loader
Foto

Ediţii în premieră „Profesioniştii”, din 28 septembrie, la TVR 1

Mister şi poezie la ediţia în premieră „ Profesioniştii” , difuzată de TVR 1 sâmbătă, 28 septembrie, de la aceeaşi oră, 23.00.

 

Telespectatorii care iubesc emisiunea Profesioniştii vor putea urmări sâmbătă, 28 septembrie, la TVR 1, o invitată surprinzătoare – Maria Margareta Labiş, sora poetului Nicolae Labiş.

(w500)

„Cine a învăţat la şcoală Moartea căprioarei, de Nicolae Labiş, îşi aminteşte versul când soru-mea-i flămândă, bolnavă şi pe moarte... Sora poetului, care avea, în poezie, vârsta de 7 ani, va vorbi acum despre acel frumos nebun al anilor ‘50, Nicolae Labiş, poet genial, mort în condiţii misterioase, la numai 21 de ani.

Coincidenţă: Chiar în ziua difuzării emisiunii, la Casa memorială Nicolae Labiş din comuna suceveană Mălini, are loc un festival dedicat poetului. Mai sunt iubitori de poezie!” – Eugenia Vodă, realizatoaea emisiunii Profesioniştii de la TVR 1.

 

Despre Profesioniştii:

Unul dintre cele mai prestigioase programe ale TVR, distins cu numeroase premii, Profesioniştii se difuzează la TVR 1 din anul 2000. Realizatoarea Eugenia Vodă completează arhiva de aur a Televiziunii Române cu fiecare ediţie a emisiunii Profesioniştii, aceasta rămânând constantă în privinţa calităţii invitaţilor şi a calităţii produsului de televiziune.

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu