loader
Foto

Galerie foto

Dezinformarea ucide în pandemie? Ce se putea face înainte de valul 4? Dar acum?

La "Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viață. Pe 3 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO

 

România traversează cea mai gravă perioadă din pandemia de Covid-19. La fiecare 5 minute, o persoană se stinge în România din cauza virusului. De la începutul pandemiei, au murit aproape 48.000 de oameni, dintre care 11.000 în ultimele două luni.

În ultima lună, s-au vaccinat peste 1 milion de persoane noi și s-a atins pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu prima doză. Românii continuă însă să fie suspicioși față de vaccin, iar rata de vaccinare rămâne printre cele mai mici din lume. Continuăm să ne întrebăm dacă dezinformarea a contribuit la această stare de fapt.

(w882)

„Ce putea face statul român înainte de valul 4 și ce poate face acum, când situația este, cu adevărat, dramatică?”, se întreabă jurnalistul Marian Voicu, cel care a stat de vorbă pe această temă cu cele două doamne care au pus bazele primului spital de stat din România construit cu bani din donaţii, de la particulari sau din mediul privat. Invitatele lui Marian Voicu la "Breaking Fake News” au fost Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Dăruieşte Viață.

(w882)

Ca să înţelegem mai bine mecanismele Fake News şi să nu ne lăsăm prinşi în plasa acestui fenomen, rubricile de mai jos ne vor fi de mare ajutor. Le-am regăsit la "Breaking Fake News”, miercuri seară, ora 23.00, la TVR 1:

Revista Presei Fake: Dezinsecție cu Covid 19 la Cluj, pilule tămăduitoare și un președinte sancționat pentru dezinformare

Conspirația săptămânii: Au fost extratereștrii demascaţi la mănăstirea Durau?

Spărgătorii de Fake News: A doua ucidere a pruncilor prin vaccinare?

Vocea patriotului raționale: Ce fac analiștii în pandemie?

Falsuri de colecție: Istoria din mlaștina Rovine.

(w882)

Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării se vede în fiecare miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu