loader
Foto

„Calea Eroilor” de Constantin Brâncuși, în Patrimoniul UNESCO: Eveniment cultural la Tg. Jiu

Pe TVR3 duminică, 28 iulie, de la ora 19.00, ați urmărit o transmisiune directă din Târgu Jiu. Mai multe trupe de artiși au celebrat acceptarea în patrimoniul UNESCO a operelor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu.

 

Ansamblul monumental „Calea Eroilor”, alcătuit din operele sculptorului Constantin Brâncuși, a fost inclus în Patrimoniul UNESCO. Ansamblul este alcătuit din operele „Masa Tăcerii”, „Aleea Scaunelor”, „Poarta Sărutului” și „Coloana fără sfârșit”, realizate de Constantin Brâncuși în perioada 1935-1938, la propunerea Ligii Naţionale a Femeilor din judeţul Gorj de a realiza o „Coloană” în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Duminică, 28 iulie, de la ora 19.00, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, spectacolul susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului" celebrează acceptarea în patrimoniul UNESCO a operelor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu. Dirijorii Ansamblului „Doina Gorjului" sunt Florin Chirițoiu și Aurel Blondea. Puteți urmări acest moment artistic în direct pe TVR3.

(w882) Coloana fa

În continuarea serii, de la ora 21.20, sunteți invitați la spectacolul de teatru - dans „Zborul", al actorilor Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Regia, coregrafia, scenariul, light design sunt semnate de Ștefan Lupu.

Sculptorul Constantin Brâncuși (1876 - 1957) a urmat Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova, Şcoala de Belle-Arte din Bucureşti, apoi a plecat la Paris, unde a fost admis la École Nationale Supérieure des Beaux-Arts.

Mai multe despre Constantin Brâncuși puteți citi aici.

***

TVR Craiova

Producător: Laura Constantinescu

Transmisiune directă din Târgu Jiu, pe TVR3, duminică, 28 iulie, de la ora 19.00.

 
Buna-creștere și nota de plată: Cultura bacșișului în lume

Răsplata în bani pentru un serviciu primit poate fi obligatorie pentru unii, dar jignitoare pentru alții. Fiecare cu tradițiile lui, nimic de ...

Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

 

#TVRedu