loader
Foto

Despre starea presei din Republica Moldova, la Românii de lângă noi

Joi dimineaţă,  am aflat „Tot ce contează”despre jurnalismul din Republica Moldova. Emisiunea s-a transmis  pe 5 mai, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Jurnalistul Marian Voicu ne propune joi dimineaţă o ediţie Românii de lângă noi dedicată stării presei din Republica Moldova. Într-un duplex Bucureşti-Chişinău, moderatorul Marian Voicu va sta de vorbă cu Val Butnaru - dramaturg, publicist şi jurnalist la Jurnal TV din Republica Moldova şi cu Vasile Botnaru - directorul biroului din Chişinău al postului Radio Europa Liberă.

Care este rolul presei în vremuri dificile? Cum este presa din Republica Moldova după evenimentele sângeroase din aprilie 2009, care s-au soldat cu plecarea comuniştilor de la putere? Cât de liberă este presa din ţara vecină? Cât de pregătită profesional este presa în Republica Moldova? Cât de transparent este acţionariatul în presă? „Tot joi dimineaţă încercăm să aflăm dacă există propagandă făcută de statele ex-sovietice, dar şi care este miza jurnalismului din Republica Moldova în vremuri coflictuale din punct de vedere politic, econimic, social”, ne-a spus Marian Voicu, moderatorul emisiunii.

Într-o nouă ediţie Românii de lângă noi, echipa emisiunii aduce împreună jurnalişti din România cu jurnaliştii de la Chişinău. Românii de lângă noi se transmite în direct joi, 4 mai, de la 10.00, la TVR 1 şi TVR+.

Jurnalist: Melania Trifu

Producător: Cristina Ţilică

Marian Voicu şi invitaţii săi la emisiunea de joi ne vorbesc despre Românii de lângă noi. Românii care trăiesc în afara graniţelor ţării fac subiectul acestui program, în care sunt abordate teme sociale, de integrare în comunitatea din care fac parte, legate de discriminare şi abuzuri sau păstrarea tradiţiilor.

Emisiunile reunite sub genericul „Tot ce contează” pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu