loader
Foto

Dimitrie Cantemir și Moldova lui

Duminică, 24 decembrie, de la ora 11:30 pe TVR 3, a fost difuzat un episod „Locuri, oameni și comori" realizat în coproducție cu Studioul Teritorial TVR Iași.

 

TVR3 a difuzat un episod Locuri, oameni și comori în care am văzut documente inedite de la Arhivele Naționale ale României și am aflat lucruri noi despre Dimitrie Cantemir, la încheierea anului omagial Dimitrie Cantemir.

Dimitrie Cantemir (1673 - 1723) a avut un traseu biografic şi politic sinuos, iar excepţionala sa operă este de factură enciclopedică.

Dimitrie Cantemir, personalitate complexă a culturii române şi europene, continuă să trezească interesul istoricilor şi al cercetătorilor.

Anul 2023 a fost instituit, prin lege, Anul cultural Dimitrie Cantemir şi Ciprian Porumbescu, pentru celebrarea vieţii şi operei cărturarului Dimitrie Cantemir şi a operei compozitorului Ciprian Porumbescu.

(w882) LOC 24 dec

Invitații ediției difuzate în Ajunul Crăciunului au fost: prof. dr. Cătălin Turliuc – istoric, Universitatea «A.I. Cuza» din Iași; prof. univ. dr. acad. Victor Țvircun – istoric, Universitatea Pedagogică de Stat «Ion Creangă» din Chișinău; dr. Claudiu Turcitu – șef serviciu la Arhivele Naționale ale României.

(w882) LOC Arhiva

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu