loader
Foto

Despre Cuvânt și trăirea Lui, la ”Universul Credinței”

Duminică, 26 iunie, de la 7.00 la 9.30, pe TVR1, TVR MOLDOVA și TVRi ați putut urmări o ediție cu o multitudine de subiecte în centrul cărora se găsește credința în Dumnezeu-Treime, dar și modul în care Cuvântul întrupat lucrează în viața noastră.

 

În prima parte a emisiunii, începând cu ora 7.00, invitatul moderatorului Rafael Udriște a fost Cătălin Raiu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică.

Recensământul populației continuă să fie un subiect important și din punct de vedere religios, fiecare persoană având, astfel, posibilitatea de a-și mărturisi apartenența la un cult.

(w882)

Știrile din actualitatea religioasă internă sunt o permanență în sumarul celei mai longevive emisiuni de spiritualitate a Televiziunii Române. Nu lipsesc nici de această dată, printre teme numărându-se comemorarea deportărilor din Bărăgan, hramul mănăstirii Piatra și resfințirea bisericii Bărboi din Iași.

(w882)

Ce sunt și care este rolul archonilor în Biserica Ortodoxă, la nivel mondial, puteți afla urmărind un scurt interviu cu Dr. Anthony Limberakis, Comandant Național al Ordinului „Sfântul Andrei”, care a făcut parte din delegația SUA prezentă, cu puțin timp în urmă, în România.

„Editorialul…” și „Sărbătorile săptămânii” ne aduc în atenție cele mai importante – din punct de vedere spiritual – momente ale fiecărei săptamâni.

„Cartea de duminică” se constituie, din nou, într-o pledoarie în favoarea lecturii. De această dată, lucrarea adusă în atenție este „Viața și patimile lui Hristos în pictura italiană din secolele XIV-XVII”.

Prin discreția care înconjoară monahismul acesta va păstra, întotdeauna, o aură de mister. Ceea ce nu ne împiedică, totuși, să ridicăm un colț al vălului aruncând o fugară privire, în cadrul rubricii „Dialogurile dimineții” unde invitat este părintele Constantin Sturzu.

De la ora 8.00, în studioul ”Universul Credinței” a poposit actrița Amalia Ciolan. O discuție despre teatru și credință ne-a condus tot la Cuvânt, Cuvântul care poate zidi – atât în viața de zi cu zi, cât și în artă, atunci când este expus – cu înțelepciune - pe o scenă.

(w882)

Un maestru al rostirii cuvântului, alcătuind predici care au schimbat destine, a fost, în timpul vieții sale pământești, sfântul Anton de Padova – sfântul minunilor - care, de secole, îi ajută pe toți cei care aleargă la el.

(w500)

Sărbătorit de Biserica Romano-Catolică în 13 iunie, a fost prezent și în cadrul emisiunii noastre prin intermediul unui reportaj realizat la Constanța, în bazilica ce-i este dedicată.

(w500)

Sub semnul minunii stă și viața părintelui Mihai Marian care ne-a oferit o mărturisire de credință după ce, în urmă cu paisprezece ani, a fost vindecat de o boală gravă, aflată într-un stadiu avansat.

Și unde am putut încheia cea de-a doua parte a emisiunii, dacă nu tot într-un lăcaș sfânt – de această dată este vorba despre biserica din Rogoz, una dintre cele opt biserici de lemn din Maramureș intrate în patrimoniul UNESCO în decembrie 1999.

De la ora 9.00, la ”Bucuria Credinței”, părintele Constantin Necula ne-a așteptat, cu vorbe pline de miez, la mănăstirea Arnota – ctitorie a domnitorului Matei Basarab.

(w882)

Prezentator și moderator: Rafael Udriște

(w882)

Coordonatori: Lucia Toader și Daniel Vistorovschi

Producător: Andrei Victor Dochia

Un articol de: Aziza Bodea Micu

Credit foto: Biserica Bărboi – Basilica.ro, Sf. Anton de Padova – sfinticatolici.ro.

 
Gustul victoriei (II): Veneția, Constantinopolul și bătălia pentru mirodenii

Continuăm călătoria în lumea condimentelor: căderea Constantinopolului, descoperirea de continente și rivalitatea dintre puterile europene au mai ...

Gustul victoriei (I): Veneția, Constantinopolul și bătălia pentru mirodenii

Cruciadele, căderea Constantinopolului, descoperirea de continente și insule, rivalitatea dintre puterile europene au mai multă legătură decât am ...

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

 

#TVRedu