașilor care au locuit pe aceste meleaguri timp de peste 800 de ani.

(w882)

Îl vom întâlni pe unul dintre cei mai importanți profesori de istorie din oraș, de origine săsească. Ne va povesti cum, în urmă cu o sută de ani, comunitatea din care face parte a luat hotărârea de a se uni cu România.

(w882)

Aceste crâmpeie din istorie ne arată cât de greu s-a realizat Marea Unire din 1918 și ca oamenii politici, de atunci, au dus îndelungate și dificile negocieri cu minoritățile naționale, mult mai numeroase decât în prezent.

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu